De onrustige productie die 'Fantastic Four' gedoemd heeft te mislukken

Inhoudsopgave:

De onrustige productie die 'Fantastic Four' gedoemd heeft te mislukken
De onrustige productie die 'Fantastic Four' gedoemd heeft te mislukken
Anonim

Tegenwoordig domineren superheldenfilms al jaren de kassa's, en hoewel deze films meestal veel geld kunnen verdienen aan de kassa, zal er zo nu en dan een in de bioscoop verschijnen en veranderen in een totale flop. Dit zijn de films die de meeste fans helemaal vergeten.

Fantastic Four moest een vernieuwde versie zijn van de films uit de jaren 2000 die werden uitgebracht aan het begin van de superheldengekte, maar in plaats van succes te boeken, ging de film de ondergang in als een nieuwe kassa-flop.

Laten we eens kijken wat er is gebeurd.

Directeur Josh Trank ontving bedreigingen tegen zijn leven

Josh Trank Première
Josh Trank Première

Toen werd aangekondigd dat Fantastic Four in productie ging, waren de meeste mensen verheugd om te zien dat deze Marvel-iconen hun terugkeer naar het grote scherm zouden maken. Vanaf het begin waren er echter enkele enorme problemen met deze film die uiteindelijk een rol speelden in de enorme ramp die het werd.

Fans van stripboeken kunnen uitzonderlijk giftig zijn als het op bepaalde dingen aankomt, en het casten van hun favoriete personages is daar een van. In plaats van met een blanke acteur te gaan, koos regisseur Josh Trank ervoor om Michael B. Jordan te casten als Johnny Storm. Dit veroorzaakte op zijn beurt een golf van problemen met problematische fans, die veel te ver gingen met Trank.

Volgens IndieWire zou Josh Trank openhartig zijn over de bedreigingen die hij ontving, door te zeggen: Ik kreeg bedreigingen op IMDb-prikborden die zeiden dat ze me zouden neerschieten. Ik was zo verdomd paranoïde tijdens die shoot. Als iemand mijn huis binnen zou komen, zou ik een einde hebben gemaakt aan hun f leven. Als je in een hoofdruimte bent waar mensen je willen pakken, denk je: ik ga mezelf verdedigen.'”

Dit leidde er op zijn beurt toe dat Trank sliep met een vuurwapen voor het geval iemand de grens overschreed. Het feit dat het zover kwam via een castingbeslissing is krankzinnig, en het zette de toon voor wat zou volgen tijdens het maken van Fantastic Four.

Hij had problemen met de studio en met Miles Teller

Miles Teller
Miles Teller

Het maken van een film als Fantastic Four betekent dat een regisseur onder serieuze druk van de studio komt te staan, en soms leidt dit tot spanning en mogelijk conflict tussen de twee partijen. Het kan ook een rimpeleffect veroorzaken dat ook problemen veroorzaakt op de set.

Trank's eerste versie van de film was niet naar de zin van Fox, wat de studio ertoe bracht externe hulp in te roepen voor recuts. Heropnames werden uiteindelijk een twistpunt en Trank zou openhartig zijn over de ervaring.

“Je staat daar, en je kijkt in feite naar producenten die scènes blokkeren, vijf minuten voordat je daar aankomt, waarbij [editors] door de studio worden ingehuurd om de volgorde van de opnames te bepalen die worden gemaakt wat er ook aan de hand is en wat ze nodig hebben. En dan, omdat ze weten dat je aardig bent, zullen ze aardig tegen je zijn door te zeggen: 'Nou, klinkt dat goed?' Je kunt ja of nee zeggen, 'zei Trank.

Trank kreeg tijdens het filmen ook ruzie met de hoofdrolspeler van de film, Miles Teller. Hoewel er geen klappen werden uitgedeeld, benadrukte het wel hoe slecht het ging voor Trank en de rest van het team dat de film maakte.

De film was een enorme flop

Fantastische vier
Fantastische vier

Dus, na het krijgen van doodsbedreigingen, spanningen met de studio en bijna vechtend tegen de hoofdrol van de film, kon Josh Trank genieten van de zoete smaak van box office succes? Natuurlijk niet. Na alle beproevingen en beproevingen om Fantastic Four tot leven te brengen, bombardeerde de film harder aan de kassa dan de meesten hadden verwacht.

Volgens Box Office Mojo bracht de film slechts $ 167 miljoen op tegen een budget van $ 120 miljoen. Het was een complete en totale ramp, en zijn plaats in de geschiedenis van superheldenfilms is er alleen vanwege de kolossale mislukking. Op een gegeven moment stond Trank in de rij om zijn eigen Star Wars-project te krijgen, maar de gebeurtenissen rond deze film haalden zijn naam in feite van de lijst.

Gelukkig komt deze beroemde superheldenfamilie naar de MCU, hoewel er geen van deze acteurs of Trank aan het roer zal staan. Dit zal de derde set moderne acteurs zijn die deze iconische helden vertolken, en hoewel hun succes tot nu toe gemengd is, hopen fans dat de MCU zijn magie kan bewerken en ze naar de top kan brengen.

Fantastic Four had veel potentieel, maar problemen van het begin tot het einde deden uiteindelijk afbreuk aan wat een goede zaak had kunnen zijn.

Aanbevolen: