De finale van de 'Supernatural'-serie bevatte een terugroepactie die bijna iedereen heeft gemist

Inhoudsopgave:

De finale van de 'Supernatural'-serie bevatte een terugroepactie die bijna iedereen heeft gemist
De finale van de 'Supernatural'-serie bevatte een terugroepactie die bijna iedereen heeft gemist
Anonim

Na 15 jaar heeft Supernatural eindelijk zijn 'happy end'. De seriefinale bracht de megalomane Chuck (Rob Benedict) op zijn knieën, Jack (Alexander Calvert) werd de redder van de wereld door de capaciteiten van de almachtige in zich op te nemen, en Sam (Jared Padalecki) kreeg een minder gecompliceerd bestaan. Dean (Jensen Ackles) kreeg echter het korte uiteinde van de stok.

Tijdens de epiloog van de finale van de Supernatural Series vechten Dean en Sam tegen een vampiernest. Ze hebben met succes alle monsters neergeslagen, maar de oudere Winchester wordt aan het einde van het gevecht op een stuk wapening gespietst.

Sam gelooft het niet en denkt meteen na over manieren om het leven van zijn broer te redden. Maar Dean, hij weet dat dit het einde van de lijn is. Hij kijkt Sam in de ogen en zegt hem dat "het is oké", wat in zekere zin de conclusie is waarvan Dean al vanaf het begin wist dat die zou komen.

Ondanks het accepteren van zijn lot, blijft Sam zijn broer geruststellen dat ze iets kunnen regelen. Dean wil er echter niets van weten. Hij weet waar de weg naar toe leidt en moet de cyclus beëindigen omwille van zijn broer. Dean heeft keer op keer hetzelfde zien gebeuren, zelfs in seizoen 2.

Hoe seizoen 2 het einde van het verhaal beïnvloedde

Afbeelding
Afbeelding

Voor het geval iemand het zich niet herinnert: "All Hell Breaks Loose" is op ongeveer dezelfde manier verpakt, behalve dat het Sam op het hakblok was tijdens de seizoensfinale van het tweede seizoen. De jongste van de Winchesters slaagde erin Jake (Aldis Hodge) lang genoeg te onderwerpen om terug te keren naar de kant van Dean en John, maar nam een staak in de rug nadat hij te snel was weggedraaid. Die onverwachte wending dwong Dean om met een demon te onderhandelen om Sams leven te redden, iets wat ze sindsdien meer dan eens hebben gedaan.

De finale van seizoen 2 is hier relevant omdat Sam Winchester bij het afsluiten van de serie voor hetzelfde dilemma stond. Hij had net zo goed een kruispuntdemon kunnen inschakelen, of Rowena (Ruth Connell) zelf, om te onderhandelen over het leven van Dean, vooral wanneer de steekpartij omkeerbaar leek. Er zijn veel onconventionele routes die ze hadden kunnen nemen om de situatie te verhelpen, maar zo liep het niet. Allemaal omdat de oudste van de Winchesters begreep dat hij Sam een leven zou ontnemen dat hij verdiende.

Bovendien deed het loslaten van Dean meer dan alleen zijn broer een nieuwe start geven. Hij maakte het voor Sam mogelijk om het leven voort te zetten dat hij had gepland voordat hij van de universiteit werd gehaald. Een montage van Sams leven na het vertrek van Dean laat zien dat het tot wasdom komt. De clip toont hem aan een bureau dat aan wetenschappelijke dingen werkt, met af en toe opnamen van hem die Dean Winchester II verwekt en vervolgens vredig oud wordt.

Door al die dingen te kunnen doen, kreeg Sam Winchester een schijn van vrede terug, de vrede die hem meerdere keren heeft gezinspeeld. Niet omdat Dean hem meesleurde in 'het leven', maar omdat Chuck hun lot manipuleerde om aan zijn ziekelijke eetlust te voldoen. Als God de gebroeders Winchester niet tot de sterren van zijn verhaal had gemaakt, zou Sam waarschijnlijk zijn carrière op de universiteit hebben gedaan zoals eerder bedoeld.

Sam houdt de naam Winchester levend en wel

bovennatuurlijk
bovennatuurlijk

Houd er rekening mee dat Sam de naamgenoot van zijn familie nooit de rug toekeert. Ook al krijgt hij de kans om een semi-normaal bestaan te leiden, hij houdt de tradities levend, getuige de tatoeages van zijn zoon. Een enkel shot in de laatste montage laat zien dat Dean II een afweersymbool heeft dat wordt gebruikt om te voorkomen dat demonen iemands lichaam op zijn arm laten tatoeëren.

Wat dit ons vertelt is dat Sam zijn verleden niet voor zijn nieuwe familie verborgen hield. Hij heeft misschien de duistere delen naar de geschiedenisboeken gedegradeerd, hoewel hij waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenissen aan zijn zoon en vrouw vertelde. Sommige fans zouden kunnen beweren dat Sam zijn zoon ervan overtuigde dat de tatoeage een familietraditie was, waardoor de noodzaak om Dean II aan het leven van de jager bloot te stellen, wegnam. De gebroeders Winchester zijn echter als volkshelden in alle werelden. Of ze nu dood of levend zijn, hun reputatie heeft ze bekend gemaakt bij zowel wezens als mensen. En om die reden zouden demonen of wraakzuchtige geesten zich waarschijnlijk op Sams familie richten als een manier om hem neer te halen. Dus het was op een gegeven moment waarschijnlijk een must om Dean II op de hoogte te stellen van de gevaren.

Ongeacht de nasleep, bracht Dean, die zichzelf op deze manier opofferde, het verhaal rond, terwijl hij tegelijkertijd terugriep naar een van de eerste keren dat de Winchesters de dood bedrogen. Het was misschien niet het meest passende einde voor een schijnbaar onoverwinnelijke hoofdrolspeler, maar in het grote geheel van de dingen bond de dood van Dean een losse plot-thread vast die verder onderzoek zou hebben veroorzaakt als de schrijvers hem hadden gespaard.

Aanbevolen: