Hoe Austin Butler zich voorbereidde om de rol van zijn leven op zich te nemen: Elvis Presley

Inhoudsopgave:

Hoe Austin Butler zich voorbereidde om de rol van zijn leven op zich te nemen: Elvis Presley
Hoe Austin Butler zich voorbereidde om de rol van zijn leven op zich te nemen: Elvis Presley
Anonim

Er zijn niet veel blauwe suède schoenen die groter zijn om te vullen dan die van de koning van de rock 'n roll zelf, Elvis Presley De muziekster is een icoon en een onderdeel van de popcultuur die we allemaal zo goed kennen. Hij is universeel herkenbaar. Dus toen Austin Butler,30, de uitdaging aanging om The King te belichamen in de aankomende biopic Elvis, had hij zeker een hele taak om te voltooien. Het door Baz Luhrmann geregisseerde drama volgt de "Jailhouse Rock"-zanger van zijn kindertijd tot zijn latere jaren, en onderzoekt vooral zijn relatie met manager kolonel Tom Parker. (gespeeld door Tom Hanks).

Fysiek transformeren in Elvis was slechts een deel van de reis voor Butler, die vooral bekend is door zijn rol in The Carrie Diaries. Dus hoe heeft hij zich voorbereid op deze uitdagende rol als illustere muziekster? Lees verder om erachter te komen.

8 Waar gaat de Elvis-biopic over?

De muzikale biopic, die op 24 juni in de bioscoop zal verschijnen, zal het leven en de muziek van Elvis Presley (Butler) onderzoeken, gezien door het prisma van zijn gecompliceerde relatie met zijn raadselachtige manager, kolonel Tom Parker (Tom Hanks), volgens een persbericht voor de film.

"Het verhaal duikt in de complexe dynamiek tussen Presley en Parker die meer dan 20 jaar beslaat, van Presley's opkomst tot roem tot zijn ongekende sterrendom, tegen de achtergrond van het evoluerende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika."

7 Austin Butler zei dat hij zich voorbestemd voelde om Elvis te spelen

Toen hij Vogue vertelde over een ervaring die hij had tijdens het rijden op een avond in LA, zei Butler dat hij voelde dat het spelen van The King zijn lot was.

“Ik reed eigenlijk door Griffith Park en Elvis’ ‘Blue Christmas’ kwam op. Ik zong mee toen mijn vriend een soort openbaring kreeg: ‘Je moet Elvis spelen,'”

6 Austin Butler moest in vorm komen

Elvis Presley stond bekend om zijn swingende heupen en strakke lichaamsbouw, dus Austin moest gaan trainen om aan het lichaamstype van de koning te voldoen.

Kracht- en conditiecoach en voormalig Olympisch zwemmer Ryan Gambin werkte maandenlang met Austin om zijn lichaam aan te scherpen voor de rol: "Austin trainde drie keer per week in zijn CMBT-trainingscentrum in Miami toen het filmen werd onderbroken, en traint nu vaak in kostuum tussen het filmen op de set, "zei Gambin.

5 Speciaal voor die beroemde heupbewegingen

'Hij [Butler] neemt zijn werk echt serieus en Elvis heeft duidelijk veel te maken met zijn heupbewegingen, dus we deden veel heupdominante oefeningen. We hadden geen krachtdoelen … maar we concentreerden ons vrijwel op alles rond zijn heupen, ' legde Ryan Gambin uit.

4 Austin Butler vond de training uitdagend

Soms nam Austin een welverdiende pauze van zijn intensieve sportschoolschema en belichaamde hij op zulke momenten zelfs zijn karakter!

'Als we trainen heeft hij nu kleine eigenaardigheden. Als we een harde set squats doen of zoiets, zal hij halverwege de set zeggen: "Oh baby", met een Elvis-stem - en hij weet niet eens dat hij het doet,' zei Gambin.

En moest het zelfs een beetje afzwakken:

'We moesten eigenlijk wachten met het trainen van zijn armen omdat Baz [de regisseur] een beetje bezorgd was dat zijn armen op een gegeven moment te groot werden… omdat zijn T-shirts iets strakker om Austins armen zaten dan ze lagen op Elvis' armen,' legde Gambin uit. Austin moest superstrak zijn, zo lijkt het, maar niet te afgezwakt!

3 Austin Butler deed ook stemtraining

Vereist om de beroemde nummers zelf uit te voeren, heeft Austin ook een stemtraining ondergaan om het unieke geluid van de ster vast te leggen

"Toen ik aan het proces begon, wilde ik mijn stem identiek maken", legde Austin uit op een virtuele persconferentie voor de film, volgens The Hollywood Reporter."Dat wekt angst. Dus dat deed het vuur branden. Een jaar voordat we begonnen met fotograferen, deed ik stemcoaching."

2 en uren aan beelden van Elvis-optreden bekeken

Om de bewegingen en maniertjes precies goed te krijgen, keek Butler urenlang naar Elvis-tapes.

“Ik keek zo veel als ik kon, keer op keer”, zei hij. “Ik voel zo’n verantwoordelijkheid jegens Elvis en Priscilla en [dochter] Lisa Marie, en alle mensen over de hele wereld die zoveel van hem houden.”

Hij wilde Elvis helemaal gelijk krijgen.

1 Austin Butler maakte indruk op degenen die Elvis het beste kenden

Het harde werk en onderzoek lijkt zijn vruchten af te werpen. Elvis' ex-vrouw, Priscilla, was onder de indruk van Butlers genuanceerde optreden. De actrice uit Dallas genoot van een speciale privévertoning van de film en was ontroerd door wat ze zag.

“Halverwege de film keken Jerry [de vriend van Elvis] en ik elkaar aan en zeiden WOW!!! Bravo voor hem,' zei Priscilla, 'hij wist dat hij grote schoenen moest vullen. Hij was erg nerveus bij het spelen van deze rol. Ik kan het me alleen maar voorstellen.”

Aanbevolen: