Hoe Charles Michael Davis zijn rol 'NCIS: New Orleans' verdiende

Inhoudsopgave:

Hoe Charles Michael Davis zijn rol 'NCIS: New Orleans' verdiende
Hoe Charles Michael Davis zijn rol 'NCIS: New Orleans' verdiende
Anonim

In de afgelopen decennia zijn tv-programma's over het strafproces een steunpilaar geworden van de kijkcijfers. Elke lijst met de meest invloedrijke shows van de moderne tijd zou bijvoorbeeld series als Hill Street Blues, Law & Order, NYPD Blue en CSI moeten bevatten. Bovenop al die series was NCIS zo succesvol dat het erin slaagde een hele reeks series voort te brengen.

Sinds de première in 2014 is NCIS: New Orleans een constante hit voor CBS. Echter, net als veel andere langlopende shows, hebben enkele van de grootste sterren van NCIS: New Orleans om verschillende redenen besloten de serie te verlaten.

Tijdens NCIS: de eerste zes seizoenen van New Orleans bracht veteraan acteur Lucas Black het populaire personage Christopher LaSalle tot leven. Om die reden moesten de producers van de show, toen Black de serie verliet, een nieuw personage introduceren om zijn plaats in te nemen. Uiteindelijk werd Charles Michael Davis gecast als NCIS: het nieuwe hoofdpersonage van New Orleans, Quentin Carter. Dat roept natuurlijk een voor de hand liggende vraag op, hoe kwam Davis aan zo'n felbegeerde rol?

Een publiek opbouwen

Historisch gezien komt het overgrote deel van de shows na een handvol seizoenen tot een einde. In het geval van NCIS is de serie er echter in geslaagd 18 seizoenen in de lucht te blijven en vertoont het geen tekenen van vertraging in de toekomst. In feite is de show de belangrijkste claim op roem van Mark Harmon geworden en zijn salaris heeft de toekomst van zijn gezin voor een lange tijd veiliggesteld.

Natuurlijk, alleen omdat NCIS bijna twee decennia van succes heeft genoten, wil dat nog niet zeggen dat de tweede spin-off ook zou duren. Gelukkig slaagde NCIS: New Orleans erin om de kansen te verslaan, aangezien het publiek gefascineerd was door de intrigerende verhaallijnen en de geweldige cast die het tot leven heeft gebracht. Het is bijvoorbeeld moeilijk voor te stellen dat de show een schare fans ontwikkelt zonder de bijdragen van acteurs als Scott Bakula, CCH Pounder en Lucas Black.

Schokkende gebeurtenis

Als de meeste shows besluiten hun fans te shockeren met een twist, doen ze dat aan het einde van een seizoen, zodat ze hun publiek op het puntje van hun stoel kunnen laten zitten. Als het echter om NCIS: New Orleans gaat, hadden vaste kijkers, toen vaste kijkers afstemden op de zesde aflevering van het zesde seizoen van de show, absoluut niet verwacht wat er zou komen.

Tijdens het opsporen van een bende criminelen, werd een van de populairste personages van de show, Christopher Lasalle, plotseling doodgeschoten. Gezien het feit dat de verhaallijn waarin Lasalle zijn vroegtijdige overlijden ontmoette anders typisch was voor een politieprocedure, zagen de meeste kijkers de ondergang van het personage nooit aankomen. Nadat de aflevering was uitgezonden, brachten showrunners Christopher Silber en Jan Nash een verklaring uit over de schokkende gang van zaken.

"We hebben een geweldige run gehad met Lucas Black en hij is zo'n belangrijk onderdeel geweest van ons NCIS: New Orleans-team. We vinden het jammer om hem te zien vertrekken, maar zijn blij dat hij meer tijd zal hebben om met zijn gezin door te brengen."

Grote schoenen vullen

Meestal wanneer een opmerkelijke rol voor het grijpen ligt, doen een hele reeks verschillende acteurs er alles aan om zelfs maar in overweging te worden genomen. Dat is de reden waarom er zoveel geweldige artikelen zijn over opmerkelijke acteurs die bijna een rol in een enorm project hebben gekregen om het te missen. Toen Charles Michael Davis werd gekozen om te schitteren in NCIS: New Orleans, was het proces echter heel anders.

Voordat Charles Michael Davis zich bij de cast van NCIS: New Orleans voegde, had hij zichzelf al bewezen als een betrouwbare tv-acteur. Davis kreeg tenslotte terugkerende rollen in verschillende hitshows, waaronder Grey's Anatomy, Chicago P. D., The Game en Switched at Birth, en hij was goed in allemaal. Gebaseerd op de kracht van Davis' eerdere werk, zochten NCIS: New Orleans-producenten hem op om hem te overtuigen om in hun show te schitteren.

Tijdens een interview met Parade vertelde Charles Michael Davis wat hij dacht toen hem werd gevraagd om te schitteren in NCIS: New Orleans na het vertrek van Lucas Black. "Toen ze het personage aan mij gooiden, dacht ik:" Ja, het zou een geweldig personage zijn om te spelen." Ik keek er niet per se naar door de lens van hoe het zich verhoudt tot het personage van Lucas, of als de fans het personage zelfs leuk zullen vinden, ik was gewoon meer geïnteresseerd in rondrennen met een pistool, slechteriken achtervolgen en spelen politieagenten en overvallers. Ik hoop dat ze het leuk vinden, weet je?"

Tijdens een ander interview met TV Insider, sprak Charles Michael Davis over hoe zijn ervaring met de cast van andere hitshows hem heeft geholpen zijn rol in NCIS: New Orleans op de voet te volgen. “Dit is mijn vierde serie regelmatig in niet zo veel jaren. Ik kom meestal in shows die al bestaan en ze willen wat [nieuw] element toevoegen. Ik weet wat mijn taak is. Ik ben niet zo van: "Laat me gewoon achterover leunen en kijken." Ik heb zoiets van: "Ik wil ernaartoe!" Ik herinner me dat ik naar Scott in Quantum Leap keek met mijn zus - zo'n geweldige show. Scott is heel, heel behulpzaam geweest, maar ik moet nog steeds bewijzen dat ik net zo goed ben als iedereen, dat je op mij kunt vertrouwen om een deel van de last te dragen.”

Aanbevolen: