Vóór 'Spider-Man' speelden Tobey Maguire en Kirsten Dunst bijna de hoofdrol in deze horrorklassieker

Inhoudsopgave:

Vóór 'Spider-Man' speelden Tobey Maguire en Kirsten Dunst bijna de hoofdrol in deze horrorklassieker
Vóór 'Spider-Man' speelden Tobey Maguire en Kirsten Dunst bijna de hoofdrol in deze horrorklassieker
Anonim

Een koppeling op het grote scherm krijgen is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan, en wanneer een studio de chemie goed krijgt, hebben ze in een oogwenk een project met veel potentieel in handen. In de jaren 2000 bleken Tobey Maguire en Kirsten Dunst een dynamisch duo te zijn toen ze samen in Spider-Man schitterden.

Degene die op het idee kwam om deze twee samen te brengen, verdiende zeker een verhoging, omdat hun chemie ertoe leidde dat die eerste film een grote franchise werd. Voordat ze echter in deze film werden gecast, had een andere groep filmmakers het lumineuze idee om ze samen te voegen in een horrorfilm die uiteindelijk een groot succes werd. Helaas is het daar niet gelukt, en de rest is geschiedenis.

Laten we terugkijken naar Dunst en Maguire en kijken welke film ze als eerste aan boord wilde hebben.

Maguire en Dunst hebben ongelooflijke carrières gehad

Als we terugkijken naar wat Tobey Maguire en Kirsten Dunst in hun beste jaren hebben kunnen bereiken, wordt het vrij duidelijk dat deze twee ronduit indrukwekkende carrières hebben gehad. Ze namen verschillende paden naar de top, en toen ze eenmaal uitbraken, werden ze elk opmerkelijke sterren in Hollywood.

Kirsten Dunst begon haar tijd in Hollywood aan het einde van de jaren 80 en begon ervaring op te doen voordat ze uitbrak. Interview with the Vampire uit 1994 was een showcase voor de jonge actrice, die werd genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de film. Vanaf dat moment wilde de jonge Dunst profiteren van haar hernieuwde roem en succes. Little Women markeerde opnieuw een succes in 1994, en Dunst zou deelnemen aan succesvolle projecten zoals Jumanji, Kiki's Delivery Service, Bring It On en meer terwijl ze haar indrukwekkende carrière voortzette.

Maguire begon, net als Dunst, in de jaren 80 met acteren, maar het duurde veel langer voordat hij een ster werd. Hij deed veel ervaring op in films als Joyride, Fear and Loathing in Las Vegas en Pleasantville in de jaren 90, maar hij was nog steeds op zoek naar de juiste rol om een ster van hem te maken.

Low en zie, deze twee zouden hun pad kruisen op het grote scherm en samen een geheel nieuw niveau van roem bereiken.

Ze werkten samen voor de 'Spider-Man'-franchise

In 2002 maakte Spider-Man zijn debuut op het grote scherm en het populairste personage van Marvel was precies wat het publiek in die tijd zocht. X-Men had de sluizen al geopend voor een nieuwe reeks stripboekfilms, en Spider-Man werd uiteindelijk een kolossale hit voor de studio.

Maguire en Dunst waren perfect samen op het grote toneel, en nadat hun eerste film meer dan $ 800 miljoen opbracht, wist de studio dat ze een enorme franchise in handen hadden.

Spider-Man 2, dat door velen nog steeds wordt beschouwd als een van de beste stripfilms ooit gemaakt, kwam in 2004 in de bioscoop en bracht meer dan $ 780 miljoen op. De derde en laatste film in de trilogie, Spider-Man 3, was in staat om bijna $ 900 miljoen te verdienen, maar de film werd vernield door fans en critici, waardoor de trilogie op een neerwaartse noot eindigde.

Ondanks de manier waarop de dingen eindigden, v alt de impact die de originele Spider-Man-trilogie op het genre had niet te ontkennen. Maguire en Dunst waren een belangrijke reden waarom het zo goed uitpakte, en voordat ze aan elkaar werden gekoppeld voor deze franchise, kregen ze bijna een nieuwe in een heel ander genre.

Ze speelden bijna samen in 'Final Destination'

Uitgebracht in 2000, slechts twee jaar voor Spider-Man, was Final Destination een horrorfilm die wilde meeliften op het succes van films als Scream en I Know What You Did Last Summer, die jonge casts met geweldige scripts. Na meer dan $ 100 miljoen te hebben verdiend, was Final Destination een echt succes dat een franchise op gang bracht.

Voordat Devon Sawa werd gecast als Alex Browning in de film, had Tobey Maguire de rol geblokkeerd. Maguire zou de rol echter opgeven en de deur openen voor Sawa, die in de jaren 90 een grote tienerster was, om de baan op zich te nemen en een indrukwekkende eer aan zijn filmografie toe te voegen.

Dunst was ondertussen degene die de studio Clear wilde spelen, omdat ze in die tijd veel naamswaarde had. Uiteindelijk zou Ali Larter het optreden en de ster krijgen tegenover Sawa in de populaire film.

Tobey Maguire en Kirsten Dunst hadden fantastisch werk kunnen leveren in Final Destination, maar we kunnen ons voorstellen dat ze allebei blij zijn dat ze in plaats daarvan een paar Spider-Man-films met elkaar hebben gemaakt.

Aanbevolen: