Hoe dichtbij kwam Paul Walker om Anakin Skywalker te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Paul Walker om Anakin Skywalker te spelen?
Hoe dichtbij kwam Paul Walker om Anakin Skywalker te spelen?
Anonim

Als een van de belangrijkste filmfranchises aller tijden heeft Star Wars door de jaren heen enorm veel uithoudingsvermogen getoond. Natuurlijk zijn andere franchises zoals de MCU en Harry Potter ook enorme successen geweest, maar het belang van Star Wars en de algehele impact ervan op de popcultuur v alt niet te ontkennen.

Tijdens het einde van de jaren 90 en het begin van de jaren 2000 stond de prequel-trilogie klaar om van start te gaan, en fans waren klaar om nieuwe en klassieke personages samen te zien komen om het verhaal te vertellen over hoe de melkweg in rep en roer kwam. Een jonge Paul Walker was in voor een prestigieuze rol, hoewel hij uiteindelijk het grote acteeroptreden verloor.

Laten we terugkijken en zien wat er is gebeurd.

Hij deed auditie voor de rol van Anakin

Toen de jaren 90 ten einde liepen, brak het nieuws uit dat er een nieuwe Star Wars-trilogie in de bioscoop zou verschijnen. Dit was een tijd waarin Star Wars-media lang niet zo wijdverbreid was als nu, en de hype voor de nieuwe trilogie was door het dak. De trilogie wilde iemand casten om een volwassen Anakin Skywalker te spelen in Episode II en III, en gedurende deze tijd was Paul Walker klaar voor de rol.

Hiervoor had Walker al jaren werk in het bedrijf gestoken. De acteur begon in de jaren 80 met professioneel acteren, en hij zou doorgaan met stoppen terwijl hij op zoek was naar de rol die zijn carrière naar een ander niveau zou tillen. Varsity Blues en She's All That waren twee succesvolle films voor Walker die het reguliere publiek begonnen te laten zien dat hij heel veel sterrenpotentieel had.

Hoe geweldig dit ook was, Walker kreeg te maken met stevige concurrentie voor de rol. Namen als Leonardo DiCaprio en Ryan Phillippe waren ook in de strijd voor Anakin, wat bewijst hoe belangrijk deze rol zou zijn in de prequel-trilogie.

Ondanks dat alles in deze tijd goed ging voor Walker, vonden de mensen die Attack of the Clones maakten uiteindelijk de juiste persoon voor de klus.

Hayden Christensen krijgt de rol

Ondanks dat hij een totaal onbekende was, was Hayden Christensen de man die de rest versloeg voor de rol van Anakin. Dit was een enorme overwinning voor de jonge artiest, maar niet iedereen was blij met zijn succes.

Als hij met TeenMovieline sprak, zei Walker: Ik baalde echt dat ik de rol van Anakin niet kreeg. Maar er deden geruchten de ronde, dus ik weet niet hoe dicht ik bij het daadwerkelijk krijgen van het kwam. Josh Jackson was blijkbaar in gesprek om ook Anakin te spelen. Je kunt niets zeggen, maar een deel van mij dacht…'Je kunt het maar beter niet over mij heen krijgen!' namer uit Canada.”

Auw. Het is duidelijk dat het verliezen van Christensen in die tijd een pijnlijk gespreksonderwerp was voor Walker, maar hij zou prima in orde zijn nadat hij de rol van Brian O'Conner had gekregen in een kleine film genaamd The Fast and the Furious.

Attack of the Clones en Revenge of the Sith werden beide enorme financiële successen aan de kassa, maar ze kregen ook een pak slaag van critici en fans. Het lijkt erop dat niemand meer een hekel heeft aan Star Wars dan Star Wars-fans, en de prequels leefden jarenlang in schande. De tijd heeft echter een grappige manier om dingen te veranderen, en recent Star Wars-nieuws heeft de fandom stormenderhand veroverd.

Christensen zal terugkeren naar Star Wars

Het v alt niet te ontkennen dat de franchise een aantal schokkende hoogte- en dieptepunten heeft gekend sinds de overname door Disney, maar een ding dat de zaken echt naar een ander niveau heeft getild, is het succes van The Mandalorian. Hierdoor brengt Disney tal van nieuwe Star Wars-shows tot leven, waaronder Obi-Wan Kenobi, waarmee Christensen terugkeert naar de franchise.

Aangezien de artiest sinds 2005 niet meer heeft deelgenomen aan een Star Wars-project, werd het nieuws van zijn terugkeer met een daverend applaus ontvangen. Hij is de afgelopen jaren niet zo actief geweest in acteren, maar terugkeren om Darth Vader te spelen zou een grote impact kunnen hebben op hem om meer rollen te krijgen.

Als Obi-Wan Kenobi qua succes op The Mandalorian lijkt, dan zal Disney ervoor zorgen dat fans massaal naar Disney+ blijven stromen. Het zou een enorme overwinning voor de studio kunnen zijn en het zou een ongelooflijke verlossingsboog kunnen zijn voor Hayden Christensen.

Paul Walker streed voor Anakin Skywalker, en hoewel hij een grote rol miste, liep het uiteindelijk goed voor alle betrokken partijen.

Aanbevolen: