Hoe voormalig 'SNL'-castlid Jon Lovitz zijn nettowaarde van $ 12 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe voormalig 'SNL'-castlid Jon Lovitz zijn nettowaarde van $ 12 miljoen vergaarde
Hoe voormalig 'SNL'-castlid Jon Lovitz zijn nettowaarde van $ 12 miljoen vergaarde
Anonim

Op elk willekeurig moment zijn er een handvol karakteracteurs die in zo ongeveer alles lijken te verschijnen. Hoewel de meeste mensen nooit zouden raden dat die acteurs een fortuin verdienen, eindigen velen van hen met verzilveren. William H. Macy was bijvoorbeeld jarenlang een van de beste personageacteurs en hij verdiende veel geld tijdens zijn jaar in de hoofdrol in Shameless.

Jon Lovitz Rode Loper
Jon Lovitz Rode Loper

Natuurlijk zullen de meeste mensen Jon Lovitz niet zien als een personageacteur. Lovitz staat tenslotte ver af van de beste mannelijke personageacteurs zoals Steve Buscemi, Chris Cooper, Luis Guzmán, W alton Goggins en Stanley Tucci. Lovitz is echter het soort acteur dat willekeurig opduikt in komische films en tv-shows. Bovendien heeft Lovitz, net als William H. Macy, in zo'n mate kunnen verzilveren dat hij $ 12 miljoen waard is. Hoewel dat waarschijnlijk veel mensen zal verbazen, is het interessante dat Lovitz zijn geld aan meer dan alleen zijn acteercarrière te danken heeft.

Millions Making Machine

In de jaren sinds Saturday Night Live in 1975 op televisie debuteerde, is het om veel verschillende redenen legendarisch geworden. Een van de grootste redenen is natuurlijk dat de show de massa heeft geïntroduceerd bij veel van de grootste comedysterren die de afgelopen decennia bekend zijn geworden. Mensen als Eddie Murphy, Tina Fey, Will Ferrell, Maya Rudolph, Adam Sandler, Amy Poehler en Bill Murray hebben bijvoorbeeld allemaal hun carrière te danken aan hun SNL-aanstelling. Met dat in gedachten zou het voor niemand als een verrassing moeten komen dat veel voormalige Saturday Night Live-sterren stinkend rijk zijn.

SNL Jon Lovitz Cast
SNL Jon Lovitz Cast

Tijdens Jon Lovitz's Saturday Night Live tenure, deelde hij het podium met verschillende acteurs die op zijn zachtst gezegd enorme sterren zouden worden. Hoewel Jon Lovitz nooit een begrip kon worden zoals sommige van zijn collega's, maakte SNL hem toch behoorlijk beroemd. In feite heeft Lovitz het grootste deel van het geld dat hij sindsdien heeft verdiend aan de show te danken, aangezien de schare fans die hij in die jaren heeft opgebouwd nog steeds opduikt om hem bij elke beurt te steunen.

Jon's acteercarrière

Door de jaren heen is Jon Lovitz in zoveel verschillende films en tv-shows verschenen dat het dwaas zou zijn om ze hier allemaal op te sommen. Je kunt echter geen idee krijgen van hoe Lovitz zijn persoonlijke fortuin vergaarde zonder een voorbeeld te nemen van de rollen die hem tot een ster hebben gemaakt.

Op het televisiefront is Jon Lovitz erin geslaagd om cameo-rollen te bemachtigen in een lange lijst van extreem populaire shows. Zo is Lovitz onder meer opgedoken in series als The Simpsons, Seinfeld, Friends, Two and a Half Men, New Girl, Hawaii Five-O en The Goldbergs. Naast die rollen speelde Lovitz ook in shows als The Critic en NewsRadio en het lijkt veilig om aan te nemen dat die rollen behoorlijk lucratief voor hem waren.

Jon Lovitz Artie Ziff
Jon Lovitz Artie Ziff

Als het gaat om de filmcarrière van Jon Lovitz, is hij een van de vele acteurs die vaak opdook in de films van zijn vriend Adam Sandler. Zo had Lovitz rollen in Sandler-films als The Wedding Singer, Hotel Transylvania, Little Nicky en The Ridiculous 6. Natuurlijk is Lovitz ook verschenen in een extreem lange lijst van films die niets met Sandler te maken hebben. Zo speelde hij gedenkwaardige personages in films als A League of Their Own, Rat Race, Happiness en High School High.

Een tweede carrière

Ook al lijdt het geen twijfel dat Jon Lovitz een groot deel van zijn geld verdiende als acteur, zijn carrière is de afgelopen jaren vertraagd. Natuurlijk blijft hij regelmatig rollen spelen, maar het is al vele jaren geleden dat de meeste films en shows waar hij het meest bekend om is, zijn uitgebracht. Tijdens een gesprek met The Chicago Tribune in 2019, sprak Lovitz over zijn acteercarrière waarbij hij de skids raakte.

“Toen begon het langzamer te gaan. Dus toen was ik 46 en ik zei tegen mijn agenten: 'Kun je me aan het werk krijgen? Ik ben niet blut, maar ik heb over vijf jaar geen geld meer en ik heb werk nodig.” En ze zeiden: “Waarom verkoop je je huis niet?” Ik dacht: “Ik heb een beter idee.””

Jon Lovitz Standup Comedy
Jon Lovitz Standup Comedy

Toen Jon Lovitz zich realiseerde dat het schrijven aan de muur was in termen van zijn acteercarrière, besloot hij iets nieuws te proberen, stand-up comedy. Zoals Lovitz later tijdens hetzelfde Chicago Tribune-interview onthulde, hadden Dana Carvey, Robin Williams, Eddie Murphy en Dennis Miller hem allemaal aangemoedigd om komedie op het podium te proberen. Op dat moment was hij echter "gewoon te nerveus om het te doen". Gelukkig voor Lovitz kreeg hij in 2003 het lef om op het podium te komen en sindsdien heeft hij veel geld verdiend met het uitvoeren van comedy voor menigten. Hoewel Lovitz vooral bekend staat om zijn acteerwerk, heeft hij duidelijk gemaakt dat zijn stand-upcomedy een sleutelrol speelde bij het vergaren van zijn fortuin dat volgens celebritynetworth.com $12 miljoen waard is.

Aanbevolen: