Hoe dichtbij kwam Josh Brolin om Batman te spelen?

Inhoudsopgave:

Hoe dichtbij kwam Josh Brolin om Batman te spelen?
Hoe dichtbij kwam Josh Brolin om Batman te spelen?
Anonim

De wereld van superheldenfilms is heel anders dan in de vroege jaren 2000, en deze moderne films domineren de kassa terwijl ze het genre naar nieuwe hoogten tillen. Marvel en DC zijn de grote jongens in deze arena, en ze dwingen andere grote franchises zoals Star Wars om hun spel op te voeren.

Josh Brolin is een veelgeprezen artiest die tientallen jaren in Hollywood heeft doorgebracht, en op een gegeven moment overwoog de artiest om Batman te spelen. Uiteindelijk zou Brolin echter naar team Marvel gaan voor een iconisch optreden.

Laten we eens kijken hoe dicht Brolin bij het spelen van Batman kwam.

Brolin werd overwogen voor 'Batman V Superman'

Batman v Superman-film
Batman v Superman-film

De DCEU wilde de boel opschudden en de strijd aangaan met Marvel na de succesvolle release van Man of Steel, en in plaats van de basis te leggen voor andere personages voor een grote cross-over, sprong de franchise de haai met Batman v. Superman: Dageraad van Justitie. In de vroege stadia van de casting kwam Josh Brolin in aanmerking voor de rol van Batman in de film.

Voordat Brolin in aanmerking kwam voor de rol, had Brolin tientallen jaren in het bedrijf gewerkt en veranderde hij in een fantastische artiest die kon gedijen in verschillende rollen. Eerdere projecten zagen hem in films als The Goonies, maar als een ervaren artiest verscheen Brolin in films als No Country for Old Men, American Gangster en Milk.

Ondanks het overwegen om de Dark Knight te spelen, kwam Brolin niet ver in het castingproces. Hoewel hij geweldige dingen had kunnen doen als een duistere Batman, kozen de filmmakers ervoor om in een andere richting te gaan. Hij is hier zelfs over begonnen in een interview.

Brolin zei: We hebben er indirect over gesproken, maar we kwamen nooit ter zake omdat ik niet de man voor hem was. Ik ben echt blij dat het niet is gebeurd. Ik heb er niet lang over nagedacht.”

Na heinde en verre te hebben gezocht, wierp de studio eindelijk een grijze en oudere Batman, die een serieuze reactie kreeg van fans, die de neiging hebben om zelfs op de kleinste dingen overdreven te reageren.

Ben Affleck krijgt de rol

Ben Affleck Batman
Ben Affleck Batman

Toen werd aangekondigd dat Ben Affleck de rol van Batman in de DCEU kreeg, klaagden veel mensen over de beslissing. Natuurlijk huilden fans ook dat Heath Ledger de Joker werd, en we zagen hoe dat uitpakte. De negatieve reactie was lachwekkend en Brolin sprak zelfs over zijn gevoelens voor het gedrag van de fans.

Brolin zei: "Ik heb nog nooit zo'n wereldwijde reactie in mijn leven gezien. Ik voel met hem mee, echt. Ik zou hem nu niet willen zijn. De reactie wordt zo persoonlijk. Het is als, 'F deze man, ik wou dat hij dood was.' En je bent als, 'Wat? Kerel, serieus? Deze man werkt gewoon zoals jij. Hij doet hetzelfde als jij. Hij probeert de beste keuzes te maken die hij kan.'…Ik wil dat hij eenschopt en ik wil dat iedereen ervan houdt en hun woorden een beetje opeet."

In totaal zou Ben Affleck in 3 DCEU-films verschijnen, en uiteindelijk was hij veel beter dan fans hadden verwacht. Onlangs kon Affleck zijn superheldverlossing krijgen dankzij de Snyder Cut van Justice League. Het was met grote sprongen beter dan wat Joss Whedon ook deed, en Ben Affleck was fantastisch in de film. Het moet bevredigend zijn geweest voor de acteur om lof op zijn pad te zien komen.

Ondanks het mislopen van Batman, slaagde Brolin erin het prima te doen in de stripboekfilmwereld.

Brolin baant zich een weg naar de MCU

Thanos MCU
Thanos MCU

Kort nadat Ben Affleck werd aangekondigd als Batman, maakte Josh Brolin zijn MCU-debuut als Thanos in The Guardians of the Galaxy. Dit was een grote plaag van wat er in de franchise zou komen, en uiteindelijk zou het personage een iconische schurk worden.

Brolin sprak Thanos in in totaal 4 MCU-films, waaronder Infinity War en Endgame. Hij leverde een ongelooflijke prestatie in elke film, en hij is een geweldige reden waarom elk van hen erin slaagde miljarden te genereren aan de kassa. Nu het stof is neergedaald op de Infinity Saga, kunnen fans nu terugkijken en zien hoe briljant die eerste drie fasen werden uitgevoerd.

Brolin heeft momenteel een aantal projecten aan dek, waaronder Dune, dat dit jaar een enorme hit gaat worden. Het blijft spannend voor de acteur, die al een indrukwekkend oeuvre heeft samengesteld.

Josh Brolin had geweldige dingen kunnen doen als Batman, maar het zou niet in de buurt zijn gekomen van wat hij deed als Thanos in de MCU.

Aanbevolen: