Hoe dichtbij kwam Dwayne Johnson om Willy Wonka te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Dwayne Johnson om Willy Wonka te spelen?
Hoe dichtbij kwam Dwayne Johnson om Willy Wonka te spelen?
Anonim

Dwayne Johnson is een van de grootste sterren ter wereld, en dit kwam op de hielen van hard werken en blockbuster-films. Of het nu in franchises als Fast & Furious is of in enorme actiehits, Dwayne Johnson is een gezicht geworden dat over de hele wereld wordt herkend.

Tijdens de jaren 2000 kreeg Tim Burton de kans om een nieuw gezicht te werpen om Willy Wonka te spelen, en niemand minder dan Dwayne Johnson was in een vroege overweging voor de rol. Het lijkt een vreemde combinatie, maar alleen al het charisma van Johnson had een sterke prestatie op het grote scherm kunnen opleveren.

Laten we eens nader kijken en zien hoe dicht Johnson bij het spelen van Willy Wonka in de film van Tim Burton kwam.

Johnson werd geacht Willy Wonka te spelen

Dwayne Johnson Willy Wonka
Dwayne Johnson Willy Wonka

Af en toe duikt er een verhaal op over een acteur die in aanmerking komt voor een rol, waardoor mensen achter hun oren krabben. Veel acteurs komen in aanmerking voor rollen voordat iemand het uiteindelijk landt, en soms hebben degenen die worden overwogen weinig zin voor de rol zelf. Op een gegeven moment overwoog Tim Burton om Dwayne Johnson te casten als Willy Wonka in zijn versie van de film.

Nu is Johnson een charismatische artiest die veel rollen kan spelen, maar het is moeilijk voor te stellen dat hij Willy Wonka speelt. Toch zag Burton iets in Johnson en dacht dat hij goed zou kunnen zijn in de rol.

Op sociale media plaatste Johnson: "Een coole geschiedenis - in de vroege jaren 2000 had de iconische regisseur Tim Burton me overwogen om Willy Wonka is zijn remake, Charlie and the Chocolate Factory, te spelen. Ik herinner me dat ik dacht "HOLY S, IM IN."

“Het feit dat Tim me zelfs maar in overweging nam (hoewel ik zeker weet dat hij er 7 seconden over heeft nagedacht:) betekende echt heel veel voor mij, aangezien ik net in het bedrijf doorbrak zonder enig idee wat de toekomst zou hebben in de winkel. Ik zal altijd het glas heffen op de dromen die niet uitkomen, want soms zijn ze het beste wat er nooit is gebeurd, vervolgde hij.

Uiteindelijk zou Johnson gepasseerd worden voor de rol van Willy Wonka. In plaats daarvan ging Burton met een bekend gezicht, die een andere draai gaf aan het iconische personage.

Johnny Depp krijgt de rol

Johnny Depp Willy Wonka
Johnny Depp Willy Wonka

Een tijdje leek het alsof Tim Burton alleen geïnteresseerd was in het werken met Johnny Depp, aangezien het duo door de jaren heen vele malen heeft samengewerkt. In plaats van Johnson zou Depp de rol van Willy Wonka krijgen, en dit genereerde een aanzienlijke hoeveelheid buzz van filmfans.

Depp haalde unieke inspiratie voor de rol en zei: Het idee achter Willy Wonka, bepaalde ingrediënten die je aan deze personages toevoegt - Willy Wonka, bijvoorbeeld, ik stelde me voor hoe George Bush zou zijn… ongelooflijk stoned, en dus werd geboren als mijn Willy Wonka.”

Dit klinkt als een bizarre inspiratiebron, en om eerlijk te zijn, wat fans kregen was een behoorlijk bizarre kijk op het personage in een behoorlijk bizarre film. We hebben het tenslotte over een samenwerking tussen Johnny Depp en Tim Burton, hetzelfde duo dat meewerkte aan films als Edward Scissorhands en Sleepy Hollow.

Ondanks het soort film dat ze tijdens hun opvoeding tot leven hebben gebracht, werd Sjakie en de Chocoladefabriek een succes.

De film was een financieel succes

Johnny Depp Willy Wonka
Johnny Depp Willy Wonka

Schalie en de chocoladefabriek, die in 2005 werd uitgebracht, genereerde uiteindelijk grote bedrijven aan de kassa, met een nettowinst van meer dan $ 470 miljoen. Dit was een enorme overwinning voor Depp en Burton, want het duo bewees opnieuw dat ze samen een winnende formule hadden die moeilijk te evenaren was.

Een interessant feit over deze film is dat fans en critici al jaren verdeeld zijn. Op Rotten Tomatoes hebben critici het op een solide 83%, terwijl fans het op 51% hebben. Dit heeft een grote rol gespeeld in de film met een vreemde en ongelijke erfenis, en veel mensen geven er de voorkeur aan om in plaats daarvan gewoon de klassieker met Gene Wilder te spelen.

Er is aangekondigd dat er een prequel-film in de maak is en dat de casting voor Willy Wonka aan de gang is. Namen als Tom Holland en Timothee Chalamet zijn rondgestrooid als potentiële Wonka's, en de persoon die het optreden krijgt, zal een aantal gigantische schoenen te vullen hebben. Ongeacht hoe mensen zich voelen over Sjakie en de Chocoladefabriek, het personage zelf is nog steeds een icoon van fictie.

Dwayne Johnson had goed werk kunnen leveren als Willy Wonka, maar uiteindelijk gooide Tim Burton de dobbelstenen met Johnny Depp en kwam als beste uit de bus.

Aanbevolen: