Hier is waarom Sacha Baron Cohen stopte met 'Bohemian Rhapsody

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Sacha Baron Cohen stopte met 'Bohemian Rhapsody
Hier is waarom Sacha Baron Cohen stopte met 'Bohemian Rhapsody
Anonim

Het is nooit gemakkelijk om te weten wanneer een bepaalde filmrol tot iets groots zal leiden, en de gelukkigen die een van deze felbegeerde optredens kunnen binnenhalen, krijgen uiteindelijk veel meer dan ze hadden verwacht. Tenzij een rol in een enorme franchise zoals James Bond, Harry Potter of de MCU is, kunnen rollen een gooi zijn, en velen komen en gaan gewoon zonder veel lawaai te maken.

In 2018 werd de film Bohemian Rhapsody in de bioscoop uitgebracht en werd uiteindelijk een wereldwijde sensatie. In de vroege stadia van het project werd Sacha Baron Cohen getagd om Freddie Mercury te spelen, maar uiteindelijk mislukte het.

Laten we eens kijken wat er gebeurde met Cohen en zijn betrokkenheid bij de film.

Hij was oorspronkelijk aangemeld om Freddie Mercury te spelen

Om hier echt het volledige beeld te krijgen, moeten we een volledig decennium teruggaan om te zien hoe de dingen vorm kregen voor de film. Gedurende die tijd bevond het project zich in de beginfase van ontwikkeling en zou er nogal wat veranderen.

In 2010 werd gemeld dat Cohen zich had aangemeld om de rol van Freddie Mercury in het project te spelen. Zoals vermeld in het artikel, had Cohen een deel van zijn vocale bekwaamheid op het grote scherm laten zien in de film Sweeney Todd, maar er was gewoon geen manier om te weten of hij de iconische karbonades van Freddie Mercury aankon.

Houd er rekening mee dat deze aankondiging 8 volle jaren voordat de film in de bioscoop kwam, plaatsvond, wat betekent dat er een lange weg te gaan was voor alle betrokkenen. Cohen is een creatief genie in zijn eigen recht, en hij was ongetwijfeld geïnteresseerd in het hebben van veel inspraak over de richting van de film.

Zoals we zullen zien, kwam Cohen's visie voor de film niet overeen met die van de band, en uiteindelijk moesten er veranderingen worden aangebracht als de film enige kans zou maken om van de grond te komen en in de bioscoop te komen.

Zijn visie voor de film kwam niet overeen met die van iedereen

Samenwerken is nooit gemakkelijk, vooral niet als er miljoenen dollars en een grote erfenis op het spel staan. Queen en Sacha Baron Cohen zouden uiteindelijk op gespannen voet komen te staan over de manier waarop de film zou moeten gaan.

Cohen was geïnteresseerd om zich meer op Mercury te concentreren, terwijl de band zich op dat moment wilde concentreren op hoe de band verder ging in de tweede helft van de film.

Per The Guardian zou Cohen tegen Howard Stern zeggen: Een lid van de band - ik zal niet zeggen wie - zei: 'Weet je, dit is zo'n geweldige film omdat er zoiets verbazingwekkends gebeurt in het midden.’ En ik ga: ‘Wat gebeurt er in het midden van de film?’ Hij zegt: ‘Weet je, Freddie sterft.’ … ik ga: ‘Wat gebeurt er in de tweede helft van de film?’ Hij zegt: 'We zien hoe de band steeds sterker wordt.'”

Dit was een enorme verdelende factor in hoe de dingen uiteindelijk zouden verlopen voor de film en voor de betrokkenheid van Cohen.

Queen-drummer Roger Taylor zou dit bespreken met de Associated Press en zei: "Er werd veel gepraat over Sacha en zo. Het was nooit echt aan. Ik denk niet dat hij het serieus genoeg nam - Freddie niet serieus genoeg."

Het was duidelijk dat het niet ging lukken, en met dit soort opmerkingen is het vrij gemakkelijk in te zien waarom het zo lang duurde om deze film te maken. De band moest iemand vinden om Freddie Mercury te spelen, en al snel kwam de juiste man naar voren.

Rami Malik kreeg uiteindelijk het optreden

Het lijkt nu misschien raar, maar er was eens een moment dat Rami Malek niet eens gehecht was aan het Bohemian Rhapsody-project. Toen hij eenmaal het optreden als Freddie Mercury kreeg, was er gewoon geen weg terug naar de acteur

Bohemian Rhapsody werd uitgebracht in de bioscoop en nam snel de wereld over. Box Office Mojo laat zien dat de film wereldwijd een verbazingwekkende $903 miljoen opbracht, wat veel meer is dan iemand had kunnen vermoeden.

Wat Rami Malek betreft, zijn vertolking van het icoon was geweldig, en hij oogstte lof van iedereen die de film bekeek. Volgens IMDb zou Malek de Academy Award voor Beste Acteur mee naar huis nemen, waarmee hij zijn carrière effectief naar een geheel nieuw tijdperk zou katapulteren. Het is de bedoeling dat hij in de volgende Bond-film zal verschijnen, en mensen zullen zich concentreren op zijn optreden in de film.

Sacha Baron Cohen had heel goed een geweldige Freddie Mercury kunnen zijn, maar door een conflict met de band over de richting van de film is dat nooit gebeurd.

Aanbevolen: