Tobey Maguire en Kirsten Dunst waren de originele castingkeuzes voor deze horrorfilm

Inhoudsopgave:

Tobey Maguire en Kirsten Dunst waren de originele castingkeuzes voor deze horrorfilm
Tobey Maguire en Kirsten Dunst waren de originele castingkeuzes voor deze horrorfilm
Anonim

We zullen nooit ophouden te horen welke acteurs en actrices bijna deze of die rol speelden.

Maar het is raar als we erachter komen dat twee beroemdheden, die we kennen van een behoorlijk beroemde franchise, de beste keuze waren voor een andere franchise, lang voordat we ze kenden vanwege hun beroemde rollen. We hebben het over Kirsten Dunst en Toby Maguire.

Voordat ze als liefdesbelangen speelden in Sam Raimi's Spider-Man-trilogie, dachten de makers van Final Destination dat ze perfect zouden zijn voor de franchise. Ik denk dat ze de juiste intuïtie hadden, of misschien hadden ze een voorgevoel dat de acteurs grote liefdesbelangen zouden zijn.

Terwijl we hier zitten en raden hoe Maguire's Spider-Man en Dunst's Mary Jane hun rol in Spider-Man 3 (in de MCU) zullen hernemen, laten we eens kijken hoe ze bijna samen werden gegoten in de horror film.

Dunst en Maguire
Dunst en Maguire

Ze gingen liefdesbelangen spelen Alex en Clear

Voordat Final Destination zelfs maar een gedachte was, waren Maguire en Dunst twee van de meest succesvolle kindsterren ooit.

Maguire was zijn carrière begonnen in 1990 toen hij 15 was en had rollen gescoord in This Boy's Life (1993) met zijn beste vriend, Leonardo DiCaprio, The Ice Storm (1997), Deconstructing Harry (1997), Joyride (1997), Pleasantville (1998), The Cider House Rules (1999), Ride with the Devil (1999) en Wonder Boys (2000).

Dunst was hetzelfde jaar met haar carrière begonnen en had vergelijkbare successen, alleen was ze jonger. Haar eerste grote film was Interview with a Vampire in 1994, toen ze nog maar 12 was. Daarna kreeg ze rollen in Little Women (1994), Jumanji (1995), Small Soldiers (1998), The Virgin Suicides (1999) en Bring It On (2000).

Dunst in 'Bring It On' en Maguire in 'Pleasantville&39
Dunst in 'Bring It On' en Maguire in 'Pleasantville&39

Dus het is veilig om te zeggen dat ze allebei ervaren acteurs waren tegen de tijd dat Final Destination begon met casten rond 1999 en 2000. Ze zouden absoluut in staat zijn geweest om een van de rollen in de film te spelen. Misschien is dat omdat ze dat soort rol al ontgroeid waren.

Dunst was al begonnen te werken met grote beroemdheden als Tom Cruise, Robin Williams en Brad Pitt, en grote regisseurs als Sophia Coppola in veelgeprezen films. Maguire's carrière had al een soortgelijk traject gevolgd, nadat hij had gewerkt met DiCaprio, William H. Macy, Reese Witherspoon, Jeff Daniels, Michael Caine en Michael Douglas. Hij had ook met regisseurs als Woody Allen gewerkt aan gelijkaardige geprezen films.

Dus toen de filmmakers van de horrorfilm Maguire en Dunst als hun liefdesbelangen wilden hebben, Alex en Clear, was dat misschien een belediging voor de acteurs. Hun carrières werden op dat moment alleen maar beter en beter met elke rol die ze namen. Als ze allebei de Final Destination hadden genomen, zou hun loopbaantraject zeker in gevaarlijk vaarwater zijn terechtgekomen.

Het is ook mogelijk dat als ze deze rol hadden gespeeld en liefdesbelangen (een soort van) in de film waren geweest, leidinggevenden bij Sony ze waarschijnlijk niet, opnieuw als liefdesbelangen, in Spider-Man hadden gewild. Vooral omdat Final Destination niet zo geweldig was. Zulke dingen kunnen niet uit de hoofden van mensen worden gewist. Ze zouden waarschijnlijk hebben gezegd: "Hé kijk, het zijn Alex en Clear als Spider-Man en Mary-Jane."

Spiderman en Mary Jane
Spiderman en Mary Jane

Hoewel we niet echt veel anders zeggen over de bijna casting, is het ook veilig om te zeggen dat tegen de tijd dat Final Destination in 2000 kwam, leidinggevenden bij Sony al in gesprek waren met Maguire en mogelijk zelfs Dunst om de hoofdrol te spelen in Spider-Man in 2002. Dus beide acteurs hadden de film misschien niet kunnen maken als ze dat hadden gewild.

Uiteindelijk werd Devon Sawa (Now and Then, Idle Hands) gecast als Alex Browning en Ali Larter (Obsessed, Heroes, Resident Evil: Afterlife) als Clear Rivers. Interessant genoeg sprak Sawa later een personage uit in Spider-Man: The Animated Series, een jaar nadat Maguire debuteerde als Spider-Man. Vraag me af of hij dat zag aankomen.

Aanbevolen: