Hoe de cast van 'Friends' het succes van de piloot vierde

Inhoudsopgave:

Hoe de cast van 'Friends' het succes van de piloot vierde
Hoe de cast van 'Friends' het succes van de piloot vierde
Anonim

Hoewel er vrij weinig netwerkstoring was tijdens het maken van de pilot voor Friends, was er ook weinig kans dat de show werd opgepikt. Dat betekent niet dat showmakers Marta Kauffman en David Crane niet dachten dat ze iets bijzonders hadden, integendeel. Maar dat is heel wat anders dan een show hebben die het netwerk zou plezieren en, belangrijker nog, zou winnen bij het publiek.

De makers van Friends wisten niet dat ze verantwoordelijk zouden zijn voor enkele van de beste afleveringen in de geschiedenis van sitcoms. Zelfs in het eerste seizoen van Friends waren sommige afleveringen uitstekend. En veel hiervan heeft te maken met de cast, waarvan we hopen dat ze eerder vroeger dan later zullen terugkeren voor de reünieshow.

Toen de pilot voor Friends in 1995 aan NBC werd afgeleverd, wisten de cast en crew niet wat ermee zou gebeuren. Hoe dan ook, ze vierden het toch… En dat deden ze in stijl.

Dit is wat er gebeurde…

Enigszins ontmoedigende opmerkingen van het netwerk

Hoewel NBC nogal hands-off was toen Marta Kauffman, David Crane en hun team de show maakten, was er nog steeds weinig aanmoediging van het netwerk. Toch drongen de creatievelingen door, omdat ze wisten dat dit iets speciaals had. Tijdens een fantastische uiteenzetting van de geschiedenis van Friends door Vanity Fair, werpen de cast en crew licht op de details van de oprichting en viering van de piloot.

"We waren de laatste piloot die [aan NBC ter overweging voor het komende seizoen] heeft geleverd", vertelde David Crane aan Vanity Fair.

Het enige bericht dat ze onmiddellijk daarna kregen, was van Don Ohlmeyer, de president van de westkust van het netwerk, die de opening 'te traag' vond. En als dit briefje niet was geadresseerd, zou de show niet uitgezonden worden.

"We vonden het begin geweldig", legde David uit. "Het klopt. We willen het niet veranderen. We hebben een titelreeks van 90 seconden toegevoegd aan R. E. M.'s "Shiny Happy People". We hebben niets gesneden, maar het begon met energie. Don zei: 'Nu klopt het.'"

De voormalige president van Entertainment voor NBC dacht daar echter anders over. Warren Littlefield stond zelfs heel erg aan de kant van Friends.

"Het lijkt vandaag misschien moeilijk te geloven, maar in '94 speelden we op conceptueel gebied dat nog niet zo veel was verkend op netwerk-tv-relaties tussen jong en oud, " vertelde Warren aan Vanity Fair. "We wilden dat deze personages echt zouden aanvoelen, en we wisten dat ze sympathiek moesten zijn. We dachten dat Marta en David zo goed navigeerden, en natuurlijk hadden we Jimmy [Burrows, regisseur], de beste barometer van tv. Don zag het niet het op die manier."

Don was bijzonder hard voor een subplot waarbij Monica op een date ging met "Paul de wijnman", omdat hij geloofde dat ze daardoor promiscue was. Dit briefje maakte Marta Kauffman bijzonder boos.

"We deden het netwerk door met een publiek, en Don zei dat toen Monica met Paul de wijnman sliep, ze kreeg wat ze verdiende - zo rationaliseerde hij het. Er begon vuur uit mijn neus te komen, " legde Marta uit.

Don ging zelfs zo ver dat hij een vragenlijst uitdeelde aan een testpubliek met de vraag of ze geloofden dat Monica door het verhaal "(a) een slet, (b) een hoer of (c) een trollop".

De show deed het grotendeels goed bij het testpubliek, ook al was het netwerk daar niet zo zeker van. Een persoon die volledig achter de show stond, was de regisseur, James (Jim) Burrows, die tegelijkertijd ook de pilot voor NewsRadio opnam.

En daarom moedigde hij de cast van Friends aan om de voltooiing van de pilot te vieren, ongeacht wat er mee zou gebeuren.

De cast vloog naar Las Vegas om de piloot te vieren

"Op basis van het [live] publiek voor de Friends-pilot wist ik hoe populair die show zou zijn", zei Jim Burrows tegen Vanity Fair."De kinderen waren allemaal mooi en grappig, zo mooi. Ik zei tegen Les Moonves, het hoofd van Warner Bros.: 'Geef me het vliegtuig. Ik betaal voor het avondeten." Ik nam de cast mee naar Vegas."

De cast, van wie de meesten amper begonnen, waren geschokt door de kans.

"Wie gaat er met een privéjet naar Vegas?" zei Matt LeBlanc. "En Jimmy gaf me 500 dollar om te gokken."

In het vliegtuig kreeg de cast voor het eerst de piloot te zien. Behalve de creatievelingen, het netwerk en het testpubliek had niemand het gezien. …Inclusief de cast.

"Ik vertelde ze dat ze een speciale show hadden en dat dit hun laatste kans was op anonimiteit", zei Jim. "Ze wilden gokken en ik was de enige met geld. Ze schreven me cheques uit. Schwimmer gaf me een cheque van $ 200, en Jen deed het. Ik had ze moeten sparen."

Bovendien nam Jim ze allemaal mee uit voor een extravagant diner.

"We gingen naar Caesars voor het avondeten", legde Matt LeBlanc uit. "We zaten aan de grote ronde tafel in het midden van de kamer. Jimmy zei: 'Kijk om je heen.' Niemand kende ons. Mensen kenden Courteney min of meer van die "Dancing in the Dark"-video. Hij zei: "Je leven gaat veranderen. Jullie zes zullen dit nooit meer kunnen doen." Het was bijna alsof Don Corleone aan het praten was. Hij zal niet verkeerd zijn. Hij is Jimmy Burrows."

"Hij zei: 'Ik wil dat jullie je ervan bewust zijn dat dit de laatste keer is dat jullie allemaal buiten kunnen zijn en niet worden overspoeld, want dat is wat er gaat gebeuren'', zei Lisa Kudrow. "En iedereen had zoiets van, 'Echt waar?' Ik dacht: Nou, we zullen zien. Misschien. Wie weet? We weten niet hoe de show gaat doen. Waarom is hij zo zeker?"

Het is duidelijk dat hij ze erin zag die ze gewoon niet helemaal konden zien… Nog niet, in ieder geval.

Aanbevolen: