Alicia Silverstone heeft deze enorme comedy-franchise gemist en het heeft haar miljoenen gekost

Inhoudsopgave:

Alicia Silverstone heeft deze enorme comedy-franchise gemist en het heeft haar miljoenen gekost
Alicia Silverstone heeft deze enorme comedy-franchise gemist en het heeft haar miljoenen gekost
Anonim

In de jaren 90 maakten een aantal jonge sterren naam bij het grote publiek, en uiteindelijk kregen ze de kans om de zaken naar een ander niveau te tillen. Alicia Silverstone was zo'n ster, en na haar doorbraakrol in Clueless, zag Silverstone eruit als het volgende grote ding in Hollywood.

Tijdens haar tijd in het bedrijf is de actrice erin geslaagd een heleboel acteercredits op het grote en kleine scherm te verzamelen, zelfs door te werken met namen als Paul Rudd en George Clooney. Ze is nooit een enorme filmster geworden, en dit kan te wijten zijn aan het missen van een aantal enorme kansen die haar destijds terugkwamen.

Op een gegeven moment gaf Silverstone de hoofdrol in een komische film die een succesvolle filmfranchise op gang bracht. Laten we Silverstone eens bekijken en zien in welke film ze de hoofdrol speelde.

Silverstone was een ster in de jaren 90

Als een van de grootste namen van de jaren 90, was Alicia Silverstone een artiest die voorbestemd leek voor grote dingen in Hollywood. Ze kreeg een enorme doorbraak toen ze speelde in een paar Aerosmith-muziekvideo's, en met wat geroezemoes om haar heen, slaagde ze erin de rol van haar leven op het grote scherm te krijgen.

1995's Clueless is een klassieke coming-of-age tienerkomedie die het decennium stormenderhand veroverde, en Silverstone leverde een geweldige prestatie als Cher Horowitz in de film. Plotseling was de film een financieel succes en een cultureel fenomeen, wat er uiteindelijk toe leidde dat Silverstone de "it girl" van Hollywood werd.

Na het afsluiten van het decennium met Batman & Robin en Blast from the Past, zou het voor Silverstone in de mainstream langzamer gaan, hoewel ze wel bezig bleef met film en televisie. De rollen waren echter niet op hetzelfde niveau als ze ooit waren. Gedurende deze jaren liep Silverstone een aantal projecten mis die de zaken snel hadden kunnen veranderen.

Ze heeft een aantal opmerkelijke projecten gemist

Zoals het geval is met elke grote artiest in Hollywood, zijn er tal van projecten geweest die Alicia Silverstone tijdens haar carrière misliep. Om de een of andere reden heeft Silverstone deze rollen niet op zich genomen, en sommige ervan hadden een grote rol kunnen spelen in haar carrière.

Volgens Not Starring was Silverstone in aanmerking voor rollen in grote films als Chicago, Almost Famous en Die Another Day. Dat zouden een aantal zeer indrukwekkende credits zijn geweest die aan haar filmografie hadden toegevoegd, maar ze was destijds niet in staat een rol in een van die films te bemachtigen.

Een andere belangrijke rol die ze verloor, was Elle Woods in de Legally Blonde-films. Reese Witherspoon kreeg de baan nadat Christina Applegate het afwees, wat maar weer laat zien hoeveel getalenteerde artiesten er waren voor die felbegeerde rol. Nogmaals, dit zou een indrukwekkende eer zijn geweest voor Silverstone.

Tijdens de jaren 2000 was er een komedieproject waarvoor Silverstone in was, dat ze afwees. Dit project werd uiteindelijk een succes en begon een hele franchise van films op het grote scherm.

Ze wees de 'enge film'-franchise af

Dus, in welke grote film speelde Alicia Silverstone de hoofdrol? Het bleek niemand minder dan Scary Movie te zijn, want ze kreeg de hoofdrol van Cindy aangeboden. Ze wees het uiteindelijk af, wat ertoe leidde dat iemand anders het optreden kreeg.

Gelukkig bleek Anna Faris de perfecte persoon voor de baan te zijn, en ondanks dat ze weinig ervaring en geen agent had, kon Faris genoeg doen om de plek te veroveren en een kickstart te geven aan wat een enorm succesvolle carrière was.

Toen hij het had over de casting van Faris, zei Keenan Ivory Wayans: "De grootste verrassing was Anna. En het was niet echt een verrassing, het was een geschenk. Ik had iedereen gezien en ik bleef nee zeggen tegen de punt dat de castingmensen boos werden. Maar ik was op zoek naar iemand specifiek. Ik herinner me dat de castingpersoon zei: 'Ik heb een meisje voorgelezen waarvan ik denk dat ze gelijk heeft, maar ze heeft nog nooit iets gedaan.' En ik had zoiets van, [zucht] 'Ja, oké.'”

Die persoon was Faris, en de rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis. Ze zou in meerdere films in de franchise schitteren en van daaruit was ze in staat om een prominente ster in de industrie te worden en uiteindelijk uit te blinken in film- en televisierollen.

Alicia Silverstone had het goed kunnen doen in de rol van Cindy in Scary Movie, maar haar besluit om het af te wijzen leidde ertoe dat Anna Faris een ster werd.

Aanbevolen: