De onrustige productie van 'American History X

Inhoudsopgave:

De onrustige productie van 'American History X
De onrustige productie van 'American History X
Anonim

Het maken van een film vereist veel mensen en veel bewegende stukken, en de waarheid is dat het zwaar werk is dat maar weinigen bereid zijn te doen. Natuurlijk, franchises zoals de MCU, Star Wars en James Bond laten het er gemakkelijk uitzien, maar de realiteit is dat op de set zijn voor iedereen een zware ervaring kan zijn.

American History X is een donkere film die veel positieve recensies opleverde, en door de jaren heen hebben veel mensen hem minstens één keer bekeken om te zien waar alle ophef over gaat. Het blijkt dat het afmaken van deze film met een hoop problemen gepaard ging.

Laten we terugkijken op de onrustige productie van American History X.

Directeur Tony Kaye botste met Edward Norton

Samenwerken aan een filmproject is niet gemakkelijk, maar voor het grootste deel kunnen artiesten en regisseurs naast elkaar bestaan en hun kansen optimaal benutten. Regisseur Tony Kaye kreeg uiteindelijk ernstige problemen met de samenwerking met hoofdrolspeler Edward Norton, wat de zaken niet gemakkelijk maakte.

Volgens Den Of Geek was Norton niet de eerste keuze van Kaye om de hoofdrol in de film te spelen, maar uiteindelijk zou hij toegeven en met de acteur samenwerken. De shoot zelf was echter niet al te slecht tussen de twee. Toen het eenmaal tijd was om samen te werken na een wankele eerste versie van de film, begon het tussen de twee te verslechteren.

Het is interessant om te zien hoe het zou aflopen tussen Norton en Kaye, vooral met de reputatie die de regisseur sindsdien heeft opgebouwd. Kaye heeft zichzelf sindsdien geen gunsten bewezen, en de meeste mensen vonden het werken met de regisseur iets meer dan ze hadden gehoopt.

Jaar na de film, toen Kaye met IndieWire sprak, besprak Kaye zijn problemen met samenwerking en zei: Ik heb deze gekke reputatie, die ik heb gekoesterd. Ik dacht dat je arrogant en vreselijk moest zijn. Ik heb in de loop der jaren veel geleerd over het proces, en hoe ik me moet gedragen met medewerkers binnen het collectief van het maken van een film, en hoe ik om de pijn van anderen kan geven, en niet in een rijk van verlangen naar alleen mezelf te leven. Ik hoop dat ik al mijn fouten kan omzetten in de beste derde act.”

Herschrijft veroorzaakte problemen

Nu, dit is waar de dingen echt beginnen op te warmen. New Line Cinema wilde meer van Kaye en gaf hem veel aantekeningen na het zien van zijn eerste versie van de film. Gedurende deze tijd zou Norton tussenbeide komen en helpen om de film iets heel anders te maken dan voorheen, wat een vloedgolf van problemen veroorzaakte.

Kaye's excentrieke aard en verlangen om alles onder controle te houden, paste in het minst niet goed bij Norton, en op een gegeven moment werd het achter de schermen zo verhit dat Kaye uiteindelijk een gat door een muur sloeg. Hoewel het niet bekend is hoe erg het bij andere projecten is gegaan, is er duidelijk een reden waarom Kaye nooit Quentin Tarantino is geworden.

In een stuk dat hij zelf schreef voor The Guardian, zou Kaye de kans grijpen om achter de schermen met Norton samen te werken en zei: Natuurlijk, als je echt zou luisteren naar wat Norton zei, zou je hoor dat er niets van klopte in termen van filmmaken: dat is niet zijn sterkste kant, zoals je zult weten als je de film zag die hij regisseerde, Keeping the Faith.

Auw. Dit waren enkele serieuze woorden, en tijdens dat stuk voor The Guardian zou Kaye er geen doekjes om winden. Hoewel hij Norton complimenten gaf over bepaalde dingen, houdt hij vol dat Nortons betrokkenheid bij de montage van de film enorm negatief was.

Tony Kaye werd gewond toen hij de film verloochende

Ondanks de manier waarop de zaken verliepen, werd American History X uiteindelijk een succesvolle film. Het was vooral geweldig voor Norton, die uiteindelijk heel veel goede recensies kreeg voor zijn optreden.

Eenmaal op het festivalcircuit zei Kaye zelf dat hij tijd zou besteden aan het verwijderen van de film, omdat de studio uiteindelijk met Norton's snit begon. Over kleinzielig gesproken. Uiteindelijk kon Kaye de dingen gewoon niet loslaten en werd hij nog luider over zijn ongenoegen over de film. Het is vrij ongebruikelijk om een regisseur zoiets te zien doen, maar nogmaals, dit is Tony Kaye waar we het over hebben.

Kaye zou tegen EW zeggen: Nou, het is goed genoeg om Hollywood voor de gek te houden. Het is goed genoeg om New Line voor de gek te houden. En het houdt Edward Norton zeker voor de gek. Maar het houdt me niet voor de gek. Mijn normen zijn veel hoger.”

American History X bleek zowel een zegen als een vloek te zijn voor de mensen die verantwoordelijk waren voor het tot leven brengen ervan.

Aanbevolen: