FreeJessica? Britney Spears-fans tonen nu de onrustige erfenis van Jessica Simpson

Inhoudsopgave:

FreeJessica? Britney Spears-fans tonen nu de onrustige erfenis van Jessica Simpson
FreeJessica? Britney Spears-fans tonen nu de onrustige erfenis van Jessica Simpson
Anonim

Geef me meer! Nu fans grote vooruitgang hebben geboekt op het FreeBritney-front, kijken sommigen van hen naar hoe andere vrouwelijke artiesten uit de jaren '00 soortgelijke strijd voerden. JusticeForJessica, iemand?

Ze is veel 'vrijer' dan Britney Spears (geen conservatoriumdrama hier), maar Jessica Simpson heeft een popcultuurverleden waar mensen nu pas rekening mee gaan houden. Dit is waar ze het allemaal over hebben.

De media hebben haar vies gemaakt

Net als het meedogenloze media-onderzoek in de documentaire 'Framing Britney Spears', werd de media-aandacht die Jessica in de vroege jaren '00 kreeg niet goed ouder.

Deze tweet van NY Magazine-schrijver Rachel Handler begon deze week te circuleren en verzamelde meer dan 15.000 likes. Het citeert een interview dat Jessica Simpson in 2009 gaf:

Daarin schrijft de journalist over Jessica's gewicht ("dik") als haar bepalende kenmerk, iets dat moderne lezers schokkend ongepast vinden.

Sommigen reageerden met Tweets over hoe in die tijd, "een vrouwelijke beroemdheid zijn een verdomde vloek was." Anderen hadden niets dan liefde voor Jessica uit het verleden.

"Ik voelde altijd empathie voor haar omdat ik voelde dat ze een heel stuk dieper was dan wat werd gepresenteerd (dankzij de media en haar begeleiders hoestende hoest), "antwoordde een fan. Meer over dat vaderprobleem nu!

Jessica had een aanmatigende vader

Overeenkomsten in de verhalen van Jessica en Britney beginnen al vroeg. Het waren allebei kindsterren die in de popmuziek braken met de hulp van de vaders die hen leidden - en net zoals Jamie Spears problematische keuzes maakte namens Britney, deed Joe Simpson dat ook voor Jessica.

Zijn meest ongemakkelijke 'dadager'-moment kwam toen hij Jessica's oproep aan een media-outlet in 2006 beschreef.

"Jessica probeert nooit sexy te zijn. Ze is gewoon sexy. Als je haar een T-shirt of een bustier aandoet, is ze in beide sexy", vertelde hij aan GQ. "Ze heeft dubbele D's! Je kunt die sukkels niet bedekken!"

Joe's houding ten opzichte van Jessica's lichaam lijkt vooral ongepast, aangezien de zangeres naar buiten is gekomen als een overlevende van kindermishandeling door toedoen van een familievriend. Ondanks wijdverbreide kritiek op Joe's opmerkingen, bleef hij Jessica leiden tot zijn recente pensionering.

Zangers profiteerden van Jessica's Pain

In de autobiografie die Jessica vorig jaar uitbracht, legt ze enkele onsmakelijke ervaringen uit die ze had met Nick Lachey, John Mayer en (verrassing, verrassing) Justin Timberlake.

Van John Mayer die Playboy vertelde dat hij met haar naar bed was gegaan tot Justin Timberlake die haar kuste en onmiddellijk zijn vrienden erover sms'te, mannen in de muziek kregen invloed voor hun connectie met de popster, terwijl ZIJ leed aan een promiscue reputatie. Klinkt bekend?

In Jessica's boek zegt ze dat Nick Lachey de ergste was en valse verhalen over hun huwelijk gebruikte om een album met breakup-nummers te verkopen. (Je kunt meer van haar kant van dat verhaal horen in deze podcast over haar autobiografie.)

Jessica's objectivering door mannen en de media is tot nu toe grotendeels genegeerd. Zal ze ooit het soort gerechtigheid krijgen dat we nu eindelijk voor Britney zien? Laten we hopen dat haar fans door blijven gaan!

Aanbevolen: