Hoe een Leonardo DiCaprio-film de aankomende MCU-film van Chloe Zhao inspireerde

Inhoudsopgave:

Hoe een Leonardo DiCaprio-film de aankomende MCU-film van Chloe Zhao inspireerde
Hoe een Leonardo DiCaprio-film de aankomende MCU-film van Chloe Zhao inspireerde
Anonim

De veelgeprezen regisseur Chloé Zhao won onlangs een Oscar voor het drama Nomadland (de film won ook de beste film, terwijl actrice Frances McDormand de prijs voor beste actrice won). Nomadland krijgt momenteel veel buzz en terecht. Tegelijkertijd wachten fans echter ook reikhalzend uit naar meer nieuws over Eternals, Zhao's aankomende film voor het Marvel Cinematic Universe (MCU)

Marvel's Eternals zou oorspronkelijk in 2020 uitkomen. De pandemie dwong Marvel echter om de release van de film uit te stellen tot november 2021. Sinds die update zijn er echt geen updates meer over de film geweest. Dat gezegd hebbende, heeft Zhao tot op zekere hoogte haar benadering van het filmen van deze epische superheldenfilm gedeeld. Ze heeft zelfs een van haar filminspiraties voor Eternals onthuld. En interessant genoeg gaat het om een Oscar-winnende uitvoering van acteur Leonardo DiCaprio.

Marvel besloot alleen een Eternals-film te maken vanwege Chloé Zhao

Marvel is misschien al geruime tijd bezig met het plannen van zijn toekomstige reeks films. Het lijkt er echter op dat het niet heeft overwogen om een film over de Eeuwigen te maken. Het lijkt erop dat ze pas van gedachten veranderden toen Zhao zelf op het idee kwam.

Het lijkt erop dat de in China geboren regisseur voor het eerst op de radar van Marvel verscheen toen Zhao werd beschouwd als een mogelijke regisseur voor de aankomende film Black Widow (Marvel koos later Cate Shortland om de door Scarlett Johansson geleide foto te regisseren). En hoewel dat niet goed uitpakte voor Zhao, wordt er gezegd dat ze een behoorlijke indruk heeft gemaakt met Marvel.

Al snel ontmoette Zhao hen weer en deze keer kwam ze binnen met haar eigen idee voor een Marvel-film, compleet met visuals."Ik heb zulke diepe, sterke manga-roots", legde Zhao uit aan The Hollywood Reporter terwijl ze zich haar presentatie herinnerde. "Ik heb daar wat van in Eternals gebracht." Bij het bedenken van haar concept durfde deze regisseur ook te vragen: "Hoeveel verder en groter kunnen we gaan na [Avengers:] Endgame?" Feige zou later zeggen dat Zhao's pitch 'fascinerend' was. "En eerlijk gezegd was een van de redenen waarom we verder gingen met de film vanwege de visie die ze erin bracht", voegde Marvel's hoofdhoncho eraan toe. Zhao regisseert niet alleen de film, maar schrijft ook zelf het scenario, net als bij haar andere films.

Bij het bedenken van de film keek Zhao naar deze Leonardo DiCaprio Starrer voor inspiratie

Een scène uit The Revenant
Een scène uit The Revenant

Zhao had eigenlijk gezegd dat ze naar "meerdere films" keek tijdens het filmen van Eternals. Voor de actiescènes van de film (die misschien veel voorkomen in de uiteindelijke versie), onthulde Zhao echter dat het Alejandro González Iñárritu's The Revenant was waar ze goed naar keek. Zhao is tenslotte een grote fan van deze westerse film.

“The Revenant is een film waar ik zo van hou. En ik denk dat we The Revenant zo vaak hebben gezien, elke ontmoeting als we naar onze actiescènes komen, omdat de meeste van die reeksen op locatie zijn opgenomen, "legde Zhao uit terwijl hij met The Playlist sprak. "En ik hou ervan hoe meeslepend en hoe je het streepje en de sequenties in The Revenant voelt."

Geïnspireerd door waargebeurde gebeurtenissen, ziet DiCaprio ontdekkingsreiziger Hugh Glass spelen terwijl hij vecht om te overleven nadat hij in de steek is gelaten door zijn jachtteam en wordt aangevallen door een beer. Zhao prees de film en merkte op: Het is absoluut een film waar we naar streven. En Marvel steunde dat idee echt heel erg en ging er echt voor.”

Zhao's Oscar-winnende foto heeft ook connecties met Eternals

Als een film over een vrouw (McDormand) die door het Amerikaanse Westen reist nadat ze alles heeft verloren in de Grote Recessie, is het moeilijk voor te stellen dat het een verband zou hebben met de aankomende MCU-film, behalve Zhao zelf. Het blijkt echter dat Zhao vrijwel op dezelfde productieopstelling vertrouwde die ze in Nomadland gebruikte.

“Op locatie. Veel magisch uur. Driehonderdzestig graden op dezelfde camera als ik deed op Nomadland', onthulde Zhao. “Dezelfde installaties. Het is een beetje surrealistisch.” Ze legde uit dat dit "precies de manier is waarop ik wilde fotograferen." Ondertussen, voor zover Zhao's productieschema, eindigde ze ook rond dezelfde tijd aan beide films. In feite werkte Zhao pas aan de postproductie (montage) van Nomadland nadat ze klaar was met het fotograferen van Eternals. Op dit moment is Zhao hard aan het werk geweest om Eternals te bewerken. In tegenstelling tot Nomadland monteert ze de film deze keer echter niet alleen. In plaats daarvan werkt ze samen met Dylan Tichenor, die bekend staat om zijn postproductiewerk aan Zero Dark Thirty en Brokeback Mountain.

Zhao's Eternals is ongetwijfeld een van Marvel's meest ambitieuze films tot nu toe (sommigen zouden kunnen zeggen dat het zelfs ambitieuzer is dan het recordbrekende Avengers: Endgame). Om te beginnen heeft de film een cast met zowel Angelina Jolie als Salma Hayek. Bovendien zou de film een heel andere groep superhelden presenteren, een die krachtiger lijkt dan de Avengers.

Zhao is zelf optimistisch over haar aanstaande superheldenfilm. Tijdens een gesprek met ET merkte de bekroonde regisseur op: “Het wordt goed. Ik ben er trots op, en ik ben erg trots op de cast. Ik ben opgewonden dat iedereen het ziet.'

Aanbevolen: