Hoe Anne Hathaway zich voorbereidde op haar rol als Catwoman in 'Batman: Dark Knight Rises

Inhoudsopgave:

Hoe Anne Hathaway zich voorbereidde op haar rol als Catwoman in 'Batman: Dark Knight Rises
Hoe Anne Hathaway zich voorbereidde op haar rol als Catwoman in 'Batman: Dark Knight Rises
Anonim

Anne Hathaway is geboren om de perfecte schurk te spelen.

Voordat ze The Grand High Witch speelde in The Witches, speelde ze een even vilein personage in Christopher Nolans The Dark Knight Rises. Veel actrices hebben Catwoman van DC op zich genomen, maar geen enkele was zo perfect als Hathaway's vertolking.

Hathaway is een van de acteurs en actrices in Hollywood die echt in hun personages kruipen en er emotioneel door worden geraakt. Catwoman was net zo emotioneel belastend als al haar andere rollen. Ze had de druk om een personage te spelen dat al tientallen jaren geliefd is bij fans.

Haar auditie voor Selina Kyle was op zijn zachtst gezegd interessant, en toch maakte ze indruk op Nolan. Maar nadat ze de antiheld had gespeeld, dacht Hathaway dat haar acteercarrière mislukt was.

Gelukkig had Hathaway het bij het verkeerde eind. Maar laten we eens kijken naar wat er nodig was om je voor te bereiden op de rol.

Hathaway in Batman
Hathaway in Batman

Ze dacht dat ze Harley Quinn ging spelen

Toen Hathaway auditie ging doen voor Nolan, dacht ze dat ze voor de andere beroemde vrouwelijke antiheld, Harley Quinn, ging. Dus om zich voor te bereiden op de auditie, kleedde Hathaway zich hilarisch zoals het stripboekpersonage zich waarschijnlijk zou kleden en nam enkele van haar maniertjes over.

"Ik kwam binnen en ik had deze mooie Vivian Westwood-achtige, maar gekke maatwerktop met overal strepen", vertelde Hathaway aan BBC Radio One. "En ik droeg deze platte Joker-ey-ogende schoenen. En ik probeerde Chris deze gekke kleine glimlachjes te geven."

Nolan moest haar vertellen dat ze auditie moest doen voor Catwoman, en ineens moest Hathaway 'slinks' denken. Maar ze was in staat om de rol uiteindelijk te krijgen en werd snel ingepland voor haar eerste aanpassing voor haar klassieke zwarte kattenkostuum.

Ze moest veel trainen zoals elke andere binnenkort te worden superheld

Tegenwoordig is het gebruikelijk dat filmstudio's hun toekomstige acteurs en actrices vragen om fysiek te transformeren in hun bovenaardse personages. Dat betekent dat ze enkele van de meest rigoureuze fysieke en soms mentale oefeningen moeten doen om mensen in superhelden te veranderen.

Hathaway aan het trainen
Hathaway aan het trainen

Hathaway veranderde in Catwoman in een tijd waarin Marvel niet helemaal was wat het nu is, maar dat betekent niet dat ze niet door een soort regime hoefde te gaan.

Tijdens een interview met Harper's Bazaar zei Hathaway dat ze vijf dagen per week een trainingsroutine volgde vol harde oefeningen, stunttraining en danslessen van anderhalf uur.

"Ik heb altijd gedacht dat mager het doel was, maar met deze baan moet ik ook sterk zijn", zei ze. Ze moest toch in het strakke slinky kostuum stappen.

Hathaway was echter toegewijd aan het krijgen van fysieke vorm voor de rol. Nolan vroeg of ze fit genoeg was om ook haar eigen stunts uit te voeren. Geen druk bovenop alle andere druk om zo'n geliefd personage te spelen.

Hathaway in Batman
Hathaway in Batman

"Ik moest fysiek transformeren", vertelde ze aan Entertainment Weekly. "Chris zette me aan het begin neer en zei: 'Joseph Gordon-Levitt deed al zijn eigen gevechten in Inception. Dat ene gevecht zonder zwaartekracht? Hij heeft twee maanden getraind.'"

Hathaway kon wel grapjes maken over de druk. "Ik verliet eigenlijk zijn kantoor en ging naar de sportschool en kwam net vijf minuten geleden naar buiten", grapte ze.

Hathway verwees naar verluidt ook naar actrice Hedy LaMarr voor inspiratie.

Ze speelde graag Catwoman en zou in een flits terugkeren

Hathaway vertelde CinemaBlend dat ze dol was op het maken van de film, wat haar allereerste actiefilm was, en vergeleek het met bakken.

Hathaway in Batman
Hathaway in Batman

"Ik ben er helemaal weg van. Het is voor mij het verschil tussen koken en bakken", zei ze. "Acteren lijkt meer op koken, waarbij je denkt: "Hoe smaakt dit?" - je moet het een beetje meer voelen. Bakken, je doet er een kopje bloem in en alles komt goed Als je correct meet en het met liefde maakt, wordt het heerlijk. En dat is wat ik zo leuk vind aan actie, er zijn merkbare resultaten. Doe zoveel sit-ups en je zult in staat zijn om je been hoger te krijgen. En ik ben waarschijnlijk in staat om zo'n leuke tijd te hebben omdat mijn stuntteam geweldig is. Mijn stuntdubbel is de coolste, stoerste, liefste vrouw die ik ooit heb ontmoet."

Hathaway zei dat ze een fietsstuntdubbel en een vechtdubbel had, met wie ze zou trainen. "Het is echt inspirerend om een meisje harder te zien trainen dan de jongens."

Hathaway vond het leuk om in vorm te komen en hield zelfs van sommige van haar oefeningen.

Hathaway in Batman
Hathaway in Batman

"Ze hebben me een vechtsportoefening gegeven die ik de hele tijd moet doen om me gratie en een juiste houding en vloeiende bewegingen te leren. Het ziet er zo zachtaardig uit, maar als je daadwerkelijk vechtchoreografie doet, is het " Oh mijn god, dat is eigenlijk een blokkade." Oh, ik raak nu iemand op de keel. Het was erg leuk, het was een nieuwe uitdaging. Ik zou er echt veel meer van willen doen. Het is niet iets Ik had ooit gedacht dat ik het zou doen."

Ze hield zoveel van Catwoman dat ze IGN zelfs vertelde dat ze graag een cameo zou spelen in een andere door Nolan geleide Batman-film, maar helaas zal dat niet gebeuren.

"Ik zou er helemaal klaar voor zijn als Chris [Nolan] erbij betrokken was", zei Hathaway. "Voor mij was het bijzonder leuk om dat deel te doen, dat ze in zijn Gotham bestond. Zonder hem denk ik niet dat het hetzelfde zou zijn."

De volgende persoon die het tegen Catwoman opneemt, is Zoe Kravitz, dus het personage is in ieder geval in veilige handen. Voorlopig kan Hathaway in ieder geval met veel plezier terugkijken op haar tijd in het pak. Maar ze heeft nog steeds die klauwen.

Aanbevolen: