Waarom Ian Somerhalder bijna niet werd gecast in 'Vampire Diaries

Inhoudsopgave:

Waarom Ian Somerhalder bijna niet werd gecast in 'Vampire Diaries
Waarom Ian Somerhalder bijna niet werd gecast in 'Vampire Diaries
Anonim

Ian Somerhalder was bijna niet gecast als Damon Salvatore in The CW's Vampire Diaries!? Hoe zou dat mogelijk zijn? De man ziet er niet alleen uit als een bad-boy vampier, maar hij was volkomen perfect in de rol. Volgens een interview door Entertainment Weekly was Ian echt niet de man in de hoofden van de mede-makers van de show, Kevin Williamson en Julie Plec.

Het zou echter veilig zijn om te zeggen dat de casting van The Vampire Diaries vreemd was. De filmmakers vertelden Nina Dobrev bijvoorbeeld niet eens dat ze in de hoofdrol van Elena was gecast tot vrij laat in het castingproces. Dus, met die context in gedachten, is het niet helemaal verrassend dat Ian even werd bekeken. Dit is wat er gebeurde…

Die droge spreuk na verloren

Terwijl de casting van J. J. Abrams' Lost was volslagen chaos, Ian Somerhalder slaagde er wel in om een rol in die show te krijgen. Maar toen hij uit Lost kwam, maakte Ian zijn vertegenwoordiging duidelijk dat hij iets anders wilde doen. Dit was wie Ian was voor Vampire Diaries… maar het ging niet zoals hij wilde.

"Ik kwam van Lost en ik zag de hele honden-en-ponyshow van het netwerk en ik zei: 'Ik wil scherper zijn, plezier hebben en echt coole rare dingen doen.' En ik heb het geprobeerd en ik viel een paar keer op mijn gezicht, "vertelde Ian Somerhalder aan Entertainment Weekly, waarin hij uitlegde dat hij een droge periode had na Lost. "Ik viel zeker van de kaart. Het was een zeer wederopbouwende, vernederende tijd, maar het enige dat ik zei dat ik niet meer zou doen, was een netwerkshow. Dus stuurden ze me deze pilot en ik dacht: 'Dit is Twilight op tv, daar heb ik geen zin in.' Ik heb het niet gelezen. Knip naar: ik ben in Vegas met mijn familie, ik lees het en ik heb zoiets van, 'Holy s-, dit is een geweldig stuk materiaal, wat ben ik in godsnaam aan het denken?' Ik belde en ze zeiden: 'Ze zien je morgenochtend om 11 uur.m.' Ik zit daar te denken: 'Oh mijn god, ik ben in Vegas.' Dus ik plakte de [script] kanten aan elkaar vanuit het zakencentrum in het hotel, plakte ze op het dashboard van mijn auto en begon om 5 uur 's ochtends, reed door de woestijn met het licht aan in mijn auto omdat er geen licht was maar toen de zon opkwam boven de Mojave, begon ik Damon uit te zoeken."

Ian Somerhalder Damon Salvatore
Ian Somerhalder Damon Salvatore

De auditie(s) die echt niet op Ian's manier gingen

Volgens het interview met Entertainment Weekly heeft Kevin Williamson, mede-bedenker van The Vampire Diaries, Ian niet gekocht als dat personage van Damon. Natuurlijk kon hij zien dat Ian het Damon-personage visueel kon zien, maar Kevin beweert dat Ian duidelijk "nerveus was en zijn hoofdruimte ergens anders was". Kevin zei zelfs dat Ian 'het gewoon niet echt goed deed'. Toch kende Kevin Ian's capaciteiten van eerder werk, inclusief Lost. Kevin vond het echter heel moeilijk om Ian aan anderen te verkopen.

"[Ian] gaf het gewoon niet [in zijn reeks audities]", zei Kevin Williamson eerlijk. "Het netwerk wilde iemand anders. Het was gesplitst. Sommige mensen wilden hem en sommige mensen niet. De president van het netwerk, Dawn Ostroff, keek me aan en zei: 'Ga met hem praten. Ik begrijp waarom je hem leuk vindt, maar hij doet het niet.' Dus ik nam hem mee de gang in en ik dacht: 'Kerel, je verpest het.'"

Ian legde uit dat Kevin hem had gezegd de touwtjes in handen te hebben en te handelen zoals Damon zou doen. In wezen wilde hij dat Damon veel dominanter zou zijn. Helaas, wat Ian ook deed, hij moest het ook opnemen tegen een andere grote acteur.

"[Ian] was gewoon nerveus. Ze leunden allemaal naar deze andere acteur, die naamloos zal blijven, die ik gewoon weigerde in overweging te nemen," zei Kevin. "Ik zou die weg gewoon niet inslaan. Ik zei [tegen Ian]: 'Wil je alsjeblieft ademen, hier goed over nadenken en gewoon naar binnen gaan en het bezitten? Dit is jouw deel, het is echt zo.'"

Dus Ian haalde diep adem… bereidde zich voor… ging terug naar binnen… en blies het weer uit!

Ja… Ian faalde opnieuw voor de auditie!

Gelukkig had Kevin ECHT een hekel aan de andere acteur die werd overwogen. Dus besloot hij echt voor Ian aan de slag te gaan. Natuurlijk, hij dacht dat Ian veel beter was dan wat hij ze gaf tijdens de auditie, maar Kevin had vooral een hekel aan deze naamloze acteur.

"[The Network] zei: 'Het spijt me, we moeten nog wat meer zien voordat we ja tegen hem kunnen zeggen'", verklaarde Kevin. "Het was de enige keer in mijn carrière dat ik zei: 'Als hij de rol niet krijgt, moet ik de show verlaten.' Dat is hoeveel ik niet wilde dat de andere persoon de rol kreeg. Ik dacht: 'Ik weet dat de andere man een betere auditie deed, maar deze rol is Ian, en ik denk dat ik voor hem kan schrijven op een manier waarop Ik kan niet voor deze andere man schrijven. Vertrouw me hier alsjeblieft op. Want als je het niet kunt zien, weet ik niet of ik door kan gaan met de show.' Julie [Plex] stond naast mij en Peter Roth, de president van Warner Bros. Television, zei: 'Laten we gaan met Kevin.'"

Niet lang daarna belde Ians management hem op en vertelde hem dat hij de rol had gekregen. Het was eigenlijk een toevalstreffer, maar het lijdt geen twijfel dat Ian het personage heeft gevonden en er iets veel beters van heeft gemaakt dan wat iemand tijdens zijn audities zag.

Aanbevolen: