Deze Australische regisseur vestigde een record voor de goedkoopste film ooit gemaakt

Inhoudsopgave:

Deze Australische regisseur vestigde een record voor de goedkoopste film ooit gemaakt
Deze Australische regisseur vestigde een record voor de goedkoopste film ooit gemaakt
Anonim

Films zijn er in alle soorten en maten, wat betekent dat iedereen succes kan vinden. Rocky was een kleine film die een franchise werd, terwijl The Devil Wears Prada alleen al meer dan $ 1 miljoen aan garderobe besteedde. Of het nu groot is zoals de MCU, of klein zoals Clerks, alle films hebben een kans om een publiek te vinden.

Iedereen houdt van een underdog-verhaal, daarom is het altijd bevredigend om te horen dat een klein project succesvol wordt. Als zodanig zou het een traktatie moeten zijn voor filmfans om te leren over de goedkoopste film die ooit is gemaakt en hoe de dingen zijn verlopen voor de regisseur.

Laten we eens kijken naar kleine films en de goedkoopste ooit gemaakt.

Big-Budget Blockbusters domineren de kassa

Elk jaar probeerden filmstudio's zoveel mogelijk geld te verdienen aan de kassa, en we hebben de totale overheersing gezien door blockbuster-films. Deze krachtige films brengen mensen naar de bioscoop en trekken de meeste belangstelling van het gewone publiek.

Het kan behoorlijk prijzig zijn om een film te zien, dus meer dan ooit is het publiek kieskeurig over wat ze zien. Dit speelt zeker een rol bij grote franchises die blijven bankieren aan de kassa. Simpel gezegd, het is minder riskant om voor een Marvel-film te betalen dan om iets relatief onbekends te zien.

Hoewel andere films nog steeds mee kunnen doen en een fortuin kunnen verdienen, is de waarheid dat blockbusters met een groot budget niet voor niets domineren, en als het recente succes van films als Spider-Man: No Way Home en Dune een indicatie is, dan zal dit niet snel veranderen.

Gelukkig zijn er voorbeelden van kleine films die een grote indruk maken bij het publiek.

Kleine films kunnen nog steeds een hit worden

Een geweldig verhaal kan verkopen, zoveel is waar, en dit betekent dat het budget van een film niet waanzinnig hoog hoeft te zijn om een succes te worden. Er zijn veel voorbeelden van films met kleinere budgetten die aanslaan bij het publiek.

Clerks is hier een beroemd voorbeeld van. Kevin Smith was volledig onbekend, maar zijn debuut in 1994 ontketende wat een enorm succesvolle carrière is geworden. De kosten van zijn debuutfilm? Minder dan $30, 000. Nog steeds niet onder de indruk? De man heeft het zelf gefinancierd.

Volgens Joker Mag: "Dus bouwde hij een voorraad van tien creditcards op met limieten van $ 2.000, en haalde ze allemaal uit. Hij verkocht zijn stripboekencollectie, kreeg kleine donaties van familieleden en gebruikte elke cent van zijn Quick Stop-cheques."

Het was een risico, maar het heeft zijn vruchten afgeworpen voor Smith, die sindsdien een steunpilaar in het bedrijf is geweest.

Andere hitfilms met kleine budgetten zijn films als The Blair Witch Project, Super Size Me, Mad Max en Paranormal Activity.

Deze films waren niet duur om te maken, maar ze waren allemaal duurder dan de goedkoopste film ooit gemaakt.

'The Magician' is de goedkoopste film ooit gemaakt

De tovenaar filmposter
De tovenaar filmposter

2005's The Magician is de goedkoopste film aller tijden, met een prijs van slechts 1600 euro (ongeveer $ 3.000). Dat is een ongelooflijk lage prijs voor een hele film, en voor de Australische regisseur Scott Ryan was het net genoeg om zijn visie van de grond te krijgen.

Zoals we al zeiden, zijn sommige mensen bereid om het zelf te doen in de filmindustrie, en dit was jaren geleden het geval voor Ryan.

"Als je een film met een heel laag budget maakt, moet je het gewoon zelf doen. Wie anders gaat het doen," zei hij.

Er waren een aantal tegenstanders die langskwamen, maar gelukkig hield hij vast aan zijn wapens en luisterde niet naar hun groeiende stemmen.

"Een van mijn docenten vertelde me dat ik niet zou kunnen acteren in een film en die ook niet zou kunnen regisseren. Een ander vertelde me dat het waarschijnlijk geen goed idee was om een film te maken over een hit- man. Iedereen vertelde me wat ik niet kon doen, dat ik geen speelfilm kon maken zonder geld en zonder crew, en dat die films nooit door iemand gezien worden, "zei hij.

De film kreeg een aantal stevige recensies bij de release en werd zelfs genomineerd voor verschillende prijzen. Het had een mooie box office-trek in zijn geboorteland Australië.

Hoe geweldig dit ook was, het werd nog beter toen de regisseur een tv-spin-off ontving met de naam Mr. Inbetween, waarin hij de rol van producer en hoofdrolspeler speelde. De show had in totaal 3 seizoenen en 26 afleveringen en eindigde vorig jaar pas.

Soms kan het werpen van de dobbelstenen in een droom zich uitbetalen.

Aanbevolen: