Hoe Helena Bonham Carter zich voorbereidde op haar rol in 'The Crown

Inhoudsopgave:

Hoe Helena Bonham Carter zich voorbereidde op haar rol in 'The Crown
Hoe Helena Bonham Carter zich voorbereidde op haar rol in 'The Crown
Anonim

The Crown is een van Netflix's vlaggenschipshows, waarbij de streaminggigant naar verluidt $ 260 miljoen heeft uitgegeven voor de vier seizoenen die het tot nu toe heeft geproduceerd, waardoor het een van de duurste televisieserie in de geschiedenis. En met zulke hoge productiekosten was het onvermijdelijk dat Netflix de ultieme cast nodig zou hebben om het bewind van koningin Elizabeth II en de mensen die haar hebben gevormd te herscheppen tot de iconische figuur die ze nu is geworden.

Helena Bonham Carter nam deel aan de show voor de derde en vierde serie, die in 2018 achter elkaar werden gefilmd, toen ze de rol op zich nam van prinses Margaret, de mondige jongere zus van de koningin. Met elk historisch drama - vooral een dat is gebaseerd op ware gebeurtenissen - is het kanaliseren van iemands leven nooit een gemakkelijke taak, waardoor veel mensen zich afvragen hoe de cast zich zelfs voorbereidt op rollen als zodanig.

In het geval van Helena deed ze haar best om ervoor te zorgen dat haar weergave van Margaret zo nauwkeurig mogelijk was, nadat ze met een aantal van degenen die het dichtst bij haar stonden, had gesproken en ook een paranormaal begaafde, een grafoloog en een astroloog had ingehuurd voorbereiding op de rol van je leven.

Hoe bereidde Helena zich voor op ‘The Crown’?

Volgens The Guardian onthulde de 54-jarige dat ze nauw contact had gehad met veel van Margaret's vrienden en familieleden om het personage dat ze zou spelen beter te begrijpen voordat de productie van de derde serie begon.

Telkens wanneer acteurs rollen aannemen in tv-programma's of films die zijn gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, is het niet ongebruikelijk dat ze contact opnemen met degenen die de persoon kennen die ze willen gaan portretteren, maar Helena ging verder dan de meeste acteurs door een helderziende in te huren die haar hielp een gesprek te voeren met Margaret's geest.

Tijdens haar optreden op het literatuurfestival van Cheltenham, gutste ze: 'Ze zei blijkbaar dat ze blij was dat ik het was.

“Mijn belangrijkste ding als je iemand speelt die echt is, wil je hun zegen omdat je een verantwoordelijkheid hebt. Dus ik vroeg haar: 'Vind je het goed dat ik jou speel?' en ze zei: 'Je bent beter dan de andere actrice'… waar ze aan dachten. Ze willen niet toegeven wie het was. Ik was het en iemand anders.'

Het was tijdens dit gesprek tussen Helena, de paranormaal begaafde, en Margaret waar de actrice zich realiseerde dat de hoofdrol in The Crown toch een goede zet was, omdat ze, zoals ze al zei, enigszins bezorgd was over het idee om iemand te spelen die was al overleden.

Voor Helena is het belangrijk dat als ze de rol van een echt persoon op zich neemt die geen fictief personage is, ze hun zegen wil, dus met de hulp van de paranormaal begaafde, die haar hielp om Margaret's ghost, was ze er na hun "chat" van overtuigd dat ze een verstandige beslissing had genomen om toch in de Netflix-serie te schitteren.

Maar dat was niet alles, want Helena vond het ook belangrijk om een astroloog en grafoloog te raadplegen in een poging haar karakter nauwkeurig te begrijpen. Ze wist dat de hoofdrol in een historisch drama zo groot als The Crown een grote stap was, en als haar vertolking van Margaret allesbehalve precies was, zouden fans haar er nauwkeurig voor hebben onderzocht - dus deed ze haar best om ervoor te zorgen dat ze koningin Elizabeth kreeg. II's zus down pat.

Met de hulp van de paranormaal begaafde zei prinses Margaret blijkbaar tegen Helena: "Je zult je moeten opfrissen en meer verzorgd en netter moeten zijn", terwijl een andere suggestie die ze deed was om "aan het roken juist.”

“‘Ik rook op een heel bijzondere manier,’” citeerde Helena Margarets geestuitspraak. “‘Vergeet niet dat – dit is een groot briefje – de sigarettenhouder evenzeer een wapen was voor expressie als voor roken.’”

En hoewel deze dingen allemaal hielpen om Helena voor te bereiden op haar rol, gaf ze toe dat er niet zoveel was waarmee ze kon werken om Margaret's ware identiteit te achterhalen, aangezien haar vertolking van het personage dat niet was. alleen gebaseerd op de openbare toespraken die ze hield, maar ook op de persoon die ze achter gesloten deuren was.

Er zijn heel weinig beelden van Margaret die als zichzelf spreekt. Je hebt veel optredens en een paar toespraken, maar je krijgt heel weinig idee van hoe ze was.

“Toen ik op zoek ging naar haar vrienden, kreeg ik een veel sympathieker beeld. Ze was erg geliefd.'

In januari 2020 onthulde Netflix dat meer dan 72 miljoen huishoudens over de hele wereld het koninklijke drama hadden gezien sinds het voor het eerst in 2016 in première ging, kondigde het bedrijf aan, waardoor het een van de grootste shows op het streamingplatform werd.

Aanbevolen: