Hoe dichtbij kwam Brad Pitt om Jason Bourne te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Brad Pitt om Jason Bourne te spelen?
Hoe dichtbij kwam Brad Pitt om Jason Bourne te spelen?
Anonim

Als een van de grootste acteurs in heel Hollywood, is Brad Pitt geen onbekende in het spelen in grote films en daarbij miljoenen verdienen. Pitt kende een bescheiden start, maar sinds hij in de jaren 90 uitbrak, is hij een van de meest succesvolle acteurs in heel Hollywood.

Aan het begin van de jaren 2000 kwam Jason Bourne eindelijk naar het grote scherm en kreeg Brad Pitt de rol aangeboden. Uiteindelijk zou Pitt niet de hoofdrol spelen in de franchise, waardoor de deur werd geopend voor de juiste man om langs te komen en de deal te sluiten.

Laten we eens kijken hoe dicht Brad Pitt bij het spelen van Jason Bourne kwam.

Pitt kreeg de rol van Jason Bourne aangeboden

Brad Pitt-spionagespel
Brad Pitt-spionagespel

Een van de topacteurs in Hollywood zijn, betekent dat er regelmatig grote aanbiedingen op je af komen. Een studio wil tenslotte niets liever dan een bewezen goed met een geschiedenis van succes in hun grootste rollen casten. Hierdoor was Brad Pitt een voor de hand liggende keuze voor de studio om Jason Bourne op het grote scherm te spelen.

Voordat Pitt in aanmerking kwam voor de rol, had hij zichzelf al gevestigd als een van de grootste acteurs in heel Hollywood. Pitt speelde al in films als Thelma & Louise, True Romance, Interview with the Vampire, Legends of the Fall, Seven en nog veel meer voordat hij de rol van Jason Bourne kreeg aangeboden. De man drukte eigenlijk geld voor filmstudio's.

Nu kwam niet alleen Pitt in aanmerking voor de rol, maar ook een paar andere opmerkelijke sterren die allemaal op zichzelf goed werk hadden kunnen leveren. Volgens US Weekly waren ook Russell Crowe en Sylvester Stallone in voor de rol. Crowe lijkt beter bij hem te passen dan Stallone, vooral gezien het feit dat de casting rond 2000 of zo plaatsvond.

Hoewel alle drie de namen voor de rol intrigerend zijn, leek de studio erop uit om Brad Pitt als Bourne op het grote scherm te laten schitteren. De acteur zou de rol echter moeten doorgeven, hoewel dit niet te wijten was aan een gebrek aan interesse van zijn kant.

Hij wees het af om 'Spy Game' te filmen

Brad Pitt-spionagespel
Brad Pitt-spionagespel

Volgens Variety in 2000 overwoog Brad Pitt om in de film te spelen, maar vanwege een verbintenis om Spy Game te filmen, zou Pitt de rol niet kunnen spelen. Zijn gebrek aan beschikbaarheid opende de deur wijd open voor iemand anders om het optreden te bemachtigen, en het was niemand minder dan Matt Damon die de kans kreeg om geld te verdienen en geld te verdienen door als spion in de hoofdrol te spelen.

Spy Game, uitgebracht in 2001, was een goed succes voor Brad Pitt. De film had een monsterbudget van $ 115 miljoen en kon tijdens de bioscooploop slechts $ 143 miljoen verdienen. De studio hoopte zeker veel meer terug te verdienen, vooral gezien het feit dat de film zowel Brad Pitt als Robert Redford in de hoofdrol had, maar sterrenkracht garandeert geen succes aan de kassa.

Damon kreeg ondertussen de bal aan het rollen met The Bourne Identity, en van daaruit zouden de zaken escaleren voor zowel de acteur als de ontluikende franchise.

‘The Bourne Identity’ was een schot in de roos

Jason Bourne Matt Damon
Jason Bourne Matt Damon

The Bourne Identity, uitgebracht in 2002, was een enorm succes voor zowel Matt Damon als de studio. Het hebben van een ingebouwd publiek dankzij de naamwaarde van het personage uit de boeken was een mooie boost voor het project, en na het verdienen van $ 214 miljoen tegen een budget van slechts $ 60 miljoen, werd een gloednieuwe filmfranchise geboren.

Door de jaren heen heeft Matt Damon Jason Bourne gespeeld in vier verschillende films, die allemaal een aanzienlijk bedrag hebben verdiend aan de kassa. Niet alleen verdienden de films geld, maar Damon zelf heeft geld verdiend tijdens het spelen van Jason Bourne op het grote scherm. Damon heeft zelfs tot $ 26 miljoen verdiend voor een enkele Bourne-film, waardoor hij tot de Hollywood-elite behoort.

Ondanks het missen van het spelen van Jason Bourne, was Brad Pitt, nou ja, Brad Pitt. Hij heeft miljoenen dollars verdiend door primaire rollen in succesvolle films te krijgen, en hij is al jaren een van de beste filmsterren in de industrie. In de afgelopen jaren nam Pitt zelfs zijn eerste Oscar mee naar huis voor zijn geweldige optreden in Once Upon a Time in Hollywood. Pitt en Damon speelden zelfs samen in de Ocean's trilogie, wat op zich al een leuke franchise was.

Brad Pitt had de kans om Jason Bourne te spelen, maar het plannen van conflicten opende de deur voor Matt Damon om een rol te krijgen die hem miljoenen heeft opgeleverd.

Aanbevolen: