Squid Game op de voorgrond van Golden Globes-nominaties met drie verrassingsknikken

Inhoudsopgave:

Squid Game op de voorgrond van Golden Globes-nominaties met drie verrassingsknikken
Squid Game op de voorgrond van Golden Globes-nominaties met drie verrassingsknikken
Anonim

Netflix's hitserie 'Squid Game' heeft enige erkenning gekregen tijdens de aankondiging van de Golden Globes-nominatie die vandaag (13 december) plaatsvond.

Vooruitlopend op de prijsuitreiking die in januari volgend jaar de uitmuntendheid op het gebied van film en televisie zal vieren, zijn de genomineerden voor de belangrijkste categorieën bekendgemaakt. Het Zuid-Koreaanse overlevingsdrama van Hwang Dong-hyuk behoort met drie knikken tot de koplopers van de genomineerden van volgend jaar.

'Squid Game' scoort drie nominaties bij de komende Golden Globes

Niet alleen 'Squid Game' is genomineerd in de categorie voor Beste Televisieserie, Drama, maar ook twee van de hoofdrolspelers zijn genomineerd.

Lee Jung-jae, die hoofdrolspeler Seong Gi-hun speelt, heeft een nominatie ontvangen voor Beste Prestaties door een Acteur in een Televisieserie, Drama. Oh Yeong-su, die de oudere deelnemer Oh Il-nam van Squid Game speelt, is ook genomineerd voor Beste Mannelijke Bijrol, Televisie.

De serie draait om een dodelijk spel waarin deelnemers levens-of-dood-uitdagingen spelen, geïnspireerd door populaire kinderspellen om een enorme hoeveelheid geld te winnen, en is honderden miljoenen keren bekeken op het platform, en werd een van de eerste anderstalige shows die wereldwijd enorm veel aanhang hebben gekregen.

"Het idee om de games die we vroeger speelden toen we jong waren te gebruiken voor overlevingsgames, was grotesk en huiveringwekkend", zei Lee Jung-jae in een interview waarin hij besprak wat hem aantrok in de serie.

"Ook in tegenstelling tot andere genres van survivalgames, gaat de serie dieper in op het verdriet en het lijden van de mensen die aan de game deelnemen, en ontwikkelt deze zorgvuldig. Dus wanneer de personages het tegen elkaar opnemen in het einde, het komt eruit als echt louterend."

Wat gebeurt er met de Golden Globes?

Vorig jaar kreeg de instantie die de Golden Globes toekent - de Hollywood Foreign Press Association (HFPA) - te maken met kritiek op haar vermeende onethische gedrag, waaronder het accepteren van geschenken om stemmen te beïnvloeden.

Het was ook uitgeroepen vanwege het gebrek aan diversiteit, aangezien er geen zwarte journalisten waren onder de 100 leden. Als gevolg van het verzet heeft de NBC de uitzending van 2022 voor de ceremonie geannuleerd.

Sindsdien heeft de HFPA de diversiteit verbeterd, geschenken verboden en betaalde reizen beperkt in een poging om hun reputatie te herstellen.

Bovendien heeft de nieuwe HFPA-president Helen Hoehne uitgelegd dat de ceremonie in 2022 gericht zal zijn op de filantropische inspanningen van de HFPA, waarbij beroemdheden worden uitgenodigd om deel te nemen aan de bekendmaking van de nominaties, zoals elk ander jaar. Zij en rapper Snoop Dogg maakten de genomineerden bekend tijdens een livestream.

De Golden Globes vinden plaats op 9 januari 2022.

Aanbevolen: