Waarom de cast van 'Friends' een spontane reis naar Vegas maakte voordat de piloot werd uitgezonden

Inhoudsopgave:

Waarom de cast van 'Friends' een spontane reis naar Vegas maakte voordat de piloot werd uitgezonden
Waarom de cast van 'Friends' een spontane reis naar Vegas maakte voordat de piloot werd uitgezonden
Anonim

Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry en David Schwimmer hebben allemaal één ding gemeen: deze acteurs wonnen de rollen van hun leven toen ze werden gecast in de sitcom Friends uit 1994, die werd uitgezonden op NBC. Hoewel er een aantal verhaallijnen waren die niet echt werkten, en enkele gaststerren die kijkers haatten, blijft Friends nog steeds een van de meest succesvolle en invloedrijke sitcoms in de geschiedenis. Het is moeilijk te geloven dat de zes beroemde gezichten die we nu kennen als Rachel, Monica, Phoebe, Joey, Chandler en Ross ooit anonieme acteurs waren die op zoek waren naar hun grote doorbraak.

Directeur Jim Burrows heeft onthuld dat hij vlak voordat de pilot in 1994 werd uitgezonden, de cast meenam op een spontane reis naar Las Vegas. Terwijl ze daar waren, aten ze samen een uitgebreid diner en gokten, en Burrows hield een toespraak die de cast de rest van hun leven zou onthouden. Lees verder om erachter te komen waarom de cast van Friends een reis naar Vegas maakte voordat de pilot werd uitgezonden en wat er precies gebeurde.

De cast op het moment dat de piloot uitgezonden werd

Op het moment dat de Friends-pilot werd uitgezonden, was de cast niet de supersterren die ze nu zijn. Sterker nog, de meerderheid van hen was nauwelijks beroemd en had slechts een paar kleine rollen op tv of in films gehad. In de Friends Oral History gepubliceerd op Vanity Fair, werd onthuld dat Courtney Cox misschien wel de beroemdste van de zes was nadat hij in 1984 in Bruce Springsteens videoclip voor 'Dancing in the Dark' was verschenen.

Toen ze zich bij Friends aanmeldden, was de rest van de cast grotendeels onbekend bij het grote publiek. Matt LeBlanc had wat sitcom-ervaring, terwijl Lisa Kudrow een terugkerende rol had in Mad About You dat later werd opgenomen in Friends. David Schwimmer had gezworen nooit meer voor de tv te werken en runde zijn theatergezelschap in Chicago. Jennifer Aniston was in een tv-show genaamd Muddling Through en Matthew Perry deed een show genaamd LAX 2194.

De cast had geen roem of fortuin op het moment dat ze de rollen kregen aangeboden die hun leven zouden veranderen, maar ze hadden wel anonimiteit.

De succesvolle pilotscreening

Toen de pilot van de show voor het eerst werd vertoond voor een testpubliek, wist regisseur Jim Burrows dat ze iets groots hadden. "Ik wist hoe populair die show zou zijn", onthulde hij (via Vanity Fair). "De kinderen waren allemaal mooi en grappig, zo mooi."

Na het vermoeden te hebben gekregen dat de show supersuccesvol zou worden, besloot Burrows de cast naar Las Vegas te brengen voordat de piloot debuteerde: "Ik zei tegen Les Moonves, die het hoofd was van Warner Bros., ' Geef me het vliegtuig. Ik betaal voor het avondeten.' Ik nam de cast mee naar Vegas."

Wat is er gebeurd in Vegas

In het vliegtuig naar Las Vegas liet Jim Burrows de zes acteurs de Friends-piloot zien. Hij nam ze mee naar Caesars Palace voor het avondeten en vroeg hen om in het drukke restaurant rond te kijken en de mensen op te merken die niet wisten wie ze waren en hen met rust lieten. Toen zei hij iets wat ze zich tot op de dag van vandaag herinneren: “Je leven gaat veranderen. Jullie zes zullen dit nooit meer kunnen doen.”

Lisa Kudrow herinnert zich de avond duidelijk: “Jimmy nam ons mee uit eten en hij gaf ons elk een beetje geld om mee te gokken. Hij zei: 'Ik wil dat je je ervan bewust bent dat dit de laatste keer is dat jullie allemaal buiten kunnen zijn en niet worden overspoeld, want dat is wat er gaat gebeuren.' En iedereen zei: 'Echt waar?’ Ik dacht: nou, we zullen zien. Kan zijn. Wie weet? We weten niet hoe de show het gaat doen. Waarom is hij zo zeker?'

Na het eten gaf Burrows de cast al het geld om te gokken, omdat ze op dat moment niet veel van zichzelf hadden.

De eerste reactie van de wereld

Hoewel de cast Burrows toen en daar misschien niet geloofde, had hij gelijk. Aanvankelijk vertelde de reactie niet hoe groot de show zou worden.

De eerste kijkcijfers waren niet spectaculair, ook al kreeg de show positieve recensies. Achter de schermen was er veel twijfel over de show en de schrijvers worstelden met de scripts voor de eerste paar afleveringen. Dat veranderde allemaal toen de verhaallijn van Ross en Rachel naar voren kwam en de toon zette voor een komedie die ook een beetje een soap was. En de wereld was verslaafd.

Wereldwijde roem en succes

Na de aanvankelijk lauwe ontvangst werd Friends een wereldwijd succes. Het werd een van de meest bekeken series van die tijd, tot het punt waarop de invloed ervan overal in de popcultuur werd gevoeld. Mensen begonnen zelfs hun haar te knippen om op Rachel te lijken!

De hoofdcast is openhartig over hoe ze omgingen met de roem die gepaard ging met het succes van de show. Hoewel ze het heerlijk vonden om in de show te zijn en dankbaar zijn voor de manier waarop het hun leven heeft veranderd, was de roem soms een negatieve aanwezigheid die het leven voor hen allemaal moeilijk maakte. Vooral David Schwimmer worstelde met de impact van roem op zijn leven.

De erfenis van 'Vrienden'

25 jaar na het debuut van Friends kunnen we bevestigen dat het onderbuikgevoel van Jim Burrows over de show juist was. Het was een supersuccesvolle show die het leven van de belangrijkste castleden volledig veranderde. En die reis naar Vegas voordat de piloot werd uitgezonden, was waarschijnlijk de laatste keer dat een van hen in het openbaar naar buiten kon gaan zonder te worden overspoeld.

Aanbevolen: