Alles wat we weten over de productie van 'Resident Evil: Welcome To Raccoon City

Inhoudsopgave:

Alles wat we weten over de productie van 'Resident Evil: Welcome To Raccoon City
Alles wat we weten over de productie van 'Resident Evil: Welcome To Raccoon City
Anonim

De Resident Evil-filmreeks heeft zijn hoogtepunten en dieptepunten gekend. Vrij los zijn met betrekking tot het bronmateriaal weerhield de Paul W. S. Anderson helmed, Mila Jovovich fronted serie van het genereren van naar schatting $ 1,2 miljard wereldwijd.

De serie, op zoek naar een nieuwe start, heeft de franchise echter opnieuw opgestart en blijft dichter bij de populaire videogameserie die als inspiratie diende. Voorbij is het personage van Alice en haar bovenmenselijke heldendaden, en er is een frisse nieuwe kijk op de met zombies beladen straten en het monsterlijk geteisterde herenhuis van Raccoon City.

6 Terug naar de tekentafel

Wordt geschreven door Greg Russo van Mortal Kombat (2021) roem, Resident Evil: Welcome To Raccoon City begint met een geheel nieuwe aanpak om de franchise nieuw leven in te blazen. Tijdens een gesprek met Discussing Film.net zei Russo: “Natuurlijk ben ik een grote fan van de franchise, dus het was erg leuk om daaraan te werken. En ze hebben eerder zes films gemaakt, dus als je daarop terugkomt en het opnieuw opstart, wil je iets anders doen en niet alleen maar herhalen. Voor mij was het heel duidelijk dat ik terug wilde en het weer eng wilde maken als een horrorfilm in termen van de klassieke James Wan-stijl, dus dat was de toonhoogte, gaan terug en kijken wat de games in de eerste plaats eng maakte, dus ja Resident Evil 7 was een beetje een toetssteen voor mijn ontwerp. "

5 Een trouwe aanpassing

Hoewel de vorige delen van de verfilming van de geliefde videogamefranchise wel box office-dollars opleverden, zijn fans van de serie altijd kritisch geweest over de afwijkingen van het bronmateriaal. Fans een oorsprong geven die trouw is aan de enorm populaire videogame en fans trakteren op enkele scènes die rechtstreeks uit de game zijn genomen, evenals bekende "vaste" camerahoeken, paaseieren en een noodlottige cast van personages (daarover later meer), RE: Welcome To Raccoon City belooft de bloederige goederen te leveren.

4 Het werd voornamelijk in Canada gefilmd

Zoals veel films tegenwoordig, werd Resident Evil: Welcome To Raccoon City gefilmd in het Great White North. Canada is inderdaad al meer dan 20 jaar een broeinest voor de filmindustrie, waarbij Toronto en Vancouver meestal in de plaats komen van de grootstedelijke titanen die respectievelijk New York of Los Angeles zijn. De stad Sudbury (beroemd om zijn nikkelafzettingen en wijlen Alex Trebek) maakt echter een zeldzame verschijning op het scherm. Sudbury staat in voor de verlaten en verontrustende buitenwijk die bekend staat als Raccoon City en is een geschiktere setting dan die in eerdere films van de serie.

3 Alle kerncast is aanwezig

Een van de elementen die ontbrak in de originele verfilming van Resident Evil was de hoofdcast uit de eerste videogame. In hun plaats stonden Milla Jovovich's Alice en een aantal andere originele personages die voor de film waren gemaakt. De reboot van 2021 maakt een einde aan die trend (excuses voor het onbedoelde rijmen), beginnend met een knal. Alle klassieke RE 1-personages zijn vertegenwoordigd in Resident Evil: Welcome To Raccoon City. Van Claire en Chris Redfield (gespeeld door Kaya Scodelario en Robbie Amell (respectievelijk) tot aan de lange reeks antagonist, Wesker (gespeeld door Tom Hopper ).

2 De toon is veel donkerder

In een interview met IGN wilde regisseur Johannes Roberts het verschil in tonaliteit tussen zijn film en zijn voorgangers duidelijk maken: "Het belangrijkste voor mij in deze film is de toon. Wat ik geweldig vond aan de games was dat ze waren gewoon eng, en dat is veel van wat ik wilde, die sfeer. Het regent constant, het is donker, het is eng, Raccoon City is een rot personage, "zei hij. "Ik wilde het zeggen en het mengen met de leuke kant, vooral met de verhalende stijl van de eerste game. We hadden veel plezier, we gebruikten zelfs de vaste hoeken die de eerste game heeft als de personages in Spencer Mansion zijn." Roberts vervolgde: "De remake van de tweede game was een geweldige filmische ervaring met de toon, de constante duisternis, de regen, het uiterlijk van de game en ik nam dat gewoon aan en zei ja, dit is de wereld waarin ik wil werken', zei Roberts. "We kozen de toon voor de remake van de tweede game en maakten er ons model van voor deze film."

1 De inspiraties van de film zijn… Inspirerend

Inspiratie kan uit veel verschillende bronnen komen. Maar als het gaat om de wereld van horrorcinema, zou het moeilijk zijn om een betere inspiratiebron te vinden dan John Carpenter Volgens IGN had de regisseur Roberts er geen probleem mee om zijn liefde voor alle dingen Carpenter, "Ik ben een enorme John Carpenter-fan en daar heb ik echt zin in. De manier waarop hij deze claustrofobische belegeringsfilms vertelt en ik nam films als Assault on Precinct 13 en The Fog en deze ongelijksoortige groep personages die onder beleg samenkomen, en ik nam dat als mijn filmische inspiratie. We hebben twee heel verschillende locaties, maar we splitsen mensen op in hun werelden. De ene is meer een belegeringsfilmstijl met het politiebureau, en dan heb je het landhuis, dat griezelig is als fk."

Aanbevolen: