De bizarre onderhandeling die een acteur een rol heeft gekost in 'The Matrix

Inhoudsopgave:

De bizarre onderhandeling die een acteur een rol heeft gekost in 'The Matrix
De bizarre onderhandeling die een acteur een rol heeft gekost in 'The Matrix
Anonim

In de jaren 90 begon de Matrix-franchise met een trilogie van films die uiteindelijk de wereld stormenderhand veroverden. Natuurlijk nam de kwaliteit af naarmate de films vorderden, maar het v alt niet te ontkennen dat de wereld geïnteresseerd was om te zien hoe het zou aflopen met Neo en zijn strijd om te redden wat er over is van de echte wereld.

Marcus Chong was te zien als Tank in de eerste film, maar toen de sequels ronddraaiden, merkten fans al snel dat de acteur ontbrak. Dit kwam als een verrassing, aangezien de overlevenden van de eerste film terugkwamen, met Chong als enige uitzondering.

Dus, waarom ontbrak Marcus Chong in de Matrix-sequels? Het blijkt dat er hier veel meer aan de hand is dan sommigen zich realiseren.

Marcus Chong speelde Tank In The Matrix

Marcus Chong-tank
Marcus Chong-tank

Het moet een geweldig gevoel zijn om een bijrol te krijgen in een superhitfilm, aangezien sommige acteurs jaren in het vak zullen doorbrengen voordat ze ooit een pauze kunnen nemen. Voor Marcus Chong was een rol in The Matrix een enorme kans om deel uit te maken van een franchise van films met een geweldig kassapotentieel.

The Matrix, uitgebracht in 1999, was een film die het spel veranderde voor actiefilms in de toekomst. De film maakte niet alleen gebruik van een interessant en schijnbaar origineel verhaal, maar de speciale effecten die in de film werden gebruikt, waren in die tijd ronduit baanbrekend. Natuurlijk zouden de effecten in andere films massaal worden geparodieerd, maar de meesten van ons kunnen je vertellen waar we waren de eerste keer dat we Neo dodge bullets zagen.

Marcus Chong werd gecast als het personage Tank in de film. Nee, Tank was geen primaire speler zoals Neo of Morpheus, maar hij was een geweldig secundair personage waar fans echt van hielden. Chong bracht een emotionele diepte in de rol die de opofferingen benadrukte die mensen buiten de Matrix en in de echte wereld moesten brengen.

Na het succes van de eerste film was het tijd voor de sequels om gemaakt te worden, maar dit is het moment waarop de zaken begonnen te ontrafelen voor Chongs tijd in de franchise.

Door zijn onderhandelingen werd hij ontslagen

Marcus Chong Matrix
Marcus Chong Matrix

Marcus Chong was helemaal klaar om terug te keren voor de twee sequels van de film, maar er was slechts één probleem: hij wilde meer geld en veel meer bekendheid. Nu zou hij oorspronkelijk $ 400.000 krijgen voor beide films, wat niet slecht is. Marcus Chong wilde dit bedrag echter bijna verdrievoudigen voor maar liefst $ 1 miljoen. Bovendien wilde hij hetzelfde soort publiciteit krijgen als de sterren van de film. Dit leidde uiteindelijk tot een reeks gebeurtenissen waardoor de acteur helemaal uit de franchise werd verwijderd.

Toen de onderhandelingen mislukten, werden de zaken tussen Chong en de Wachowski's uit de hand gelopen, en de acteur werd uiteindelijk gearresteerd voor het uiten van ernstige bedreigingen aan het adres van de broers en zussen.

"Ik belde [de Wachowski's] op hun voicemail en ik zei: 'Hé [Lana en Lily], als je iemand naar mijn huis stuurt om me f kwaad te doen, zal ik komen en doden jij en je [zus], 'onthulde hij in een interview.

In de rechtszaak die de acteur vervolgens aanspande, beweerde hij dat de Wachowski's "opzettelijk talloze valse verklaringen publiceerden… dat hij een terrorist was", aldus People.

In een interview in 2016 zei Chong: Ze wilden me uithongeren, al mijn geld vasthouden, al mijn restanten nemen, me geen pensioenkrediet geven, me geen gezondheidskrediet geven, en ik was overstuur omdat ik voor Warner Bros. had gewerkt toen ik 10 jaar oud was in Roots, dus ze hadden een lange relatie met mij.”

Wat hij heeft gedaan sinds

Marcus Chong Nu
Marcus Chong Nu

Na de gevolgen van de onderhandelingen en de daaropvolgende arrestatie van Chong, werd zijn personage prompt uit de franchise geschrapt en terloops genoemd tijdens de tweede film van de franchise. Dit was de laatste nagel aan de doodskist voor Chongs betrokkenheid bij de franchise, en zijn karakter werd vervolgens vergeten.

Sinds hij zijn plek in de Matrix-franchise verloor, is Chong blijven werken, hoewel hij niet echt kon profiteren van het succes dat de franchise had gevonden. In een succesvolle film spelen opent meestal veel deuren, maar deze deuren sloegen in het gezicht van de acteur na zijn geschil met Warner Bros.

Volgens IMDb is de artiest sinds zijn tijd als Tank verschenen in projecten als Law & Order: Criminal Intent, The Crow: Wicked Prayer, Numb3rs en Burn Notice. Dit waren kleinere rollen en ze kwamen bij lange na niet in de buurt van de exposure die hij opdeed in The Matrix.

Mislukte onderhandelingen vinden plaats, maar een acteur die dreigt met geweld en wordt gearresteerd nadat hij geprobeerd heeft zijn loon bijna te verdrievoudigen, komt niet zo vaak voor in Hollywood.

Aanbevolen: