Shonda Rhimes praat over HFPA die haar 'Bridgerton'-persconferentieverzoeken voor Golden Globes afwijst

Shonda Rhimes praat over HFPA die haar 'Bridgerton'-persconferentieverzoeken voor Golden Globes afwijst
Shonda Rhimes praat over HFPA die haar 'Bridgerton'-persconferentieverzoeken voor Golden Globes afwijst
Anonim

Door het zwarte geleide periodedrama Bridgerton was eind 2020 een doorbraakhit op Netflix en werd de meest gestreamde serie ooit op het platform met meer dan 80 miljoen kijkers.

Toen de Hollywood Foreign Press Association echter hun lijst met nominaties voor de Golden Globe Awards aankondigde, en Bridgerton niet werd genoemd, hadden velen het gevoel dat de show werd afgekeurd.

Sinds februari wordt de HFPA geconfronteerd met nieuwe beschuldigingen van discriminatie nadat een rapport van de Los Angeles Times onthulde dat de groep geen zwarte leden heeft. De Golden Globe Awards hebben elk jaar weerslag gekregen vanwege het gebrek aan diversiteit, en velen geloven nu dat dit de reden is waarom.

De HFPA is onlangs opnieuw opgeroepen, zelfs nauwer in verband met de show, omdat een ander rapport van The Wrap dat onthulde dat de organisatie verzoeken om persconferenties te houden met door Black geleide casts, waaronder Bridgerton, Girls' Trip, en Queen & Slim.

Eerder deze week deelde de uitvoerend producent van Bridgerton Shonda Rhimes haar ervaring met de organisatie en bevestigde dat de show een persconferentie werd geweigerd totdat het een 'verrassingshit' werd. "persoonlijk", bij de prijsuitreiking, ondanks de manier waarop de organisatie haar eerder behandelde.

Directeur Ava DuVernay stemde in en deelde een soortgelijke ervaring met de HFPA-persconferenties over haar Netflix-serie, When They See Us.

"Voor de WHEN THEY SEE US / HFPA-persconferentie kwamen er minder dan 20 opdagen", schreef ze in een tweet. "Op basis van de kwaliteit van hun vragen, vroeg ik gekscherend: 'Heeft iemand van jullie de serie gezien?' krekels. Er kwamen er meer in de kamer toen de foto's zouden worden gemaakt, en op dat moment gaven twee hun scripts door."

GERELATEERD: 'Bridgerton' werd niet waardig geacht, fans geschokt door Golden Globe Snub

De controverse rond de organisatie heeft ertoe geleid dat 100 pr-bureaus afgelopen maandag een brief hebben gestuurd waarin de HFPA wordt opgeroepen om "transformationele verandering" door te voeren.

"Terwijl we klaar staan om uw inspanningen te goeder trouw te ondersteunen, moet u er rekening mee houden dat elke minder dan transparante, betekenisvolle verandering die de diversiteit en waardigheid van onze klanten, hun collega's en ons wereldwijde publiek respecteert en eert, zal resulteren in onmiddellijke en onherstelbare schade toebrengen aan de relatie tussen onze bureaus, onze klanten en de Hollywood Foreign Press Association en degenen die de institutionele ongelijkheid en de insulaire cultuur die het momenteel definiëren, sanctioneren, "voegde de brief eraan toe.

Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor in Bridgerton
Regé-Jean Page en Phoebe Dynevor in Bridgerton

De HFPA schreef een antwoordbrief die beloofde, zoals zij het uitdrukten, "snel diepgaande en blijvende verandering te manifesteren om het al lang bestaande uitsluitingsethos en de wijdverbreide praktijk van discriminerend gedrag uit te roeien."

De HFPA beloofde ook om voor hun klanten te pleiten bij toekomstige evenementen en interviews totdat de verandering plaatsvindt.

"We zijn vastbesloten om de nodige veranderingen aan te brengen binnen onze organisatie en in onze branche als geheel", vervolgde de brief. "We erkennen ook dat we meer en eerder hadden moeten doen."

"Hoewel we erkennen dat dit een proces van lange adem is, zullen we transparant blijven, updates verstrekken en vertrouwen hebben in ons vermogen om het vertrouwen in onze organisatie en de Golden Globes te veranderen en te herstellen", concludeerde de organisatie.

Aanbevolen: