Stephen King is letterlijk doodsbang voor deze horrorfilm

Inhoudsopgave:

Stephen King is letterlijk doodsbang voor deze horrorfilm
Stephen King is letterlijk doodsbang voor deze horrorfilm
Anonim

Het is echt verontrustend om erachter te komen dat er dingen zijn die mensen zoals Stephen King bang maken. Niets zou hem bang moeten maken; hij is praktisch de meester van het horrorgenre.

Dit is de man die The Shining, It, Pet Semetary en nog veel meer schreef. Hij heeft een aantal van de griezeligste monsters ooit voor de pagina gecreëerd, die ons op het scherm met afschuw vervulden, en hij vertraagt niet. Er zullen altijd nieuwe Stephen King-aanpassingen voor televisie en film komen zolang King blijft schrijven, wat hij zal doen tot de dag dat hij van deze aarde overgaat, en ze zullen altijd bloedstollend zijn. Zelfs nadat hij weg is, wordt zijn werk opnieuw opgestart totdat de koeien thuiskomen, en fans zullen zoveel mogelijk fantheorieën over zijn werk verzinnen.

Als hij niet aan het schrijven is (hij heeft 62 romans, vijf non-fictieboeken en meer dan 200 korte verhalen geschreven) of helpt bij het vertalen van zijn werken naar het scherm, bekritiseert hij andermans werk en onderschrijft hij alle projecten die op zijn pad komen. Hij deelt graag welke televisieprogramma's of films hem verbazen, tot grote vreugde van degene die eraan heeft gewerkt.

Maar de cast en crew van één film kunnen niet zeggen dat ze hebben geholpen bij het maken van een film waar King dol op is. Eigenlijk weten we niet of de cast en crew van deze ene film boos of trots op zichzelf moeten zijn dat ze deel uitmaakten van de enige film die King deed schrikken. Lees verder om erachter te komen welke film King net zo veel vermijdt als de kinderen van Derry, Maine, de riolen vermijden.

Hij kon het kijken naar de film niet eens afmaken

Met alle griezelige dingen waarover King in zijn boeken heeft geschreven, zoals spookhotels, buitenaardse clowns, telekinetische tieners, herrezen huisdieren, boze mist en griezelig geobsedeerde fans, zou je denken dat King een high zou hebben tolerantie als het op horror aankomt. Maar we denken dat iedereen zijn grenzen heeft.

We hebben onlangs ontdekt wat die limieten zijn.

Blijkbaar was de horrorfilm die King zo bang maakte dat hij niet kon uitkijken, The Blair Witch Project uit 1999, geregisseerd en gemonteerd door Daniel Myrick en Eduardo Sánchez. Volgens CinemaBlens heeft hij zijn kijktijd naar de film ingekort omdat het "zijn persoonlijke drempel van freaky had overschreden."

Zoals fans zich zullen herinneren, volgt de film drie filmstudenten, Heather, Josh en Mike, die een documentaire willen filmen over de Blair Witch-legende. Ze wandelen de Black Hills in en interviewen bewoners van het gebied. Ondanks wat iedereen hen vertelt, gaan ze het bos in en elke nacht gebeuren er vreemdere en vreemdere dingen.

Als Josh vermist wordt, ontstaat er een ravage en horen ze zijn gekwelde kreten weergalmen door het bos. Ze volgen zijn kreten naar een verlaten huis. Een onzichtbare entiteit v alt Mike aan in de kelder, maar Heather komt gillend binnen en vangt Mike die in de hoek staat. De entiteit v alt Heather aan, haar camera v alt uit en dat is het einde.

De film is gemaakt in hetzelfde first-person perspectief als Paranormal Activity om fans het gevoel te geven dat dit echte gebeurtenissen zijn. De hele film houdt je de hele tijd in spanning en angst, maar we hadden nooit gedacht dat een film die je nooit echt een monster laat zien, King zo bang zou maken als hij deed.

Tijdens een optreden in de serie Eli Roth's History of Horror, bekende King dat The Blair Witch Project hem bang maakte. Er is echter een interessante reden waarom.

"De eerste keer dat ik [The Blair Witch Project] zag, lag ik in het ziekenhuis en kreeg ik een doping", legde King uit tijdens de show. "Mijn zoon bracht er een VHS-band van mee, en hij zei: 'Dit moet je kijken.' Halverwege zei ik: 'Zet het uit, het is te freaky.'"

Dus we geven het aan King. In een ziekenhuis liggen, gedoteerd, is niet de plaats of tijd om een film als The Blair Witch Project te kijken. King lag in het ziekenhuis na een bijna dodelijk ongeval nadat hij tijdens het hardlopen werd aangereden door een busje. Dus hij wilde hoogstwaarschijnlijk niet in paniek raken terwijl hij pijn had.

King ging uiteindelijk door met het afmaken van de film, maar was nog steeds in paniek door het realisme ervan. Uiteindelijk schreef King uit het ziekenhuis een eigenaardig verhaal.

Er kan een andere reden zijn waarom King gek was

Kinderen in gevaar zijn een populair thema in veel Kings werk. Danny Torrance moet zijn bezeten vader bevechten terwijl de kinderen van Derry Maine om de 27 jaar worden onderworpen aan de toorn van Pennywise in It.

Maar een van de interessante dingen aan King is dat hij, hoewel hij er veel over schrijft, bang is dat er slechte dingen met kinderen gebeuren. In The Blair Witch Project vertelt een van de stedelingen de filmmakers dat een groep kinderen in paren werd vermoord terwijl één ergens in het bos toekeek. Op een nacht horen Heather, Josh en Mike kinderen echt lachen. Misschien is dit een van de redenen waarom de film hem van streek maakte.

Onder die angst is hij ook bang voor paranoia in een kleine stad, aangereden worden door een auto, waarvan hij vreemd genoeg de effecten voelde tijdens zijn vertoning van The Blair Witch Project, en isolatie, twee dingen die aanwezig zijn in de film.

Dus het is veilig om te zeggen dat we nooit een Stephen King-roman zullen krijgen over kinderen die worden vermoord in een geïsoleerd bos in een klein stadje, gefilmd in first-person. Of misschien zullen we; er kan tegenwoordig van alles gebeuren in Kings roman-tot-filmuniversum.

Aanbevolen: