Nicole Kidman's ketting in 'Moulin Rouge' was de duurste ketting ooit gemaakt voor film

Inhoudsopgave:

Nicole Kidman's ketting in 'Moulin Rouge' was de duurste ketting ooit gemaakt voor film
Nicole Kidman's ketting in 'Moulin Rouge' was de duurste ketting ooit gemaakt voor film
Anonim

Nicole Kidman heeft in het verleden een aantal riskante modebeslissingen genomen, maar toen ze haar beroemde ketting voor het eerst droeg in Moulin Rouge!, was er nog meer risico.

While How To Lose A Guy In 10 Days moest een lening krijgen voor alle sieraden in de film, Moulin Rouge!, die dit jaar 20 wordt, ging nog een stap verder en creëerde zelfs de duurste ketting ooit gemaakt voor een film.

Het is niet zo duur als het "Heart of the Ocean" van Titanic, maar we moeten de filmmakers rekwisieten geven om tot het uiterste te gaan om zo'n waardevolle ketting te laten maken. De ketting werd uiteindelijk zo duur dat er een stuntdubbel voor nodig was.

Dit is het verhaal achter de prachtige ketting.

Een mooie ketting gemaakt voor een verontrustende scène

Moulin Rouge! had zeker een obsessie met diamanten. Met nummers als 'Sparkling Diamonds' en 'Hindi Sad Diamonds' was het bijna alsof ze aan het opbouwen waren naar de onthulling van de beroemde ketting.

Helaas vond de onthulling plaats in een vreselijke scène. Wanneer Kidmans personage, Satine, de ster courtisane, besluit om de nacht door te brengen met de slechterik van de film, de hertog, probeert hij haar liefde te kopen door haar een prachtige, enorme diamanten halsketting te geven.

Net als de ketting was Satine slechts een pion om de hertog ertoe te brengen Moulin Rouge in een theater te veranderen. Ze is echt verliefd op het personage van Ewan McGregor, Christian, dus ze weigert met The Duke naar bed te gaan en zijn verleiding wordt gewelddadig. Gelukkig wordt ze gered door danseres Le Chocolat.

Christian en Satine's liefde is meer waard dan de ketting, maar het stuk is nog steeds een stralende lichtstraal in een verschrikkelijke scène.

Baz Luhrmann, de regisseur, en zijn vrouw, Catherine Martin, die de kostuumontwerper was, besloten dat de ketting gewoon te waardevol was voor de scène waarin de hertog de ketting van Satine scheurt nadat ze hem weigerde. Dus lieten ze Kidman een "stunt double" ketting dragen, gemaakt van kristal.

Daarna wordt de ketting zo snel uit de film geveegd dat het lijkt alsof hij er nooit is geweest. Het is een perfecte metafoor voor hoe Satine's (christelijke) verlangens uiteindelijk van haar worden weggerukt.

Het is gemaakt door Stefano Canturi

De ketting met het record als duurste sieraad ooit gemaakt voor een film, is ontworpen door Stefano Canturi. Al zijn 134-karaats bedekten praktisch de hele borst en nek van Kidman, zo groot is het. Het werd gemaakt met 1.308 diamanten en werd destijds geschat op $ 1 miljoen. Nu is het ongeveer $3 miljoen waard.

Patricia Canturi, de Brand Director van het label, zei dat Canturi wekenlang onderzoek deed naar het Frankrijk van eind 1800 om het uiterlijk van de ketting precies goed te krijgen.

"Hij werkte aan het vastleggen van de weelde en het eclecticisme van extravagante sieraden in de late jaren 1800, een tijd waarin fijne sieraden met passie werden ontworpen, vervaardigd en gedragen," zei ze.

"Hij liet zich inspireren door de Lodewijk XVI-stijl, opengewerkte kantpatroon, krullen en prachtige lijfsieraden. De decadente ketting was bedoeld om Kidmans prachtige halslijn en decolleté te accentueren, en v alt vooral op tussen een zee van theatrale kostuumstukken gedragen door cancan-dansers gedurende de hele film."

Het proces om het te maken is net zo groots als het eindproduct. Het werd specifiek gemeten voor de nek en het decolleté van Kidman, en ze moesten exacte metingen krijgen voor het eerste draadmodel. Kidman moest drie maanden terug voor fittingen.

Het is gemaakt van wit goud en Canturi gebruikte traditionele technieken om het te maken. De grootste diamanten in de met kant ontworpen ketting wegen 5 karaat, en een 2,5-karaats cabochon-geslepen Sri Lankaanse blauwe saffier zit aan de sluiting.

"De ketting kreeg de naam 'Satine', naar het zachte, romantische karakter van Kidman voor wie hij was ontworpen," vervolgde Patricia. "Het werd op de set bekend als 'zij' omdat Nicole op de set zou vragen of 'zij' hier is?"

De ketting werd zo veel als een personage zelf dat hij de rest van de cast vergezelde tijdens perstours. Kidman won een Golden Globe voor haar optreden en Moulin Rouge! won een Oscar voor Beste Kostuumontwerp.

Lang nadat het rond werd geparadeerd om de film te promoten, zou de ketting op de veiling van Christie's in New York gaan, maar net voordat hij omhoog ging, besloot Canturi dat hij er geen afstand van kon doen en nam hem van de markt. Het maakt nu deel uit van zijn persoonlijke collectie, en terecht. Hij maakte toch het spectaculaire stuk. Het is met recht van hem.

Aanbevolen: