Wat doet Orlando Jones van MadTV tegenwoordig?

Inhoudsopgave:

Wat doet Orlando Jones van MadTV tegenwoordig?
Wat doet Orlando Jones van MadTV tegenwoordig?
Anonim

Orlando Jones maakte zijn stempel op het televisiegenre toen hij begon te werken aan de sketch-comedy-serie MadTV. De show gaf Jones het platform dat hij nodig had om zijn sterke punten te benutten, waarbij hij allerlei gekke persona's en identiteiten manifesteerde. Het toonde zijn capaciteiten aan de industrie, wat er onvermijdelijk toe leidde dat Jones de hoofdrol speelde in verschillende spraakmakende projecten. Films zoals Office Space, Evolution, Double Take en Primeval.

Laatst heeft Jones een gastrol gehad in een paar afleveringen van L. A.'s Finest en The Good Lord Bird. Beide waren kleine rollen die nergens heen lijken te gaan, maar de acteur heeft andere projecten in zijn zicht. Hij zal de hoofdrol spelen in een film met de titel Dark Forces, die in 2021 zal debuteren.

Hoewel dit de projecten zijn waar Jones het meest recent aan heeft gewerkt, is er nog een andere die in controverse is gehuld.

Amerikaanse goden

Amerikaanse goden: Anansi (Jones) en de oude goden
Amerikaanse goden: Anansi (Jones) en de oude goden

Voor het geval iemand het zich niet herinnert, de MadTV-acteur speelde in twee seizoenen van de Starz-serie, American Gods. Jones speelde Mr. Nancy, ook wel bekend als de godheid Anansi, en had in de meest recente aflevering moeten zijn om te debuteren. Maar het bleek dat Jones tussen de seizoenen door werd ontslagen.

Volgens Jones heeft showrunner Charles Eglee hem ontslagen omdat hij 'de verkeerde boodschap naar Black America had gestuurd'. Deze stap kwam nadat Eglee het overnam na het vertrek van Bryan Fuller en Michael Green. Hij gaf het equivalent van een alles-in-één op sociale media, waarin hij uiteenzette hoe het een nachtmerrie was om met Freemantle te werken.

Het ongelukkige is dat meneer Nancy (Jones) enkele van de complexe problemen heeft aangeroerd waar we vandaag mee te maken hebben. Niet alleen dat, maar een van Jones' scènes in de eerste helft van seizoen 1 verbrijzelde de sluier van onwetendheid over de Amerikaanse geschiedenis.

Jones' prestatie was uitstekend

Orlando Jones als Anansi
Orlando Jones als Anansi

In de betreffende reeks vertelt Anansi een boot vol slaven het verhaal van zwarte mensen in Amerika. De kicker is dat Jones' karakter de harde waarheden niet negeert. Hij wijst de arme zielen aan boord van het schip erop hoe ze dag in dag uit bezig zullen zijn met het plukken van katoen voor mannen die denken dat ze beter zijn. Anansi volgt dat op door hen te vertellen dat ze jarenlang op dezelfde manier zullen worden mishandeld. En uiteindelijk zullen ze door de politie worden neergeschoten omdat ze alleen maar bestaan.

Alles wat Anansi tegen de slaven zegt, is de waarheid. Hij geeft ze een voorspelling voor de toekomst, die maar al te reëel is, of je er nu voor kiest om het te geloven of niet. Het is schokkend om te horen, maar in alle opzichten noodzakelijk.

Wat meer is, is de vermelding van hoe politieagenten onschuldige zwarte mannen neerschieten, de situatie in de Verenigde Staten vrij goed vermoeden. We zijn getuige van meer gevallen van deze ongelukkige situaties die elke dag op het nieuws verschijnen, dus het is verrassend dat Eglee bezwaar zou maken tegen Jones' vertolking. Hij vertelt de waarheid, resoneert met het publiek, en hij doet wat nodig is om meer licht te laten schijnen op een onderwerp dat aandacht nodig heeft.

Ondanks Jones' beëindiging van American Gods, is de zilveren voering dat hij het bereik van zijn acteercapaciteiten op het scherm heeft kunnen verkennen. Hij heeft in het verleden genoeg kansen gehad om dit te doen, maar de Starz-serie bood hem een podium met veel meer exposure. En als je in die hoedanigheid gezien wordt, zullen castingafdelingen zeer alert zijn voor projecten om Jones in te casten. De vraag die nu wordt gesteld is, aan welke grote film of televisieshow zal de ervaren acteur zijn talenten nu lenen?

Aanbevolen: