Hoe dichtbij kwam Michael Jackson om Jar Jar Binks te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Michael Jackson om Jar Jar Binks te spelen?
Hoe dichtbij kwam Michael Jackson om Jar Jar Binks te spelen?
Anonim

Michael Jackson, de King of Pop, is een van de grootste sterren in de entertainmentgeschiedenis, en hoewel hij een gecompliceerde erfenis heeft achtergelaten, v alt niet te ontkennen welke impact hij had op de popcultuur. Hij was een wereldwijde superster die muziek overstegen en miljoenen inspireerde om hun dromen na te jagen.

In de jaren 90 was Jackson geïnteresseerd in het maken van grote films en op een gegeven moment deed hij zijn best om Jar Jar Binks te spelen in Star Wars. Dit was toevallig niet de enige keer dat Jackson een iconisch personage op het grote scherm wilde spelen.

Laten we de poging van Michael Jackson om Jar Jar Binks te spelen eens nader bekijken.

Jackson wilde Jar Jar Binks spelen

Jar Jar Binks Star Wars
Jar Jar Binks Star Wars

Na alles wat hij in muziek heeft bereikt, is het bijna moeilijk voor te stellen dat Michael Jackson een ander entertainmentmedium wilde veroveren, maar de ster had dromen op het grote scherm. Misschien was het omdat Purple Rain van Prince een enorm succes was, of misschien omdat het gewoon een wens van hem was. Hoe dan ook, op een gegeven moment wilde Michael Jackson heel graag in Star Wars verschijnen, en hij lobbyde zelfs om Jar Jar Binks te spelen in The Phantom Meance.

Volgens Ahmad Best, de acteur die Binks speelde: George stelde me voor als 'Jar Jar', en ik zei: 'Dat is een beetje raar'. Ik drink wat met George en ik zei, 'Waarom heb je me voorgesteld als Jar Jar?' Hij zei: 'Nou, Michael wilde de rol spelen, maar hij wilde het doen in protheses en make-up zoals 'Thriller'.”

Voor de onbekende, Jackson's muziekvideo voor "Thriller" was een volledige minifilm die de jaren 80 veroverde. Dit verklaart gedeeltelijk waarom hij in een belangrijke functie wilde zijn, net als zijn Captain EO-rit in Disneyland. Lucas was er echter niet in geïnteresseerd dat Jackson de zaken terug zou nemen naar de jaren 80 met zijn gebruik van protheses.

Best vervolgde en zei: "Mijn gok is dat Michael Jackson uiteindelijk groter zou zijn geweest dan de film en ik denk niet dat hij dat wilde."

In een Reddit AMA zei Best: Michael Jackson wilde het echt doen, maar George koos mij. Marineer daarop. Dat ben ik nog steeds.”

Hoe wild dit ook zou zijn geweest, het was niet de enige keer dat Michael Jackson interesse toonde in een grote franchise.

Hij was ook geïnteresseerd in het spelen van Spider-Man

Spider-Man Tobey Maguire
Spider-Man Tobey Maguire

Hoe wild het ook zou zijn geweest om de King of Pop in volledige protheses Jar Jar Binks te zien spelen, het zou in de jaren 90 nog gekker zijn geweest als Marvel en Jackson een overeenkomst hadden bereikt om Jackson een Spider-Man te laten maken film. Ja, Michael Jackson wilde terecht Spider-Man op het grote scherm spelen.

Volgens de neef van Michael Jackson, Taj, "was het [allemaal] Marvel [dat Michael wilde kopen], en dat herinner ik me. Ik herinner me dat ik met mijn broers en hem praatte over de aankoop van Marvel. Hij wilde dat doen met Stan Lee. Daar hadden ze over gepraat en gediscussieerd. Helaas is dat niet gebeurd, ik denk dat ze dat niet konden doen. Ik weet de redenen niet waarom, maar ze waren onvermurwbaar in het proces om dat te doen.”

Stan Lee zei zelf: Ja, dat wilde hij. Hij had het gevoel dat dat de enige manier zou zijn waarop hij Spider-Man kon spelen.'

Verhalen als deze lijken bijna onmogelijk voor moderne fans, en het moet in de jaren 90 nog bizarder hebben geklonken. Stel je voor dat iemand als Tekashi 6ix9ine lobbyt om Wolverine te spelen of om te schitteren in de aanstaande Obi-Wan Kenobi-show. Hoe fascinerend dit alles ook is, er was nog een andere belangrijke rol waarvoor Jackson op een gegeven moment auditie mocht doen.

Jackson deed auditie om professor X te spelen

Professor X Patrick Stewart
Professor X Patrick Stewart

De rage van superhelden op het grote scherm was grotendeels te danken aan het succes van X-Men, en terwijl Michael Jackson de cast voor de film aan het samenstellen was, kreeg hij uiteindelijk auditie voor Professor X. Het is al moeilijk voor te stellen dat iemand behalve Patrick Stewart in die rol, laat staan een grote popster als Michael Jackson.

Het werd bevestigd door schrijver David Hayter dat Michael Jackson auditie deed voor de rol. Zijn zus, Janet, kreeg de kans om auditie te doen voor Storm in dezelfde film, en die rol ging uiteindelijk naar Halle Berry. Een paar andere opmerkelijke namen zoals Mariah Carey, Glenn Danzig, Shaq en zelfs Rachael Leigh Cook deden ook auditie voor belangrijke rollen. De uiteindelijke cast was perfect, hoewel we ons wel moeten afvragen hoe het eruit zou hebben gezien met hier en daar een paar tweaks.

Michael Jackson zou iets unieks op tafel hebben gebracht als Jar Jar Binks, maar misschien was het het beste dat George Lucas met een andere artiest ging.

Aanbevolen: