Hoe een bizarre soap-opera-droom de Harley Quinn van The Creation DC inspireerde

Inhoudsopgave:

Hoe een bizarre soap-opera-droom de Harley Quinn van The Creation DC inspireerde
Hoe een bizarre soap-opera-droom de Harley Quinn van The Creation DC inspireerde
Anonim

Al tientallen jaren maakt DC Comics fantastische films en tv-shows die hun personages naar nieuwe hoogten hebben gebracht. Natuurlijk, ze houden niet altijd de landing vast, maar de grootste personages in de geschiedenis van de studio hebben de kans gehad om te schitteren in een aantal verschillende projecten.

Harley Quinn is een van DC's meest populaire personages en fans houden echt van wat de stripgigant met haar heeft gedaan. Ze debuteerde in de jaren 90 en de inspiratie achter haar creatie kwam van een soapserie.

Laten we de klok terugspoelen naar de jaren 90 en kijken hoe Harley Quinn is ontstaan.

Harley Quinn is een steunpilaar van DC Comics

Als we kijken naar de meest populaire personages uit DC Comics, zijn de gebruikelijke namen die meteen opduiken helden als Batman, Superman en de Flash. In de afgelopen jaren zijn andere personages echter enorm populair geworden, waaronder niemand minder dan Harley Quinn.

Quinns tijd bij DC Comics begon in de jaren 90, en hoewel ze populair genoeg was, zijn de dingen de laatste jaren echt ten goede veranderd. Dit is grotendeels te danken aan het werk dat Margot Robbie heeft gedaan als personage in de DCEU.

Robbie heeft een geweldige tijd gehad met het spelen van het personage, maar na verschillende films, waaronder The Suicide Squad uit 2021, moet ze even weg uit DC.

"Ik had zoiets van, 'Oef, ik heb een pauze nodig van Harley, want ze is vermoeiend.' Ik weet niet wanneer we haar de volgende keer gaan zien."

Desalniettemin blijft Harley Quinn het goed doen dankzij haar tijd in de pagina's en zelfs in haar eigen geanimeerde show. En dan te bedenken dat dit allemaal begon in de jaren '90 tijdens een van de beste shows ooit gemaakt.

Ze debuteerde in 'Batman: The Animated Series'

In 1992 veranderde de wereld van stripmedia voor altijd toen Batman: The Animated Series zijn debuut maakte op het kleine scherm. Met het iconische creatieve team van Bruce Timm en Paul Dini en de geweldige stemtalenten van figuren als Kevin Conroy en Mark Hamill, blijft Batman: The Animated Series een van de beste tv-shows ooit bedacht.

De esthetiek van de show was onberispelijk, de voice-acting was legendarisch en het deed echt geweldige dingen met Batman en zijn galerij met schurken. Veel personages bereikten nieuwe hoogten in de show, en sommigen, zoals Mr. Freeze, kregen een geheel nieuw achtergrondverhaal dat door de jaren heen is blijven hangen.

Deze herdefiniërende momenten voor DC Comics hadden in de jaren 90 op geen beter moment kunnen komen. De franchise plukt nog steeds de vruchten van Batman: The Animated Series en een van de grootste successen van de show is Harley Quinn.

Volgens maker Paul Dini: "Hoe meer we Harley gebruikten en hoe meer we haar in verschillende rollen gebruikten, hoe meer we ontdekten wat een rijker karakter ze was. Ze bloeide in een zeer korte tijd gewoon op tot de punt waar ze net zo interessant was als Catwoman of Penguin of Ra's al Ghul of een van de andere Batman-kernpersonages."

Harley Quinn is een krachtpatser in DC Comics, en de meeste mensen weten niet dat haar creatie is geïnspireerd op een soapserie.

De soap-opera-droom die haar creatie inspireerde

Dus, hoe ter wereld inspireerde een droom uit een soapserie de creatie van Harley Quinn? Welnu, Arleen Sorkin, de originele stem achter Harley, ging naar school met Paul Dini, die Batman: The Animated Series co-creëerde. Dini had een band van Sorkin en haar tijd op Days of Our Lives die ze aan hem had gegeven.

Volgens Nerdist: "Hij liet de tape op een dag vallen terwijl hij ziek in bed lag, en het optreden van zijn vriend inspireerde hem om een Harlequin-achtige sidekick voor de Joker te bedenken. Vervolgens liet hij Bruce Timm het ontwerp bedenken we herkennen vandaag allemaal als Harley Quinn. En toen het tijd was om de stemactrice te casten, gingen ze zelf met Arleen Sorkin mee. Dat was alleen maar eerlijk, aangezien er geen Harley zou zijn geweest zonder haar."

Zo werd Harley Quinn geboren en kreeg DC een personage dat meteen aansloeg bij de fans. Batman: The Animated Series heeft een grote impact gehad op DC Comics, en dit is te danken aan enkele grote veranderingen aan reeds bestaande personages, evenals de creatie van Harley Quinn.

Harley Quinn is een van de meest populaire personages van DC Comics, en het is verbazingwekkend om te bedenken dat een soap een grote rol heeft gespeeld bij het creëren van een personage dat een vaste waarde is geworden in de popcultuur.

Aanbevolen: