Waarom de makers van 'Vampire Diaries' Nina Dobrev niet vertelden dat ze was gecast

Inhoudsopgave:

Waarom de makers van 'Vampire Diaries' Nina Dobrev niet vertelden dat ze was gecast
Waarom de makers van 'Vampire Diaries' Nina Dobrev niet vertelden dat ze was gecast
Anonim

Waarom zouden de makers van The Vampire Diaries Nina Dobrev niet vertellen dat ze in de hoofdrol was gecast. Volgens een artikel van Entertainment Weekly is daar een heel goede reden voor.

Terwijl Nina haar personage Elena Gilbert uiteindelijk halverwege de serie van Vampire Diaires op The CW verliet, is ze gemakkelijk het meest bekend om dat werk. Natuurlijk kreeg Nina haar start op de Canadese show Degrassi naast Drake. En sindsdien is ze bekend geworden om een heleboel dingen. Maar Elena is tot nu toe echt de belangrijkste rol in haar filmografie. Dus waarom werd het verdienen van deze rol in het begin geheim voor haar gehouden? Het antwoord is nog een ander verbazingwekkend feitje achter de schermen over het maken van de show. Laten we eens kijken…

Nina heeft het geboekt… maar had absoluut geen idee

Elena Gilbert was op een bepaald moment het hart en het middelpunt van de show. In het begin van de serie had ze te maken met de dood van haar ouders en was ze behoorlijk koud van binnen. En toen ontmoette ze de gebroeders Salvatore en de dingen veranderden echt. Het casten van deze rol, die eigenlijk het karakter van het publiek was, was van vitaal belang. Maar het was slechts een van de vele personages die Nina uitprobeerde tijdens het auditieseizoen. En ze was slechts een van de vele, vele acteurs die co-creators Kevin Williams en Julie Plec, evenals regisseur Marcos Siega, voor de rol zagen. Hoewel Nina uiteindelijk twee verschillende audities voor hen deed.

"[Nina] kwam binnen en las en ze was ziek en we zeiden min of meer: 'O, geweldig bedankt, leuk je te ontmoeten, tot ziens,' en ze voelde zich niet goed bij de indruk dat ze is vertrokken", legt mede-bedenker Julie Plec uit aan Entertainment Weekly."Dus ging ze terug en zette zichzelf op tape en liet haar vertegenwoordigers de tape opnieuw indienen en vroeg ons om nog een keer te kijken. Dat deden we en het was gewoon onmiskenbaar op dat moment dat zij degene was. Dus ze boekte de rol eigenlijk van haar zelftape af nadat ze, in haar gedachten, haar eerste auditie had verpest."

Hoewel Nina de perfecte acteur was voor de rol van Elena Gilbert, kozen de filmmakers achter de show ervoor om het haar niet te vertellen. Serieus, ze vertelden haar gewoon niet dat ze in de serie was gecast en gingen door met het proces.

Dus, waarom zouden ze dit doen?

"Ik heb de show wel gekregen, maar ze hebben het me niet verteld omdat ze verschillende jongens wilden testen", beweerde Nina Dobrev. "Ze wilden me in het ongewisse houden omdat ze me scherp wilden houden en ze lieten me steeds weer auditie doen met meerdere jongens. Ik denk dat het 15 jongens waren met wie ik moest lezen onder het voorwendsel dat ik nog steeds geen ik heb de rol niet gekregen."

De gebroeders Salvatore vinden

Uiteindelijk was het casten van alle drie de hoofdpersonen essentieel voor het succes van de show. Door Nina in het ongewisse te laten over de status van haar casting terwijl ze haar scheikunde voorlas samen met een reeks potentiële Salvatore-broers, betekende dit dat ze zeker moeite zou doen en niet zou bellen. Dit was echt de enige manier waarop de co-creators en de regisseur van de show konden zien of het potentieel van de serie die ze aan het maken waren.

"Ze stuurden me het script voor The Vampire Diaries, en ik wist meteen dat de show een hit zou worden, want het was Kevin Williamson", zei Paul Wesley (die Stefan Salvatore speelde) over de co-showrunner die op dat moment veel grote series op zijn naam had staan. "Ze wilden me niet zien voor Stefan omdat ze dachten dat ik te oud was. Dus ik ging naar Damon en las voor en werd teruggebeld en deed het goed. Toen hoorde ik niets en ging verder met mijn leven. Ik denk eigenlijk Ik heb getest voor een andere show. Toen kreeg ik een telefoontje dat ze het een beetje moeilijk hadden en al deze tests hadden gedaan en ze dachten dat ze de jongens hadden gevonden en dat deden ze niet."

Uiteindelijk gingen ze met Ian Somerhalder mee voor de rol van Damon, maar dachten dat Paul niet geschikt was voor de rol van Stefan, aangezien Paul eigenlijk ouder was dan Ian, die zijn jongere broer zou spelen. Maar de casting director, Lesli Gelles-Raymond, bleef de co-creators pushen om Paul in te huren.

"We hebben de productie minstens één keer gepusht, en we dreigden minder dan een week verwijderd te zijn van de opnames en hadden geen mannelijke hoofdrol en uiteindelijk - en heel beroemd - werden we een beetje onder druk gezet om Paul Wesley tegen onze verlangens, wat natuurlijk betekent dat iedereen het veel beter wist dan wij en dat we bijna het meest perfecte stuk casting misten, "gaf mede-creator Julie Plec toe.

Uiteindelijk werd Paul getest naast Nina (die nog steeds niet wist dat ze in de rol was gecast) om te zien of de twee enige chemie met elkaar hadden.

"Ik heb Nina naar mijn huis laten komen met een paar van de jongens die we overwogen en een van hen was, buiten het medeweten van mij op dat moment, haar echte vriend", zei regisseur Marcos Seiga. "Toen ze hun scheikunde voorleest, hadden ze natuurlijk veel scheikunde, maar hij had gewoon geen gelijk. Ik kon zien dat ze alles gaf en hij ook, maar het maakte gewoon geen verbinding."

En toen kwam Paul binnen…

"Ik heb met veel jongens gelezen en ik had verschillende ervaringen - goed, slecht, onverschillig", legde Nina uit. "Het is niet dat één persoon er perfect voor was; iedereen was gewoon zo anders. Maar ik herinner me dat Paul de enige was die niet met me sprak, tenzij we voor de camera spraken. Alle anderen probeerden met me te flirten en te flirten met mij omdat het een scheikunde-read is, en dat was mijn allereerste scheikunde-read, dus ik dacht dat het ook zo moest zijn. Ik probeerde een sfeer te krijgen: met wie had ik de meeste seksuele spanning? En omdat Paul sprak niet met mij, we hadden de minste seksuele spanning."

Dit komt omdat Paul ervoor koos Nina niet te ontmoeten voordat ze auditie deden, zodat hun chemie fris, nieuw en volledig authentiek zou aanvoelen. Hoewel dit Nina in het verkeerde keelgat schoot, werkte het uiteindelijk. Paul werd gecast en de rest is geschiedenis.

Pas toen beide broers Salvatore acteurs hadden die hen speelden, wist Nina dat ze haar personage lang voor een van hen had geboekt.

Aanbevolen: