De echte reden waarom Shalita Grant een hekel had aan het werken aan 'NCIS: New Orleans

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Shalita Grant een hekel had aan het werken aan 'NCIS: New Orleans
De echte reden waarom Shalita Grant een hekel had aan het werken aan 'NCIS: New Orleans
Anonim

Er zijn veel dingen die fans niet weten over de NCIS-franchise. Dit omvat een deel van het drama achter de schermen dat zich afspeelt. Niet alles blijft natuurlijk verborgen. Sommige dingen worden gelekt en dragen bij aan de negatieve energie die sommige fans rond de show hebben, met name NCIS: Los Angeles. Shalita Grant's gecompliceerde vertrek uit NCIS: New Orleans is ook iets waar die-hard fans van op de hoogte zijn. Maar ze kennen misschien niet de omvang van Shalita's vreselijke ervaring met het maken van de show.

Er ontstond veel pers toen Shalita in 2018 NCIS: New Orleans verliet. Ze beweerde dat ze door de crew anders werd behandeld dan haar medesterren. Bovendien verklaarde ze dat haar haar permanent beschadigd was door de beslissing om haar natuurlijke zwarte haar er rechter uit te laten zien. In een interview met Vulture ging Shalita veel dieper in op haar verschrikkelijke ervaring met het werken aan NCIS: New Orleans en waarom ze precies vertrok…

Shalita Grant wilde niet het gevoel krijgen vast te zitten bij het maken van een politieprocedure zoals NCIS: New Orleans

Een ding waar bijna nooit over wordt gesproken als het onderwerp van het vertrek van Shalita Grants bij NCIS ter sprake komt, is dat ze eigenlijk niet vast wilde zitten aan één baan. Terwijl NCIS: New Orleans haar ongelooflijke werkzekerheid bood als speciaal agent Sonja Percy, was Shalita klaar voor andere dingen toen ze vertrok.

"Nadat ik wegging, had ik een kom-tot-Jezus-moment met mezelf. Voor je carrière moet je meer dan een paar dingen overwegen. Ik heb geen familie in het bedrijf. Ik kom uit Virginia en B altimore, niemand in mijn familie doet wat ik doe. Ik was de eerste persoon in generaties die in een vliegtuig stapte. Ik vlieg door de zetel van mijn broek, altijd. Ik dacht aan de keuzes die ik maakte, had wat compassie voor mezelf, en dacht: ik moet comedy doen. Als het een drama is, moet het iets zijn waar ik liefde voor voel. Het kan niet alleen procedureel zijn. Er is meer in het leven voor mij, "legde Shalita uit aan Vulture. "Waarom ik een procedure wilde doen, was ook van een prachtige plek. Ik ben in zoveel hotels in het hele land geweest en heb Law & Order: SVU gezien en voelde me als "dat is thuis". Ik kreeg de kans om aan NCIS te werken en ik had zoiets van, ik wil die persoon ook zijn voor andere mensen. Toen ik in de show kwam, dacht ik: Wow, er is veel dat je niet wist."

Wat was er aan de hand met het haar van Shalita Grant/Percy op NCIS?

Nieuws over de giftige werkomstandigheden op de set van NCIS: New Orleans circuleerde toen Shalita Grant de show verliet. Zoveel van haar negatieve ervaringen waren gebaseerd op hoe de show haar haar behandelde. Dit was iets dat fans van aflevering tot aflevering bleven opmerken. Volgens Shalita was dit niet alleen vanwege slordig werk van de haar- en make-upafdeling, maar ook vanwege racisme vanuit de top van de show…

"Voor zwarte vrouwen, de manier waarop ons haar wordt gecontroleerd, is dat ons wordt verteld dat het onprofessioneel is in zijn natuurlijke staat. Vanaf het moment dat je op school zit, krijg je deze les. Het wordt ondersteund met straf Scholen sturen kinderen uit of schorsen kinderen vanwege hun haar. De manier waarop we ons haar aanraken, zit vol met geïnternaliseerde blanke suprematie, vanwege de anti-zwarte mythen dat er strikte chemicaliën nodig zijn om beheersbaar te zijn, "legde Shalita uit.

Op de set van NCIS: New Orleans werd de haar- en make-upafdeling gecontroleerd door de productie om ervoor te zorgen dat Shalita's haar er op een bepaalde manier uitzag. Volgens haar waren de producenten "toegewijd" dat haar personage geen "natuurlijk krulpatroon" had.

"Tussen seizoen één en seizoen twee werd ik een vaste serie. Seizoen één Ik heb een paar afleveringen gedaan en ik droeg deze pruik met steil haar. Een deel van mijn haar was uit, maar het was in zijn natuurlijke staat. Type 4-haar zoals het mijne, in zijn natuurlijke staat, zijn onze lokken erg kwetsbaar. Als het er hitte op zet, kan het afbreken. In de pauze had ik zoiets van, ik ga veel afleveringen doen, ik moet met ze praten en hen vertellen dat ik krullender haar nodig heb, omdat we in Louisiana zijn. Ik belde destijds het hoofd van de haarafdeling en ze zei: 'Stuur wat foto's van de pruik of wat je ook wilt dragen.' Wat we van een uitvoerend producent kregen, was dat hij oké was met de krul, maar niet met dat type, "zei Shalita.

Shalita heeft dit in totaal drie jaar volgehouden. Gedurende haar tijd dat ze aan de show werkte, worstelde ze echt. Niet alleen vanwege de onderstroom van racisme die ze ervoer, maar ook omdat haar haar fysiek door een kwelling ging.

"Van aflevering tot aflevering was mijn paardenstaart compleet anders, en dat was omdat ik probeerde de tractie-alopecia te achtervolgen - in 2017 had ik minder dan een centimeter haar aan de voorkant. Toen ik terugkwam voor seizoen vier, droeg ik een pruik met helmkop. Ik had zoiets van, het kan me geen f schelen, ik weet dat dit er gek uitziet, maar ik moet mezelf redden, want het kan ze niet schelen. Ik laat ze foto's zien van de kale plek die ik in seizoen één kreeg, omdat ze me in chloorwater hadden en me beloofden dat ik tijd zou hebben om mijn haar te laten doen, en dan, altijd, op de dag dat het 'Oh nee, we moet … wat dan ook'", legde Shalita uit.

Uiteindelijk werd wat ooit een droombaan voor haar was een regelrechte nachtmerrie…

"Ze waren zo toegewijd aan mij en mijn haar was een probleem dat ik een ontmoeting had met een producer op een lager niveau, waar hij zei: 'Je kon je haar niet nat krijgen, dus moesten we een scène opnieuw opnemen.' De reden dat we die scène opnieuw moesten opnemen was omdat het regende en de stunt niet kon gebeuren. Ik was niet de enige acteur in die scène die hun haar moest föhnen voor de opname. Toen ik de blanke acteurs ter sprake bracht dat zou hetzelfde nodig hebben voor het schot, hij moest het laten vallen. Het was allemaal omdat, in hun gedachten, een liefdesbelang er niet zo uitziet. Een liefdesbelang heeft steil haar. Het is allemaal opgebouwd rond die aannames, en daar heb ik last van gehad."

Aanbevolen: