Hoe dichtbij kwam Eddie Redmayne om Kylo Ren te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Eddie Redmayne om Kylo Ren te spelen?
Hoe dichtbij kwam Eddie Redmayne om Kylo Ren te spelen?
Anonim

Er zijn maar weinig franchises in de geschiedenis die het succes en het belang van Star Wars evenaren. Ja, de MCU en grote franchises zoals Harry Potter hebben ondenkbare dingen kunnen bereiken, maar ze gaan niet terug tot de jaren 70 en blijven vandaag de dag zo schijnbaar fris en relevant als Star Wars.

Tijdens de jaren 2010 maakte Star Wars een enorme comeback en de franchise moest een nieuwe antagonist vinden waar de fans van kunnen genieten. Dit leidde ertoe dat Eddie Redmayne zijn kans kreeg om het groot te maken in een franchisefilm.

Laten we terugkijken naar wat er gebeurde toen Redmayne auditie deed voor Kylo Ren.

Hij deed auditie voor The Force Awakens

Toen werd aangekondigd dat Star Wars terug zou komen voor een nieuwe trilogie met nieuwe hoofdpersonages, konden fans van de franchise niet wachten om te zien wie deze nieuwe rollen op zich zouden nemen. Tijdens het castingproces kwam Eddie Redmayne in aanmerking voor de rol van Kylo Ren en werd hij zelfs binnengehaald voor een auditie voor het gemene personage.

Voor die tijd had Redmayne al jaren op het podium en in het bedrijf gewerkt om zijn filmografie op te bouwen terwijl hij zijn vaardigheden aanscherpte. Het lijkt erop dat de getalenteerde Redmayne altijd een natuurtalent is geweest voor de camera, en een rol in Star Wars had de artiest snel naar een ander niveau kunnen tillen.

Met rollen in projecten als Les Miserables, The Good Shepherd, The Other Boleyn Girl en The Theory of Everything, is het gemakkelijk in te zien waarom de studio Redmayne als kandidaat voor hun nieuwe schurk zag. Hij kon duidelijk zijn mannetje staan bij grote artiesten en kon het talent om hem heen naar een hoger niveau tillen door simpelweg een uitzonderlijke artiest te zijn.

Ondanks de kans die op zijn pad kwam, zou Redmayne de dag niet kunnen benutten zoals hij had gehoopt.

Het ging niet goed

Het talent van Redmayne v alt niet te ontkennen, maar zelfs de meest getalenteerde artiesten kunnen een slechte auditie hebben die hen een kans op een grote rol kost. Dit is precies wat er gebeurde toen Eddie Redmayne naar binnen ging en auditie deed voor de rol van Kylo Ren. Toen hij met Uproxx sprak, legde de artiest uit wat er gebeurde.

Ze gaven me een soort 'Star Trek'-scène - of iets uit 'Pride and Prejudice'. Het was een van die films. Met films die topgeheim zijn, geven ze je niet de eigenlijke regels. Dus ze geven je een scène uit 'Pride and Prejudice', maar dan vertellen ze je dat je auditie doet voor de slechterik. Als jij mij bent, zet je dan een belachelijke stem op, 'onthulde hij.

Dit was toen het echt heel erg slecht ging voor de acteur.

“Dat was echt een hilarisch moment. Omdat het Nina Gold was - aan wie ik veel moet danken omdat ze me in verschillende films heeft gecast - en ze zat daar gewoon en ik probeerde het keer op keer met verschillende versies van mijn soort 'koohh paaaah' [Darth Vader ademhalingsgeluid] stem. En na ongeveer 10 schoten zei ze: 'Heb je nog iets anders?' Ik had zoiets van, 'Nee', vervolgde hij.

In die korte tijd ging Redmayne van een overweging voor de rol naar een buitenstaander die naar binnen keek. Het is geweldig dat hij nu kan terugkijken en lachen, maar we kunnen ons niet voorstellen hoe slecht hij zich gevoeld moet hebben die auditiekamer uitlopen.

J. J. Abrams ging een andere richting uit

Uiteindelijk zou de juiste man voor de rol langskomen, en Adam Driver greep de kans om Kylo Ren te spelen volledig aan. Hij zou later worden beschouwd als een van de beste delen van de moderne trilogie, en de rol heeft zeker bijgedragen aan zijn carrière en zijn plek in Hollywood.

Wat Redmayne betreft, voel je niet al te slecht voor hem. Natuurlijk miste hij Kylo Ren, maar hij was in staat om de rol van Newt Scamander in de Fantastic Beasts-franchise te krijgen. Hoewel die films niet zoveel opleveren als de Star Wars-films, zijn ze nog steeds een enorm succes en Redmayne was fantastisch als ieders favoriete eigenzinnige tovenaar.

Tegenwoordig hebben zowel Eddie Redmayne als Adam Driver lovende kritieken gekregen voor hun werk, en beide hebben veel succes gehad met hun grootste franchisefilms. Het castingteam voor The Force Awakens had duidelijk oog voor talent, want beide mannen hebben grote dingen voor elkaar gekregen in Hollywood.

Ondanks dat hij heel veel talent had, liet Eddie Redmayne de bal vallen tijdens zijn auditie voor Kylo Ren.

Aanbevolen: