Hier is waarom Jamie Dornan bijna stopte met '50 Shades Of Grey

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Jamie Dornan bijna stopte met '50 Shades Of Grey
Hier is waarom Jamie Dornan bijna stopte met '50 Shades Of Grey
Anonim

Gedurende de hele geschiedenis van Hollywood is er een zeer lange geschiedenis van acteurs die in een rol stappen nadat een vorige artiest deze heeft achtergelaten. In sommige gevallen verloopt de overgang vrij naadloos, in andere gevallen veroorzaakt het veel problemen voor alle betrokkenen, vooral fans van de films in kwestie.

Hoewel miljoenen fanatieke fans op het punt stonden te knabbelen om de boekenreeks "50 Shades" te zien verfilmen, was het verrassend moeilijk om dat te realiseren. Per slot van rekening werd Charlie Hunnam al vroeg ingehuurd om Christian Gray op het grote scherm te spelen, maar uiteindelijk besloot hij dat het niet de juiste zet voor hem was en gaf hij de rol op.

Toen Universal Pictures Jamie Dornan eenmaal had ingehuurd om te schitteren in hun 50 Shades-films, dachten ze waarschijnlijk dat hij zijn gelukkige sterren zou bedanken en door hoepels zou springen om door te gaan in zijn nieuwe rol. In plaats daarvan trad Dornan volgens berichten bijna in de voetsporen van Charlie Hunnam door de filmfranchise van 50 Shades in de achteruitkijkspiegel achter te laten.

Schokkend succes

In deze tijd zijn er nog steeds heel veel mensen die zichzelf zouden omschrijven als enthousiaste lezers. Om die reden is het logisch dat er de afgelopen jaren meer boeken zijn uitgebracht dan ooit in het verleden. Schrijvers hoeven immers niet langer een grote uitgeverij te overtuigen om in hun werk te geloven om hun verhalen vrij te geven, aangezien zelfpublicatie heel gewoon is geworden.

Gezien het feit dat er elke week zoveel boeken op de markt komen en veel mensen ervoor kiezen om naar dingen te kijken in plaats van te lezen, is het buitengewoon moeilijk geworden voor een boek om mainstream succes te behalen. Ondanks dat, toen E. L. James' boek "50 Shades of Grey" werd uitgebracht in 2011, het duurde niet lang voordat het een absolute sensatie werd. Op het hoogtepunt van de 50 Shades-ijver leek het zelfs alsof vrijwel iedereen het over de boeken had, positief of negatief.

Booming Box Office

Toen de "50 Shades"-boeken zo overweldigend populair werden, wist iedereen die bekend was met hoe Hollywood werkt, dat het niet lang zou duren voordat de serie op het grote scherm zou verschijnen. Natuurlijk, alleen omdat de boeken een hit waren, betekent niet dat hun filmaanpassingen op dezelfde manier zouden worden omarmd door de fans van de serie. Het was tenslotte geen geheim dat de boeken erg dampend waren en dat sommige studio's er niet voor zouden hebben gestaan om films met een vergelijkbare toon te maken.

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat de 50 Shades-films enkele van de stomende details die in de boeken aanwezig waren, hebben weggelaten, kwamen ze voor het grootste deel overeen met wat fans wilden. Om die reden behoorden ze bij hun release tot de meest spraakmakende films ter wereld en domineerden ze ook aan de kassa.

Tweede Gedachten

Toen Jamie Dornan werd gekozen om te schitteren in de 50 Shades of Grey-film, zou het een enorm understatement zijn om te zeggen dat het een groot probleem was. Natuurlijk, het bleek dat het salaris dat Dornan ontving voor de hoofdrol in de eerste 50 Shades-film relatief zwak was voor Hollywood, maar er bestond geen twijfel over dat het een enorme kans was. Dornan verdiende tenslotte een fortuin toen hij speelde in de tweede en derde 50 Shades-films.

Verbazingwekkend genoeg miste Jamie Dornan bijna de enorme bedragen die hij kreeg om te schitteren in Fifty Shades Darker en Fifty Shades Freed omdat hij bijna stopte met de serie. Gezien het feit dat Dakota Johnson heeft gesproken over hoe dicht ze bij Dornan staat, is het verbazingwekkend om te bedenken hoe teleurgesteld ze zou zijn geweest als hij had doorgezet om de serie te verlaten. Wat betreft de reden waarom Dornan naar verluidt bijna 50 Shades achterliet op het hoogtepunt van zijn populariteit, het was vermoedelijk vanwege zijn liefde voor zijn vrouw.

Toen 50 Shades of Grey op het grote scherm debuteerde, werden miljoenen kijkers verliefd op Jamie Dornan. Volgens de bovengenoemde rapporten was Dornans vrouw Amelia Warner begrijpelijkerwijs niet op haar gemak met zoveel mensen die naar haar man belustten. Bovendien, toen Jamie Dornan een grote ster werd en mensen om zijn privéleven begonnen te geven, moet het een schok zijn geweest voor hem en zijn vrouw. Natuurlijk bleef Dornan uiteindelijk de hoofdrol spelen in de 50 Shades-franchise, dus het lijkt veilig om aan te nemen dat Warner de situatie accepteerde.

Hoewel Jamie Dornan de hoofdrol speelde in de filmtrilogie van 50 Shades, heeft hij gezegd dat als ze ooit besloten om een vervolg te maken, hij er niet bij betrokken zou zijn omdat hij denkt dat hij "te oud wordt". Natuurlijk zijn er op het moment van schrijven geen plannen voor een vierde film, en schrijver E. L. James heeft geen verhaal geschreven dat er een kan worden. De 50 Shades-films verdienden echter meer dan $ 1,3 miljard aan de kassa, waardoor Universal Pictures de filmfranchise in stand wil houden.

Aanbevolen: