Anne Hathaway's meest memorabele rollen (behalve 'The Princess Diaries')

Inhoudsopgave:

Anne Hathaway's meest memorabele rollen (behalve 'The Princess Diaries')
Anne Hathaway's meest memorabele rollen (behalve 'The Princess Diaries')
Anonim

Hollywood-ster Anne Hathaway werd beroemd in 2001 na de hoofdrol in haar debuutfilm - de Disney-komedie The Princess Diaries. De coming-of-age-film was zo'n succes dat er uiteindelijk een vervolg op kwam - The Princess Diaries 2: Royal Engagement, die in 2004 werd uitgebracht. Sinds het begin van de jaren 2000 heeft Anne Hathaway een lange weg afgelegd en vandaag is ze een van de meest getalenteerde actrices in de industrie en een ontvanger van tal van prestigieuze prijzen, waaronder een Academy Award, een Primetime Emmy Award en een Golden Globe Award.

Van Andy Sachs in The Devil Wears Prada tot Catwoman in The Dark Knight Rises - de lijst van vandaag werpt een blik op enkele van Anne Hathaway's meest memorabele rollen naast haar iconische vertolking van tiener Mia Thermopolis in The Princess Diaries-films!

10 Andy Sachs In 'The Devil Wears Prada'

Anne Hathaway De duivel draagt Prada
Anne Hathaway De duivel draagt Prada

De lijst wordt afgetrapt door Anne Hathaway als Andy Sachs in het comedy-drama The Devil Wears Prada uit 2006. In de film speelt Anne Hathaway een afgestudeerde die naar New York City gaat en uiteindelijk een baan krijgt als assistent van een machtige redacteur van een modetijdschrift. Naast Anne Hathaway zijn er in de film ook Meryl Streep, Stanley Tucci, Simon Baker, Emily Blunt en Adrian Grenier te zien - en de film heeft momenteel een 6,9 rating op IMDb.

9 Daphne Kluger In 'Ocean's Eight'

Anne Hathaway in Oceanen 8
Anne Hathaway in Oceanen 8

De volgende op de lijst is Anne Hathaway als Daphne Kluger in de overvalkomedie Ocean's Eight uit 2018. De film volgt een volledig vrouwelijke crew die een overval probeert in het jaarlijkse Met Gala in New York City, en naast Anne Hathaway, zijn er ook Sandra Bullock, Cate Blanchett, Mindy Kaling, Sarah Paulson, Awkwafina, Rihanna en Helena Bonham Carter te zien. Momenteel heeft Ocean's Eight een beoordeling van 7,0 op IMDb.

8 Ella van Frell In 'Ella Enchanted'

Anne Hathaway in Ella Enchanted
Anne Hathaway in Ella Enchanted

Laten we verder gaan met nog een andere klassieke Anne Hathaway-film - de fantasy-rom-com Ella Enchanted uit 2004. In de film speelt Anna duidelijk het titulaire personage, en ze schittert naast Hugh Dancy, Cary Elwes, Vivica A. Fox, Joanna Lumley, Minnie Driver en Eric Idle.

Momenteel heeft Ella Enchanted - dat het verhaal vertelt van Ella die in de ban is - een beoordeling van 6,3 op IMDb.

7 Fantine In 'Les Misérables'

Anne Hathaway in Les Misérables
Anne Hathaway in Les Misérables

Een andere van Anne Hathaway's meest memorabele rollen is haar vertolking van Fantine in de epische periodemusical Les Misérables uit 2012. De film - die is gebaseerd op de Franse musical uit 1980 van Boublil en Schönberg - heeft ook hoofdrollen voor Hugh Jackman, Russell Crowe, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Helena Bonham Carter en Sacha Baron Cohen. Momenteel heeft Les Misérables een 7,6 rating op IMDb.

6 Selina Kyle / Catwoman In 'The Dark Knight Rises'

Anne Hathaway in The Dark Knight Rises
Anne Hathaway in The Dark Knight Rises

De volgende op de lijst is Anne Hathaway als Selina Kyle a.k.a. Catwoman in de superheldenfilm uit 2012 The Dark Knight Rises, het laatste deel in Christopher Nolan's The Dark Knight-trilogie. Naast Anne Hathaway schitteren Christian Bale, Michael Caine, Gary Oldman, Tom Hardy, Marion Cotillard, Joseph Gordon-Levitt en Morgan Freeman in de film - en het heeft momenteel een 8,4 rating op IMDb.

5 Mirana / White Queen In 'Alice in Wonderland' en 'Alice Through the Looking Glass'

Anne Hathaway in Alice in Wonderland
Anne Hathaway in Alice in Wonderland

Laten we verder gaan met Anne Hathaway als Mirana of de Witte Koningin in de live-actiefilm Alice in Wonderland uit 2010 en het vervolg Alice Through the Looking Glass uit 2016, beide gebaseerd op de fantasieromans van Lewis Carroll Alice's Adventures in Wonderland. Naast Anne Hathaway schitteren de films ook met Johnny Depp, Helena Bonham, Mia Wasikowska en Alan Rickman - en de eerste aflevering heeft momenteel een 6,4 terwijl de tweede een 6,2 heeft op IMDb.

4 Dr. Amelia Brand In 'Interstellar'

Anne Hathaway in Interstellar
Anne Hathaway in Interstellar

De volgende op de lijst is Anne Hathaway als NASA-wetenschapper en astronaut, Dr. Amelia Brand in de epische sciencefictionfilm Interstellar uit 2014.

In de film - waarin astronauten te zien zijn die op zoek zijn naar een nieuw thuis voor de mensheid - spelen ook Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Bill Irwin, Ellen Burstyn en Michael Caine. Momenteel heeft Interstellar een 8,6 rating op IMDb.

3 Jules Ostin In 'The Intern'

Anne Hathaway in The Intern
Anne Hathaway in The Intern

Een andere van Anne Hathaway's meest memorabele rollen is haar vertolking van CEO Jules Ostin in de komediefilm The Intern uit 2015. In de film - die een 70-jarige weduwnaar volgt die stagiaire wordt bij een modebedrijf - spelen ook Robert De Niro en Rene Russo de hoofdrol. Momenteel heeft The Intern een 7,1 beoordeling op IMDb.

2 Maggie Murdock In 'Love & Other Drugs'

Anne Hathaway in liefde en andere drugs
Anne Hathaway in liefde en andere drugs

De volgende op de lijst is Anne Hathaway als Maggie Murdock in de romcom Love & Other Drugs uit 2010. In de film - die het verhaal vertelt van een medicijnhandelaar die een relatie begint met een vrouw die aan de ziekte van Parkinson lijdt - hebben ook Jake Gyllenhaal, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad en Gabriel Macht de hoofdrollen. Momenteel heeft Love & Other Drugs een beoordeling van 6,7 op IMDb.

1 Lureen Newsome Twist In 'Brokeback Mountain'

Anne Hathaway in Brokeback Mountain
Anne Hathaway in Brokeback Mountain

De lijst wordt afgerond met Anne Hathaway als Lureen Newsome Twist in het romantische drama Brokeback Mountain uit 2005. In de film - die het verhaal vertelt van een verboden en zeer gecompliceerde relatie tussen twee cowboys in het Amerikaanse Westen in de jaren zestig - spelen ook Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Linda Cardellini, Anna Faris, Michelle Williams en Randy Quaid mee. Momenteel heeft Brokeback Mountain een 7,7 rating op IMDb.

Aanbevolen: