Potentiële castingkeuzes hebben 'The Fresh Prince Of Bel-Air' bijna verpest

Inhoudsopgave:

Potentiële castingkeuzes hebben 'The Fresh Prince Of Bel-Air' bijna verpest
Potentiële castingkeuzes hebben 'The Fresh Prince Of Bel-Air' bijna verpest
Anonim

90s sitcoms waren van een ander niveau in vergelijking met wat fans kregen in de jaren '70 en '80, en het decennium had geen gebrek aan klassieke shows die nog steeds hondsdolle volgers hebben. Dit was het decennium waarin zowel Seinfeld als Friends te zien waren, en alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, was het decennium ook de thuisbasis van The Fresh Prince of Bel-Air.

De serie was een enorme hit die de getalenteerde cast op briljante wijze gebruikte in wat uiteindelijk iconische rollen werden. Het deed elk seizoen alle kleine dingen goed, maar het belangrijkste was dat het in een mum van tijd klaar was. In het begin van de productie zag deze show er echter bijna heel anders uit.

Laten we eens kijken hoe deze geliefde serie bijna enkele veranderingen aanbracht die de geschiedenis voor altijd zouden hebben veranderd.

The Fresh Prince is een klassieke serie

The Fresh Prince of Bel-Air is een van de beste shows ooit op het kleine scherm, en hoewel het al jaren uit de lucht is, heeft het nog steeds een enorme aanhang die herhalingen van de serie blijft bekijken.

In plaats van slechts een enkel deel van de samenleving aan te spreken, had deze serie het ongelooflijke vermogen om vrijwel iedereen te bereiken.

Dus, waarom resoneerde de show met zo'n enorm publiek? Alfonso Ribeiro, die Carlton Banks speelde in de show, lijkt te denken dat dit komt omdat de show zo'n brede aantrekkingskracht had.

"Mijn gevoel is dat, met Fresh Prince, onze komedie niet specifiek was voor de ene of de andere groep. Het maakt niet uit waar je vandaan kwam of je geloofssysteem, er was iets om van te genieten en te bespreken. We behandelde onderwerpen die universele onderwerpen waren, geen specifieke onderwerpen, voor een bepaalde groep of leeftijdsgroep. Dus ik heb het gevoel dat we universeel waren. Voor mij is dat de reden waarom er nog steeds een liefde voor de show is, zelfs zoveel jaren later, "zei Ribeiro.

De show was dynamisch tijdens de uitzending, maar het zag er in het begin bijna heel anders uit en maakte zelfs een aantal opmerkelijke veranderingen door.

Er waren enkele opmerkelijke veranderingen in de show

Eén grote verandering in het begin was die van de Fresh Prince zelf. Het bleek dat er nog een opmerkelijke figuur was die de leiding had in de show voordat Will Smith aan boord stapte en een televisielegende werd.

Volgens Christopher Reid van Kid 'n Play: "Later hadden we het over het doen van een sitcom bij NBC. We hebben ons teruggetrokken omdat ze onze tekenfilmserie hebben geannuleerd. Dus we… hadden zoiets van 'eh we werken niet met je samen.' En toen kreeg Will die gokkast - Fresh Prince werd dat. Dus dat soort dingen komt een beetje in evenwicht."

Dit zou veel hebben veranderd voor de show, en het is gewoon niet mogelijk om te weten hoe dit de tijd op televisie zou hebben beïnvloed. Smith bleek de perfecte keuze te zijn, en hoewel de originele cast geweldig samen was, werd tante Viv op een gegeven moment herschikt in de show, wat als een verrassing voor het publiek kwam.

Janet Hubert was de oorspronkelijke tante Viv van The Fresh Prince of Bel-Air, maar spanningen achter de schermen leidden tot haar vertrek. Ze werd uiteindelijk vervangen door Daphne Maxwell Reid, die geweldig werk deed terwijl ze haar tijd op de show optimaal benut.

Net zoals het personage van Will, was er aanvankelijk een grote verandering in een hoofdpersonage, en dit zou ervoor hebben gezorgd dat de show er heel anders uit zou zien.

Alfonso Ribeiro werd ontslagen en vervolgens opnieuw aangenomen voor Carlton

In een interview met Digital Spy vertelde Alfonso Ribeiro over de tijd dat hij bijna voorgoed uit de show werd weggestuurd.

"Ik deed auditie voor het personage en kreeg de rol - toen, nadat we de pilot hadden gedaan, besloot hij dat mijn personage moest worden herschikt. Dus er was een moment waarop ik in wezen werd aangenomen en opnieuw aangenomen - je mag kijken De kans was groot dat het Carlton-personage door iemand anders zou zijn gespeeld. Maar gelukkig werd de beslissing genomen om het door mij te laten doen - en ik denk dat de rest geschiedenis is", zei Ribeiro.

Het is praktisch onmogelijk om de show voor te stellen zonder zowel Will Smith als Alfonso Ribeiro in hun iconische rollen. Natuurlijk zijn er genoeg goede acteurs die het goed genoeg hadden kunnen doen, maar de dynamische chemie tussen Smith en Ribeiro maakte Will en Carlton elke week het bekijken waard.

Gelukkig kregen fans de best mogelijke castingkeuzes en werd de show een iconisch stukje televisiegeschiedenis.

Aanbevolen: