Troll 2': De waarheid over de slechtste film ooit gemaakt

Inhoudsopgave:

Troll 2': De waarheid over de slechtste film ooit gemaakt
Troll 2': De waarheid over de slechtste film ooit gemaakt
Anonim

Er zijn veel discussies over wat 'slechtst' eigenlijk betekent. Het is tenslotte allemaal in the eye of the beholder. Veel televisiekijkers beweren bijvoorbeeld dat The Big Bang Theory absoluut onzin is, en toch was het een van de meest succesvolle sitcoms aller tijden… Kijken miljoenen mensen er jarenlang tegen hun wil naar? Aan de andere kant lijkt er een zekere fascinatie voor het verschrikkelijke te zijn. Zelfs de slechtste film van Zac Efron krijgt de laatste tijd een grote internetbehandeling. Maar als het gaat om Troll 2 uit de jaren 90, is 'slechtste' misschien helemaal juist.

Troll 2 is oubollig, dom, slecht gemaakt, vreselijk geacteerd en totaal ongeïnspireerd… Maar het heeft nog steeds een enorme fanbase. Vooral omdat mensen een fascinatie hebben voor het verschrikkelijke. Hé, dat is eigenlijk de reden waarom James Franco besloot om The Disaster Artist te maken. Toch hebben de filmmakers achter het vreselijke vervolg op het vreselijke origineel er echt wat moeite voor gedaan. Hier is hoe de film werd gemaakt en de waarheid over wat het eigenlijk had moeten zijn…

De filmmakers wilden eigenlijk een geweldige film maken

Net als Tommy Wiseau en "The Room" wilden de filmmakers achter Troll 2 eigenlijk een goede film maken. Natuurlijk wijten ze het resultaat van de film aan tijdgebrek, een laag budget en onervarenheid, volgens een interview met Vice. Eerlijk gezegd kunnen de filmmakers deze dingen de schuld geven van hun film zoveel ze willen… Het begint allemaal met het script. En je kunt niet echt een goede film schrijven vanuit een verschrikkelijk uitgangspunt; dat een familie zijn die naar een nieuwe stad verhuist en bewoond wordt door vegetarische kobolden die ze in planten willen veranderen en ze willen opeten… Zoals, serieus!?

Het resultaat van deze film was eindeloos ongemakkelijk gelach en de reputatie 'de slechtste film aller tijden' te zijn met een Rotten Tomatoes-score van slechts 5%. Toch bouwde het een cultstatus op dankzij mond-tot-mondreclame en 'vreselijke filmavonden' over de hele wereld.

De film werd in de zomer van 1989 gedurende drie weken gefilmd met een totaal onherkenbare en niet-gevestigde groep acteurs die zinnen moesten zeggen als: "Ze eten haar op! En dan gaan ze mij opeten! Oh mijn god!"

Het was nooit bedoeld als een vervolg op Troll

1986's Troll was de originele verschrikkelijke film die de creatie van de vooravond slechtste Troll 2 inspireerde. Een weinig bekend feit over de eerste Troll-film is dat Julia Louis-Dreyfus van Seinfeld daadwerkelijk in de film te zien was zoals hij was een van haar eerste rollen op het scherm. Gelukkig voor Julia werd ze niet gevraagd om terug te komen voor de tweede film. En dat komt vooral omdat Troll 2 nooit echt een vervolg op Troll had moeten zijn.

"Onze film was nooit het vervolg op Troll, en dat was ook niet de bedoeling", vertelde scenarioschrijver Rossella Drudi aan Vice in het interview over de totstandkoming van deze verschrikkelijke film. "Eduard Sarlui, de echte financier en producent van de film, die niet uit eigen beweging in de aftiteling verschijnt, liet me een rubberen masker van een kobold zien. Hij vertelde me dat hij de rechten op dat masker had gekocht en dat hij het voor een film wilde gebruiken. Hij vroeg me om een horrorverhaal te bedenken – maar zonder bloed, vanwege censuur, dus het was ook geschikt voor gezinnen. Dus schreef ik Goblin – een gekke komische horror over veganistisch fanatisme, over vriendschap, over de angst voor liefde, voor seks, om op te groeien en te veranderen, om volwassen te worden. Maar ook over moeder aarde, die haar natuur verdedigt tegen de verwoestende mens. Een beetje milieubewustzijn, maar alles in een komische toonsoort met veel ironie. We hadden een budget van slechts $ 100.000 voor drie weken fotograferen."

Hoewel Rossella een aantal problemen had om rond te komen tijdens het schrijven van het script, is het duidelijk dat ze vond dat het nog steeds een film was die iets zei. Dit is ook wat de regisseur van de film (en Rossella's echtgenoot), Claudio Fragasso, gelooft.

Trol 2 monsters
Trol 2 monsters

"Ik hou van Claudio op een aantal niveaus, en ik heb zoveel respect voor hem", zei acteur Michael Stephenson tegen Bustle."Hij probeerde niet alleen de rekeningen te betalen, dit was zijn film. Het was een echt passieproject en het was een echte kans voor hem. Je hebt er nooit aan getwijfeld dat deze man echt creatief in deze film was geïnvesteerd. velen van ons zijn net aan boord gestapt omdat we in Claudio geloofden."

Wat de cast en crew hadden moeten geloven, is dat de film die ze maakten ronduit verschrikkelijk was. Maar als ze dat wel hadden gedaan, zou de film misschien niet door verschillende netwerken zijn opgepikt. Dit heeft ertoe geleid dat het een publiek van verschrikkelijke filmliefhebbers heeft opgebouwd.

"Een programmeur bij HBO begon 's avonds laat op Troll 2 te draaien. Ik herinner het me omdat mijn oom het in de krant zag staan, "vervolgde Michael. "Elke week of zo haastte ik me om de tv-gids te halen, in de hoop dat ik Troll 2 niet opnieuw zou zien verschijnen. Daar was het - altijd vermeld. Ze hadden een beoordelingssysteem van een halve ster tot vier sterren. halve ster was dit kleine zwarte icoon van een kalkoen. Dat was het laagste cijfer dat een film zou kunnen hebben en er was Troll 2, elke zondag leek het, met een kalkoen ernaast."

Aanbevolen: