Robert Pattinson's meest memorabele rollen (behalve 'Twilight')

Inhoudsopgave:

Robert Pattinson's meest memorabele rollen (behalve 'Twilight')
Robert Pattinson's meest memorabele rollen (behalve 'Twilight')
Anonim

Britse acteur Robert Pattinson werd beroemd door de knappe vampier te spelen Edward Cullen in de populaire romantiek-fantasie-saga met vampierthema Twilight waar tieners over de hele wereld eind jaren 2000 door geobsedeerd waren - en sindsdien is hij een nietje in de filmindustrie. Door de jaren heen speelde Robert Pattinson in een flink aantal beroemde en veelgeprezen films en de lijst van vandaag gaat helemaal over zijn rollen daarin.

Van het spelen van Cedric Diggory in de fantasyfilm Harry Potter And The Goblet of Fire uit 2005 tot de hoofdrol naast Timothée Chalamet in het historische drama The King uit 2019 - blijf scrollen om te zien welke van de acteursrollen zijn meest memorabele zijn !

10 Cedric Diggory in 'Harry Potter en de vuurbeker'

Robert Pattinson in Harry Potter en de vuurbeker
Robert Pattinson in Harry Potter en de vuurbeker

De lijst wordt afgetrapt door Robert Pattinson als Cedric Digory in de fantasiefilm Harry Potter and the Goblet of Fire uit 2005. In de vierde film van de Harry Potter-serie speelde Robert Pattinson de Zweinstein-kampioen Cedric Digory en speelde hij samen met de hoofdrolspelers, waaronder Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson. Momenteel heeft Harry Potter en de Vuurbeker een 7,7 rating op IMDb. Terwijl Robert Pattinson speelde in de beroemde fantasiefilm voorafgaand aan Twilight, bereikte hij pas internationale bekendheid in de populaire vampiersaga!

9 Salvador Dalí In 'Little Ashes'

Robert Pattinson in Little Ashes
Robert Pattinson in Little Ashes

Laten we verder gaan met Robert Pattinson als surrealistische schilder Salvador Dalí in de dramafilm Little Ashes uit 2008. In de film - die het verhaal vertelt van het jonge leven van Salvador Dalí - spelen ook Javier Beltrán, Matthew McNulty en Marina Gatellin. Momenteel heeft Little Ashes een 6,4 rating op IMDb en het blijft zeker een van Robert Pattinson's meest memorabele rollen.

8 Tyler Hawkins In 'Remember Me'

Robert Pattinson in Remember Me
Robert Pattinson in Remember Me

De volgende op de lijst is Robert Pattinson als Tyler Hawkins in de romantische coming-of-age-dramafilm Remember Me uit 2010.

De film - die het romantische verhaal vertelt van geliefden Tyler en Ally - heeft ook de hoofdrollen voor Emilie de Ravin, Chris Cooper, Lena Olin en Pierce Brosnan. Op dit moment heeft Remember Me een 7,1 beoordeling op IMDb.

7 Henry Costin In 'The Lost City Of Z'

Robert Pattinson in De verloren stad Z
Robert Pattinson in De verloren stad Z

Een andere van Robert Pattinsons meest memorabele rollen is zijn vertolking van Henry Costin in de biografische avonturenfilm The Lost City of Z uit 2016. De film - die draait om een mysterieuze stad in de Amazone in de jaren 1920 - heeft ook hoofdrollen voor Charlie Hunnam, Sienna Miller, Tom Holland en Angus Macfadyen. Momenteel heeft The Lost City of Z een beoordeling van 6,6 op IMDb

6 Neil In 'Tenet'

Robert Pattinson in Tenet
Robert Pattinson in Tenet

Een van Robert Pattinsons meest recente filmrollen is zijn vertolking van Neil in de sci-fi actiethriller Tenet uit 2020. De film - die zeker ons gevoel voor tijd in twijfel trekt - heeft ook hoofdrollen voor John David Washington, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Michael Caine en Kenneth Branagh. Momenteel heeft Tenet een beoordeling van 7,5 op IMDb.

5 Louis, The Dauphin In 'The King'

Robert Pattinson in The King
Robert Pattinson in The King

De volgende op de lijst is Robert Pattinson als Louis, The Dauphin in de epische historische oorlogsdramafilm The King uit 2019. De film - die was gebaseerd op verschillende spelers uit Henriad van William Shakespeare - heeft ook hoofdrollen voor Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Lily-Rose Depp, Sean Harris en Ben Mendelsohn. Momenteel heeft The King een 7,2 rating op IMDb.

4 Ephraim Winslow / Thomas Howard In 'The Lighthouse'

Robert Pattinson in The Lighthouse
Robert Pattinson in The Lighthouse

Laten we verder gaan met nog een andere film uit 2019 – deze keer hebben we het over de psychologische thrillerfilm The Lighthouse.

In de film - die het verhaal vertelt van twee vuurtorenwachters die proberen te overleven terwijl ze in de jaren 1890 op een afgelegen eiland in New England woonden - portretteert Robert Pattinson Ephraim Winslow/Thomas Howard en speelt hij samen met Willem Defoe. Momenteel heeft The Lighthouse een beoordeling van 7,5 op IMDb.

3 Constantine "Connie" Nikas In 'Good Time'

Robert Pattinson op zijn tijd
Robert Pattinson op zijn tijd

De volgende op de lijst is Robert Pattinson als Constantine "Connie" Nikas in de misdaadthriller Good Time uit 2017. In de film - die het verhaal vertelt van een bankrover die zijn gehandicapte broer probeert te bevrijden uit politiehechtenis - spelen ook Benny Safdie, Buddy Duress, Taliah Lennice Webster en Jennifer Jason Leigh. Momenteel heeft Good Time een beoordeling van 7,4 op IMDb.

2 Samuel Alabaster In 'Damsel'

Damsel Robert Pattinson
Damsel Robert Pattinson

Een andere gedenkwaardige rol van Robert Pattinson is zijn vertolking van Samuel Alabaster in de Amerikaanse westernkomedie Damsel uit 2018. In de film - die het personage van Robert Pattinson volgt terwijl hij door het land reist om met de liefde van zijn leven te trouwen - speelt ook actrice Mia Wasikowska de hoofdrol. Momenteel heeft Damsel een beoordeling van 5,5 op IMDb, en hoewel het misschien niet de meest succesvolle Hollywood-film van Robert Pattinson is, is het zeker nog steeds een gedenkwaardige rol!

1 Monte In 'High Life'

Hoog leven
Hoog leven

Op de lijst staat Robert Pattinson als Monte in de sci-fi horrorfilm High Life uit 2018. De film - die gaat over een groep criminelen die op een missie wordt gestuurd om naar een zwart gat te reizen - heeft ook rollen voor Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth, Agata Buzek, Lars Eidinger en Claire Tran. Momenteel heeft High Life een beoordeling van 5,8 op IMDb, en nogmaals - hoewel de film zeker niet Robert Pattinson's hoogst gewaardeerde film is, is zijn acteerwerk absoluut onberispelijk!

Aanbevolen: