Wat is er met Jennifer Tilly gebeurd na 'Liar Liar'?

Inhoudsopgave:

Wat is er met Jennifer Tilly gebeurd na 'Liar Liar'?
Wat is er met Jennifer Tilly gebeurd na 'Liar Liar'?
Anonim

In veel opzichten is Jennifer Tilly een van de meest unieke acteurs in de geschiedenis van Hollywood. Vrijwel alles aan Tilly is immers fascinerend. Als de meeste mensen bijvoorbeeld denken aan acteurs met een groot vocaal vermogen, denken ze aan artiesten die graag zingen. Als het echter om Jennifer Tilly gaat, is ze misschien niet een van de beste zangeressen die er is, maar haar stem is zo onderscheidend dat het moeilijk te vergeten is. Bovendien v alt niet te ontkennen dat Tilly een beeldschone vrouw is die de aandacht van mensen trekt zodra ze op het scherm verschijnt.

Halverwege de jaren '90 leek Jennifer Tilly om al die redenen voorbestemd om een grote ster in Hollywood te worden. Tilly, die in een aantal hitfilms speelde, deelde het scherm met veel van de grootste sterren van dat decennium. Het meest opvallende was dat Tilly een van de sterren was van de film Liar Liar uit 1997, met als headliner Jim Carrey, die op dat moment aantoonbaar op het hoogtepunt van zijn indrukwekkende carrière was.

In tegenstelling tot Jim Carrey die in de schijnwerpers is gebleven sinds Liar Liar werd uitgebracht, zijn veel mensen Jennifer Tilly in de tussenliggende jaren uit het oog verloren. Gezien alles wat ze de afgelopen decennia heeft bereikt, is dat echt een schande.

Gedenkwaardige film

Voor de release van Liar Liar uit 1997 was Jim Carrey misschien wel een van de grootste hot streaks in de geschiedenis van Hollywood. Immers, van 1994 tot 1997 speelde Carrey in Ace Ventura: Pet Detective, The Mask, Dumb and Dumber, Batman Forever, Ace Ventura: When Nature Calls en The Cable Guy. Met dat alles in gedachten, is het volkomen logisch dat toen Liar Liar werd uitgebracht, mensen alleen om Carrey's werk in de film leken te geven.

Achteraf gezien verdient Jennifer Tilly veel meer lof voor Liar Liar die als film werkt. Haar personage verscheen immers heel vaak op het scherm en speelde een sleutelrol in het verhaal van de film, maar het personage van Tilly had niet zoveel regels om mensen in haar te laten investeren. Gelukkig heeft Tilly zo goed werk geleverd door haar Liar Liar-personage onsympathiek te maken dat ze bioscoopbezoekers toestond om actief tegen haar te protesteren.

Volgens Wikipedia kostte Liar Liar slechts $ 45 miljoen om te maken en verdiende het meer dan $ 300 miljoen aan de kassa, wat betekende dat het een gezonde winst maakte. Als Liar Liar niet zo'n succes was en Carrey's andere project dat ook was, kan hij op geen enkele manier de enorme uitbetalingen eisen die hij tijdens zijn carrière heeft ontvangen.

Vervolg Succes met acteren

In de jaren sinds Liar Liar werd uitgebracht, verscheen Jennifer Tilly in een hele reeks televisieprogramma's en films. Aan de tv-kant heeft Tilly bijvoorbeeld bijrollen gekregen in verschillende hitshows, waaronder Family Guy, Hey Arnold!, Frasier en The Simpsons. Misschien wel het meest opvallende, Tilly verscheen in een paar afleveringen van Modern Family als Shorty's ex-vrouw, Darlene.

Sinds het jaar 1997 is Jennifer Tilly in zoveel films verschenen dat het een roekeloze onderneming zou zijn om ze hier allemaal op te sommen. Dat gezegd hebbende, moet worden opgemerkt dat Tilly's filmografie films omvat als The Crew, Monsters, Inc., Bruno en Dancing at the Blue Iguana. Als het gaat om fans van horrorfilms, is Tilly's meest opmerkelijke rol waarschijnlijk het spelen van Tiffany Valentine in Bride of Chucky, Seed of Chucky, Curse of Chucky en Cult of Chucky.

Jennifers andere carrière

Sinds Jennifer Tilly een kind was, maakt ze deel uit van de pokerwereld, althans zijdelings. Tijdens een interview met somuchpoker.com onthulde Tilly immers dat haar vader een gokker was toen ze een kind was, hoewel ze dat pas leerde na zijn overlijden. Het blijkt dat Tilly als volwassene in de schoenen van haar vader zou gaan lopen, aangezien ze zelf een professionele pokerspeler is geworden.

Na een ontmoeting met Phil Laak begon Tilly te daten met de voormalige titelhouder van de World Poker Tour, die ook een World Series of Poker-armband heeft verdiend. Tijdens de eerder genoemde somuchpoker.com sprak Tilly over hoe ze geobsedeerd raakte door videogamepoker, maar Laak hielp haar te beseffen dat spel heel anders is dan poker spelen in het echte leven.

Nadat Jennifer Tilly haar pokervaardigheden online had verbeterd, begon ze deel te nemen aan echte toernooien en om te zeggen dat ze enig succes heeft gehad, is een enorm understatement. In 2005 won Tilly bijvoorbeeld een World Series of Poker-armband en $ 158, 335 nadat ze de eerste plaats had ingenomen in het WSOP Ladies Championship-toernooi. Sindsdien blijft hij spelen, volgens worldpokertour.com, had Tilly in mei 2019 bijna $ 1 miljoen gewonnen in toernooien.

Aanbevolen: