Ricky Gervais heeft nergens spijt van, behalve voor het roosteren van deze acteur bij de Golden Globes

Inhoudsopgave:

Ricky Gervais heeft nergens spijt van, behalve voor het roosteren van deze acteur bij de Golden Globes
Ricky Gervais heeft nergens spijt van, behalve voor het roosteren van deze acteur bij de Golden Globes
Anonim

In een wereld vol komieken zoals Jimmy Carr en Bill Burr, geldt de Engelsman Ricky Gervais nog steeds als een van de meest woeste en irritante sterren in de industrie. Of het nu in zijn shows of op sociale media is, Gervais is vaak meedogenloos met zijn kijk op verschillende kwesties of individuen.

Zijn nieuwste Netflix-special is getiteld Supernature, Gervais heeft bijvoorbeeld voor veel controverse gezorgd met zijn standpunt over onder meer de rechten van transgenders. Omdat hij zelf een atheïst is, staat de komiek er ook om bekend dat hij van tijd tot tijd verschillende religies aanv alt.

Ondanks dit losgeslagen karakter - of misschien juist daardoor, kreeg Gervais tussen 2010 en 2020 vijf keer het optreden aangeboden om de Golden Globe Awards te hosten.

In elk van die gevallen leek hij altijd zijn A-game te brengen, terwijl hij iedereen roosterde - van de organisatoren van het evenement zelf tot het omroepnetwerk en de grootste slachtoffers van zijn meedogenloze humor: de aanwezige beroemdheden.

In recentere tijden is Gervais echter gaan bewijzen dat hij toch geen hart van steen heeft, door te onthullen dat hij er spijt van heeft dat hij een bepaalde acteur voor de gek heeft gehouden tijdens de ceremonie van 2011.

Naar wie ging Ricky Gervais tijdens de Golden Globe Awards 2011?

Vanaf zijn openingsmonoloog op het Golden Globe Awards-evenement van 2011, hield Ricky Gervais zich helemaal niet in. Hij prikte naar Charlie Sheen, die naar verluidt een wild feest had georganiseerd met drugs- en pornosterren.

"Welkom bij de 68e jaarlijkse Golden Globe Awards, live vanuit het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. Het wordt een avond vol feesten en zwaar drinken. Of zoals Charlie Sheen het noemt, ontbijt", trapte Gervais af.

Hij lachte verder met Johnny Depp, Angelina Jolie en hun film The Tourist uit 2010, de Hollywood Foreign Press Association, evenals de legendarische muzikant Cher - alles in één take.

Jim Carrey en Ewan McGregor (I Love You Phillip Morris), Hugh Hefner en ABC's populaire dramaserie Lost bevonden zich allemaal aan het scherpe uiteinde van Gervais' weerhaken. En dat was allemaal net binnen de monoloog.

Naarmate de avond vorderde, bleef Gervais stoten naar presentatoren en genomineerden. Op een gegeven moment introduceerde hij acteur Bruce Willis als 'Ashton Kutcher's vader'.

Van welke acteur heeft Ricky Gervais spijt dat hij de draak steekt met de Golden Globes?

Van alle buitensporige grappen die Ricky Gervais die avond maakte, is degene waar hij spijt van heeft er een die de meeste mensen eigenlijk als een van zijn minst beledigende grappen beschouwden.

Terwijl hij acteurs Tom Hanks en Tim Allen voorstelde om een prijs uit te reiken, zei Gervais: "Wat kan ik zeggen over onze volgende twee presentatoren? De eerste is een acteur, producent, schrijver en regisseur, wiens films meer dan $ 3,5 miljard aan de kassa."

"Hij heeft twee Academy Awards en drie Golden Globes gewonnen voor zijn krachtige en gevarieerde optredens, met in de hoofdrol in films als Philadelphia, Forrest Gump, Cast Away, Apollo 13 en Saving Private Ryan", vervolgde hij. "De andere… is Tim Allen."

Bijna 10 jaar later zou Gervais in een interview met The Hollywood Reporter onthullen dat hij enig berouw had over die grap. Hij legde uit dat hij, hoewel hij nog steeds in de 'kwaliteit' van de grap geloofde, zich slecht voelde vanwege de manier waarop Allen het opvatte.

Op de vraag of hij spijt had van iets wat hij ooit had gezegd, antwoordde Gervais: "Ja, Tim Allen. Omdat ik denk dat hij het verkeerd heeft opgevat."

Wat zei Tim Allen over Ricky Gervais die hem voor de gek hield bij de Golden Globes?

Hoewel Ricky Gervais' opmerkingen over zijn spijt over de Tim Allen-grap erop kunnen wijzen dat de Toy Story-acteur aanstoot nam aan de grap, is de waarheid volgens hem eigenlijk heel anders.

"Misschien heb ik het niet begrepen", vertelde Allen later aan Page Six News. "Ik was niet de enige. Tom en ik zeiden zelfs [het]. Ik begreep het niet echt. Het is alsof hij de grap niet afmaakte. Het ging gewoon plat. Later die avond zei [Ricky]: ' Het ging niet zo goed.' Hij verontschuldigde zich een beetje."

Toch hield Gervais vol dat zijn grap een grappige grap was, alleen dat het nooit perfect resoneerde met Allen. Hij voegde er ook aan toe dat het niet persoonlijk was, omdat het meer de omvang van de prestaties van Tom Hanks weerspiegelde dan Allens tekortkoming.

"Het is een prima grap. Maar iedereen die naast Tom Hanks stond [had dezelfde grap kunnen maken], tenzij het Dustin Hoffman of Robert Redford of Robert De Niro is", zei Gervais in het THR-interview. "Ik heb niets tegen Tim Allen. Hij is een goede acteur. Hij is waarschijnlijk een aardige vent… [hij stond toevallig] naast Tom Hanks."

Aanbevolen: