Inside de meest memorabele doodsscène op 'The Sopranos

Inhoudsopgave:

Inside de meest memorabele doodsscène op 'The Sopranos
Inside de meest memorabele doodsscène op 'The Sopranos
Anonim

Hoewel een deel van de fans nog steeds boos is over het einde van The Sopranos, is bijna iedereen het erover eens dat het grootste deel van de serie tegelijkertijd enkele van de meest hilarische en hartverscheurende momenten in de televisiegeschiedenis heeft. Zelfs de meest notoir onbeantwoorde vragen van de show hebben het zo geliefd gemaakt. Maar het zijn de brute (en onvermijdelijke) dood van enkele van de meest doordachte personages die fans echt in de ban hebben gedaan.

Veel van de castleden van The Sopranos zijn naar andere projecten gegaan, maar de meesten kunnen hun rol in de HBO-hitshow niet waarmaken. Dit geldt zeker voor Drea de Matteo dankzij haar vertolking van Adriana, Christopher's vriendin die 'rat' werd. Haar dood in de twaalfde aflevering van seizoen vijf, door toedoen van Silvio, was gewoon brutaal. En het kostte de schrijver zijn tol. Hier is de waarheid over Adriana's overlijden…

Een grafische dood voor Adriana was te moeilijk voor de schrijver

In een interview met Deadline besprak schrijver Terry Winter de gedenkwaardige dood in "Long Term Parking". Het lijdt geen twijfel dat de scène zelf emotioneel zwaar was voor fans die een band met Adriana hadden opgebouwd, ondanks het feit dat ze gedwongen was zich tegen Christopher en Tony te keren. De scène moest altijd enigszins dubbelzinnig zijn. Tenminste, in termen van het niet tonen van de meest gewelddadige delen en ze alleen horen. Dit komt omdat het gewoon te moeilijk was voor Terry om het te schrijven. Hij had tijdens zijn tijd in de show talloze bloederige scènes geschreven, maar deze was gewoon te veel.

"Ik heb het geschreven dat hij haar uit de auto trekt en dan blijft de camera op de auto hangen en je hoort … hij slaat haar een beetje en dan kruipt ze van de camera af en je hoort een schot, maar je doet eigenlijk nooit zie Silvio haar neerschieten,' zei Terry Winter tegen Deadline."Ik herinner me dat dat leidde tot speculatie dat ze niet echt dood was, en ik zei nee, natuurlijk, ze is dood. We doen dat soort dingen niet in de show waar ze ontsnapte en we ontdekken afleveringen later. Maar wanneer Ik dacht erover na, ik zei God, ik denk dat ik onbewust niet wilde dat Adriana en/of Drea [de acteur] werd neergeschoten. Ik hield gewoon zoveel van dat personage en de actrice dat ik het niet wilde zien, en ik dacht daar niet aan toen ik het schreef. Ik deed het echt niet. Het was gewoon de manier waarop ik het visueel in mijn hoofd zag. En dan aan het einde, hoor je het schot en dan drijft de camera de lucht in."

Hoewel dit niet de laatste scène van Drea De Matteo was die ze maakte, was het op haar laatste dag. Dit maakte de scène veel moeilijker om te filmen. Voor Drea was dit een moment dat ze bang was dat sommige fans het verkeerd zouden interpreteren. Kortom, ze wilde niet dat fans haar karakter zouden haten.

Sopranos Drea einde
Sopranos Drea einde

"Voor minder verfijnde kijkers was Adriana een rat, een stoere vent, koperachtig, en toen wisten de mensen die het schrijven van [maker David Chase] echt begrepen onder alle geëxternaliseerde dingen en onder alle geweerschoten, ze wisten wie ze was echt was," legde Drea De Matteo uit."Ze was de onschuld in de show, meer dan de Soprano-kinderen, omdat de kinderen afgemat waren. Ze leefden een erg verknipt bestaan in dat huishouden en ze werden blootgesteld aan veel dingen. Adriana was blootgesteld aan al dat spul, werd ze nooit afgemat door iets, want ze kwam echt uit haar hart en een plaats van liefde, altijd. Ze was infantiel en ze had altijd de zuiverste bedoelingen. Ze was geen rat. Ze was' geen van deze dingen. Ze was als het offerlam.'

Erachter komen dat ze op het hakblok was

Zoals alle shows waarin veel doden vallen, vrezen de acteurs de dag dat ze een telefoontje krijgen van de maker van de serie. Dit betekent immers meestal dat hun karakter wordt gedood en dat ze geen baan meer hebben. In het geval van Drea verliepen de zaken echter iets anders.

"Ik wist het tegen seizoen 5, aflevering 5", beweerde Drea. "David [Chase] hield me aan de kant van een stoeprand… Ik bedoel, het verhaal is dat hij meestal iedereen naar hun kantoor brengt voor een sit-down en dan neemt hij ze mee uit eten. Dit gebeurde niet voor mij. Hij vertelde me terwijl ik de scène aan het filmen was waar ik in de nekbrace zat. Ik zat met hem op de stoep. Hij zei: 'We gaan deze twee kanten op schieten, en we weten niet of…' Kijk, ik was naar hem toe gegaan en vroeg… omdat ik wist dat de weg daarheen leidde, toen ze me eenmaal te maken hadden met de FBI… zal ik hier volgend seizoen zijn? Omdat ik een film wilde regisseren. Dat was op dat moment het belangrijkste wat op mijn agenda stond. Ik wilde heel graag een film maken; Ik was naar de filmschool gegaan. Ik was niet echt een acteur. Dus ik weet niet of hij boos was dat ik het vroeg, want, weet je, David is een grappige kerel als het erom ging of hij dacht dat je misbruik maakte van je positie daar of of je daar wel of niet wilde zijn. Daar was altijd wel iets omheen. Iedereen was wegwerpbaar."

Sopranos Drea eindigt silvio
Sopranos Drea eindigt silvio

Gezien Drea's wens om een film te regisseren, bracht dit David Chase ertoe te geloven dat ze niet meer in de show wilde zijn. Volgens Drea vertelde ze David dat ze heel graag in de show wilde zijn, ze wilde alleen weten of ze tijd zou hebben om haar project te regisseren.

Terwijl schrijver Terry Winter en David Chase altijd van plan waren dat Adriana op dat moment zou sterven, slaagden ze erin om twee verschillende eindes voor haar te schieten voor het geval dat een deel van de informatie naar de pers of het publiek zou worden gelekt voordat het werd uitgezonden op HBO. Vanwege de manier waarop het werd opgenomen (met de pan weg) werden beide versies echter in de aflevering gebruikt.

"Mensen zouden geld betalen voor gelekte verhaallijnen," zei Drea. "Dus we schoten het op twee manieren. We schoten het terwijl ik wegkwam, en we schoten het terwijl ik in het bos werd neergeschoten, en uiteindelijk gebruikte hij beide eindes, binnen het einde."

Aanbevolen: