Kristen Stewart's meest memorabele rollen (behalve 'Twilight')

Inhoudsopgave:

Kristen Stewart's meest memorabele rollen (behalve 'Twilight')
Kristen Stewart's meest memorabele rollen (behalve 'Twilight')
Anonim

Terwijl actrice Kristen Stewart al sinds jonge leeftijd in de filmindustrie zit, duurde het tot 2008 en het eerste deel in The Twilight Sagadat de actrice naar internationale sterrendom. In de films speelde Kristen Stewart het hoofdpersonage Bella Swan en het is verreweg een van haar meest memorabele rollen tot nu toe.

De lijst van vandaag werpt echter een blik op enkele andere films waarin de actrice speelde en waar haar optreden zeker ook memorabel was. Van het spelen van een van Charlie's Angels tot het uitbeelden van Sneeuwwitje - blijf scrollen om erachter te komen welke rollen de doorslag hebben gemaakt!

10 Sneeuwwitje In 'Sneeuwwitje en de jager'

Kristen Stewart in Sneeuwwitje en de jager
Kristen Stewart in Sneeuwwitje en de jager

Kicken van de lijst is Kristen Stewart als Sneeuwwitje in de fantasiefilm Sneeuwwitje en de jager uit 2012 die is gebaseerd op het klassieke Duitse sprookje Sneeuwwitje van de gebroeders Grim. Naast Kristen Stewart zijn er in de film ook Charlize Theron, Chris Hemsworth, Sam Claflin, Ian McShane, Bob Hoskins, Ray Winstone en Nick Frost te zien. Momenteel heeft Snow White and the Huntsman een 6,1 rating op IMDb.

9 Sabina Wilson In 'Charlie's Angels'

Kristen Stewart in Charlie's Angels
Kristen Stewart in Charlie's Angels

Laten we verder gaan met Kristen Stewart als de wilde en opstandige engel Sabina Wilson in de actiekomedie Charlie's Angels uit 2019. De film is het derde deel in de Charlie's Angels-filmserie en bevat ook Naomi Scott, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Djimon Hounsou, Sam Claflin, Noah Centineo en Nat Faxon. Momenteel heeft Charlie's Angels een 4,8 rating op IMDb. Charlie's Angels is misschien wel de laagst gewaardeerde Kristen Stewart-film op de lijst van vandaag, maar dat neemt niet weg dat de actrice haar rol perfect speelde.

8 Joan Jett In 'The Runaways'

Kristen Stewart in The Runaways
Kristen Stewart in The Runaways

Volgende op de lijst is Kristen Stewart als de beroemde rockzanger Joan Jett in het biografische drama The Runaways uit 2010.

De film - die gaat over de rockband met dezelfde naam - speelt ook met Dakota Fanning, Michael Shannon, Riley Keough en Stella Maeve. Momenteel heeft The Runaways een beoordeling van 6,5 op IMDb.

7 Veronica "Vonnie" Sybil In 'Café Society'

Kristen Stewart in Café Society
Kristen Stewart in Café Society

Een andere van Kristen Stewarts meest memorabele rollen is haar vertolking van Veronica "Vonnie" Sybil in het romantische komediedrama Café Society uit 2016. De film - die een man volgt die in de jaren dertig naar Hollywood verhuist - heeft ook de hoofdrollen voor Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Corey Stoll en Ken Stott. Momenteel heeft Café Society een beoordeling van 6,6 op IMDb.

6 Lydia Howland In 'Still Alice'

Kristen Stewart in Still Alice
Kristen Stewart in Still Alice

Laten we verder gaan met de onafhankelijke dramafilm Still Alice uit 2014, waarin Kristen Stewart de dochter van het hoofdpersonage, Lydia Howland, speelt. In de film - die het verhaal vertelt van een professor taalkunde die vlak voor haar 50e verjaardag de ziekte van Alzheimer heeft gekregen - spelen ook Julianne Moore, Alec Baldwin, Kate Bosworth en Hunter Parrish de hoofdrol. Momenteel heeft Still Alice een beoordeling van 7,5 op IMDb.

5 Sarah Altman In 'Panic Room'

Kristen Stewart in paniekkamer
Kristen Stewart in paniekkamer

De volgende op de lijst is een film waarvan velen zich misschien niet realiseren dat Kristen Stewart daadwerkelijk in de 2002-thrillerfilm Panic Room was. In de film - die het verhaal vertelt van een moeder en dochter die tijdens een overval hun toevlucht zoeken in een veilige kamer - speelt Kristen Stweart Sarah Altman en schittert ze naast Jodie Foster, Forest Whitaker, Dwight Yoakam en Jared Leto. Momenteel heeft Panic Room een beoordeling van 6,8 op IMDb.

4 Nia In 'Equals'

Kristen Stewart in gelijken
Kristen Stewart in gelijken

Een andere van Kristen Stewarts meest memorabele rollen is haar vertolking van Nia in de romantische scifi-dramafilm Equals uit 2015.

De film toont een dystopische wereld waar emoties niet bestaan, maar twee mensen zijn erin geslaagd hun menselijk mededogen te herstellen en verliefd te worden. Naast Kristen Stewart schittert de film ook met Nicholas Hoult, Guy Pearce en Jacki Weaver - en het heeft momenteel een 6,1 beoordeling op IMDb.

3 Allison / Mallory In 'Welcome To The Rileys'

Kristen Stewart in Welcome To The Rileys
Kristen Stewart in Welcome To The Rileys

Volgende op de lijst is Kristen Stewart als Allison/Mallory in de onafhankelijke dramafilm Welcome to the Rileys uit 2010. In de film, die het verhaal vertelt van een man op zakenreis naar New Orleans, spelen ook James Gandolfini en Melissa Leo. Op dit moment heeft Welcome to the Rileys een 7,0 rating op IMDb en het bevat zeker een van Kristen Stewart's beste optredens tot nu toe.

2 Melinda Sordino In 'Speak'

Kristen Stewart in Speak
Kristen Stewart in Speak

Laten we verder gaan met het onafhankelijke coming-of-age tienerdrama Speak uit 2004, dat is gebaseerd op de bekroonde roman uit 1999 met dezelfde naam van Laurie Halse Anderson. In de film speelt Kristen Stewart het hoofdpersonage Melinda Sordino en speelt ze samen met Michael Angarano, Robert John Burke, Eric Lively en Elizabeth Perkins. Speak - dat het verhaal vertelt van een tiener die stopte met praten na een traumatische ervaring - heeft momenteel een 7.3 rating op IMDb.

1 Bridget "Maggie" Sullivan In 'Lizzie'

Kristen Stewart in Lizzie
Kristen Stewart in Lizzie

De lijst wordt afgerond met de biografische thriller Lizzie uit 2018 waarin Kristen Stewart Bridget "Maggie" Sullivan speelde. De film - die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de moorden op de familie van Lizzie Andrew Borden in 1892 - heeft momenteel een beoordeling van 5,8 op IMDb. Hoewel het misschien niet de meest gewaardeerde film van Kristen Stewart is, is haar optreden erin nog steeds ongelooflijk.

Aanbevolen: