The Golden Globes': Will Smith en Nicole Kidman winnen groot, maar bijna niemand kijkt

Inhoudsopgave:

The Golden Globes': Will Smith en Nicole Kidman winnen groot, maar bijna niemand kijkt
The Golden Globes': Will Smith en Nicole Kidman winnen groot, maar bijna niemand kijkt
Anonim

De Golden Globes van 2022 hadden grote winnaars. De HBO-serie Opvolging en Hacks wonnen de belangrijkste tv-prijzen, terwijl acteurs als Will Smith, Nicole Kidman, Michael Keaton en Kate Winslet veel wonnen voor hun film- en tv-werk.

De western Power of the Dog van Jane Campion won de beste film in de categorie drama en Steven Spielbergs nieuwe versie van West Side Story won de hoofdprijs in de categorie musical of comedy.

Het probleem is dat niemand keek. Geen van de winnaars woonde het evenement bij, dat niet op televisie werd uitgezonden. Ongewoon waren er geen rode loper-outfits om te beoordelen, geen verkeerd beoordeelde openingsmonoloog van een gastheer of betraande dankwoordjes.

De echte reden waarom niemand naar de Golden Globes keek

Omdat het evenement niet op de televisie werd uitgezonden of live werd gestreamd, en de media er niet persoonlijk over konden berichten, was het aan de HFPA om de winnaars bekend te maken. Veel mensen hebben kritiek geuit op de ongepaste toon van sommige van de Tweets, waarbij velen van hen de gewonnen prijs niet vermeldden of voor welk werk ze hadden gewonnen. Het officiële Twitter-account van Golden Globes moest zich verontschuldigen na het tweeten 'lachen is het beste medicijn, naast de aankondiging van West Side Story als de winnende komedie of musical.

Ongeveer 70 van de 105 leden van de HFPA kwamen bijeen voor de black-tie-ceremonie en receptie, naast een klein aantal recente ontvangers van liefdadigheidssubsidies van de organisatie. Dit staat ver af van de gebruikelijke met sterren bezaaide ceremonie die in het verleden werd georganiseerd door Ricky Gervais, Seth Meyers en Tina Fey.

The Times onderzocht vorig jaar en riep vragen op over de ethiek en het bestuur van de HFPA, waarbij werd opgemerkt dat de toen 87 leden tellende groep geen zwarte leden had. In het afgelopen jaar heeft de HFPA een reeks hervormingen doorgevoerd, haar statuten herzien, een Chief Diversity Officer aangenomen en 21 nieuwe leden binnengehaald, waarvan er slechts zes zwart zijn.

Ondanks deze veranderingen heeft de organisatie moeite om in de gunst te komen in de filmindustrie. De HFPA heeft te maken gehad met een boycot onder leiding van toonaangevende talentpublicisten in de branche. Tom Cruise overhandigde zelfs zijn drie Golden Globes uit protest tegen een gebrek aan diversiteit bij de toekennende instantie.

Fans klagen over gebrek aan sterren tijdens de Golden Globe-ceremonie in 2022

Bij gebrek aan de gebruikelijke sterrenkracht gingen mensen naar sociale media om te klagen en wensten dat het in één lijst was uitgebracht in plaats van in meer dan 90 minuten.

Niet veel van de bekroonde sterren gingen naar sociale media om hun overwinning te erkennen. Een van de weinigen was Rachel Zegler, die won voor haar rol als Maria in Spielbergs nieuwe voorstelling van West Side Story. De 20-jarige actrice was overweldigd door haar overwinning en merkte op dat het kwam op de verjaardag van de cast voor haar debuutfilmrol.

MJ Rodriguez ging ook naar Instagram Live nadat ze de eerste transacteur was die won voor haar rol als Blanca in drama Pose.

Aanbevolen: