Hoe Glenn Close zich voorbereidde op haar verrassende rol in 'Hook

Inhoudsopgave:

Hoe Glenn Close zich voorbereidde op haar verrassende rol in 'Hook
Hoe Glenn Close zich voorbereidde op haar verrassende rol in 'Hook
Anonim

Fans houden van een geweldige cameo.

Sommige van de meer begeerde cameo's waar beroemdheden naar hunkeren, bevinden zich in grote franchises zoals de MCU- of Star Wars-franchises. Iedereen wil op die sets zijn omdat ze groter zijn dan het leven. Iedereen wil een Storm Trooper zijn of gewoon een willekeurige alien met een kleine ontmoeting in Guardians of the Galaxy. Herinner je je de Game of Thrones-cameo van Ed Sheeran nog? Of wat dacht je van de 37 cameo's van Stan Lee in vrijwel elke Marvel-film ooit?

Soms zijn cameeën heel duidelijk, waardoor fans ze kunnen vangen voordat ze verdwijnen; anderen zijn zo geheimzinnig en verborgen dat zelfs de trouwe fan ze niet kan zien.

We hebben de Hook van Steven Spielberg duizend keer bekeken tijdens onze kinderjaren en tot in onze volwassenheid dat we onze VHS-machines kapotmaakten en later onze dvd's bekrasten. Toch hebben we de cameo van Glen Close nooit gezien. Hoe kunt u vragen? Ook wij krabben ons achter de oren. Het komt allemaal neer op een zeer realistische vermomming.

De make-upafdeling had een prijs moeten winnen voor het zo goed verbergen van dichtbij

In een toespraak waarin hij opriep dat hij Peter Pan eindelijk gaat vermoorden, vraagt Hook zijn trouwe volgers wie van hen niet in hem geloofden. Hij wijst naar de menigte en vraagt wie, net als de camera naar een vermomde Peter draait.

Hook wijst en zegt: "Jij!" en we denken dat hij met Peter praat, maar hij loopt naar een piraat die Gutless heet.

"Je wedt er tegen dat ik Pan hier terugbreng, nietwaar?" Haak zegt.

"Nee", mompelt Gutless. 'Vertel je kapitein de waarheid,' schampert Hook. Gutless begint te huilen.

"Awww… zeg het… zeg het," zegt Hook, en de piraat geeft het toe.

"Ja… je hebt een boo boo gemaakt…" Hook croons. "Ik deed… ik deed het…" Gutless probeert hem op te peppen.

"De boo-box", kondigt Hook aan tot ontzetting van Gutless, die nee pleit. Ze pakken hem en hij schreeuwt. Als je het terugkijkt, kun je zien dat Gutless een vrouwelijke stem heeft, maar die make-up was perfect. Uiteindelijk wordt Gutless in een enorme kist ter grootte van een persoon gestopt die een kleine opening heeft waar ze een paar schorpioenen in laten vallen.

Je zou nooit echt weten dat het dichtbij is, maar als je het eenmaal weet, zijn de ogen en neus onmiskenbaar. Dit was voordat ze haar Academy Award-nominatie voor Albert Nobbs verdiende, maar we denken dat ze gemakkelijk een andere nominatie had kunnen binnenhalen alleen voor deze korte uitvoering.

We weten niet wat ze precies deed om zich voor te bereiden op de kleine cameo, maar we wedden dat het feit dat ze in een mannelijke piraat werd veranderd haar hielp om een personage te worden. De baard en het haar zijn zo realistisch dat het ongelooflijk is. Samen met Close, de drummer en leadzanger van Genesis, maakt Phil Collins ook een kleine cameo als politie-inspecteur, net als de zoon van Dustin Hoffman tijdens de honkbalscène.

De Boo Box heeft ons voor het leven getekend

We hebben Hook als kinderen misschien duizend keer bekeken, maar dat betekent niet dat we niet elke keer dat we ernaar keken, getekend waren door de Boo Box. Het blijft ons zelfs bang maken.

Allie Gemmill van Collider schreef over hun ervaring met het opnieuw kijken naar Hook als volwassene en wat ze dachten toen ze de Boo Box-scènes opnieuw zagen; het resoneert zo hard met ons.

"Het is een van de meest aangrijpende scènes die ik als kind heb gezien", schreven ze. "Het is een scène die altijd als gestoord werd geregistreerd en een put in mijn maag achterliet. Een object dat bedoeld was als een symbool van Hook's totale macht en vreselijke gemene streak, de boo-box leeft in schande voor mij - en veel andere millennials, ik wed."

Een donkere, verkrampte borstkas die alleen wordt gebruikt voor de meest geelbuikige piraten, de boo-box is het soort straf dat in je beïnvloedbare kinderbrein wordt gebrand als je, zoals ik, Hook als een elementaire mens op schoolformaat.

"Als kind is over het algemeen het idee dat volwassenen bang kunnen worden een van de laatste dingen waar je je tijd aan wilt besteden, het idee dat mensen anderen pijn kunnen doen. De scène "boo box" laat je niet alleen kennismaken met deze ideeën, maar zorgt er ook verdomd voor dat je een visueel voorbeeld hebt van de soorten gruwelen die de term "boo box" impliceert. Tot op de dag van vandaag hebben geen woorden me zo achtervolgd als de woorden " boo" en "box" wanneer ze naast elkaar worden geplaatst."

We zijn het er helemaal mee eens; het is niet eens grappig. Helaas was Spielberg niet enthousiast over het eindproduct van Hook. Hij zei dat als hij het nog een keer kijkt, hij het misschien leuk zal vinden, maar we denken dat hij een kick krijgt van Close's scene. Het is een geweldige cameo en we voelen nog steeds de effecten ervan. Als we de Boo Box konden vergeten, maar de cameo van Close zouden onthouden, zouden we dat doen.

Aanbevolen: