Oscars nomineren 'Minari' voor Beste Film, Right The Wrongs Of Golden Globes

Inhoudsopgave:

Oscars nomineren 'Minari' voor Beste Film, Right The Wrongs Of Golden Globes
Oscars nomineren 'Minari' voor Beste Film, Right The Wrongs Of Golden Globes
Anonim

De film ontving zes nominaties bij de komende Academy Awards.

De film, geschreven en geregisseerd door Lee Isaac Chung, volgt een Koreaans-Amerikaanse familie in Arkansas uit de jaren 80. Minari speelt de 8-jarige Alan Kim in de rol van Steven Yeun van David en The Walking Dead in die van zijn vader, Jacob.

Ondanks dat het een Amerikaanse productie is, is de film voornamelijk in het Koreaans, waardoor hij niet in aanmerking kwam voor de categorie Best Motion Picture bij de Golden Globes. De film kreeg een nominatie voor Beste Buitenlandse Film, wat tot verontwaardiging leidde onder critici en fans op sociale media.

‘Minari’ scoort zes nominaties bij de Oscars

De Oscars kwamen voor één keer te hulp. Minari kreeg namelijk in totaal zes nominaties, waaronder één voor Beste Film. Yeun en de legendarische Zuid-Koreaanse actrice Youn Yuh-jung zijn genomineerd voor Beste Acteur en Beste Vrouwelijke Bijrol.

Youn speelt Davids Koreaanse grootmoeder Soonja, die bij het gezin intrekt en botst met haar kleinkind. Ondanks hun meningsverschillen - misschien wel enkele van de grappigste momenten in de film van Lee Isaac Chung - is er één ding waar zowel oma Soonja als David een band mee kunnen opbouwen: Mountain Dew.

Minari scoorde ook twee nominaties voor Beste Regisseur en Best Original Screenplay to Chung en Best Original Score, een dromerige soundscape gecreëerd door componist Emile Mosseri.

‘I Am In Tears’: Fans reageren op ‘Minari’ Historische Nominaties

“Minari schrijft geschiedenis als eerste Aziatisch-Amerikaanse geproduceerde, geregisseerde en cast film die genomineerd werd voor Beste Film. Ik ben in tranen”, was een reactie op Twitter na de aankondiging.

Fans toonden ook hun liefde aan Youn voor haar optreden als Soonja.

“Ja! Youn Yuh-jung is genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol! Haar optreden in MINARI is zo ontroerend en onvergetelijk. Ik ben zo blij dat ze wordt erkend', was een andere opmerking.

Anderen wezen erop dat Yeun zojuist de allereerste Aziatisch-Amerikaanse acteur is die genomineerd is voor Beste Hoofdacteur bij de Oscars.

Sommige fans waren teleurgesteld dat kindacteur Kim geen nominatie kreeg voor zijn rol in Minari.

“Vrij zeker dat Alan S. Kim (de zoon in Minari) meer schermtijd had dan Steven Yeun. Ze hadden allebei genomineerd moeten worden! Dat kind verpletterde het. Idc als hij 8 is lol”, schreef een Kim-fan op Twitter.

Kim's opmerkelijke optreden leverde hem eerder in maart een prijs op voor Best Young Performer bij de Critics' Choice Awards.

De 93e Academy Awards worden op 25 april live uitgezonden op ABC om 20:30 uur ET / 17:30 uur PT

Aanbevolen: