Hier is hoe DJ Khaled zijn indrukwekkende nettowaarde van $ 75 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hier is hoe DJ Khaled zijn indrukwekkende nettowaarde van $ 75 miljoen vergaarde
Hier is hoe DJ Khaled zijn indrukwekkende nettowaarde van $ 75 miljoen vergaarde
Anonim

Net als veel andere muziekartiesten kwam DJ Khaled praktisch uit het niets om de hitlijsten op te blazen. Niet alleen dat, hij won tegelijkertijd ook fans op sociale media. Uiteindelijk leerde Khaled ook hoe hij zijn populariteit in geld kon omzetten.

Hij is zo goed in het aantrekken van rijkdom dat hij in één jaar meer dan $ 36 miljoen verdiende, maar de DJ heeft ook een vermogen van meer dan het dubbele. Dit is hoe DJ Khaled zijn indrukwekkende vermogen vergaarde en wat hij doet om zijn vermogen op te bouwen.

Wat is het netto vermogen van DJ Khaled?

De meeste bronnen zijn het erover eens dat Khaled ongeveer $ 75 miljoen waard is. Het is duidelijk dat de meeste van zijn verdiensten voortkomen uit zijn populariteit als muzikaal artiest. Khaled heeft sinds 2006 een indrukwekkende twaalf studioalbums uitgebracht en hij staat ook bekend om zijn samenwerking met enkele van de grootste namen in de industrie.

Er zijn zelfs geruchten dat hij samenwerkt met Queen Bey voor een aanstaande samenwerking, hoewel hij blijkbaar het zwijgen is opgelegd met een NDA voorafgaand aan de creatieve onderneming.

Maar het is meer dan alleen muziek die Khaleds zakken hielp vullen.

Hoe werd DJ Khaled rijk?

Hij is misschien begonnen als radiopresentator, maar tegenwoordig is Khaled zeker een DJ, maar hij heeft ook veel andere dingen gedaan. Ten eerste had hij een periode als president van een platenlabel (Def Jam South van 2009 tot ongeveer 2012), hielp hij andere artiesten hun carrière te laten groeien (Lil Wayne is er maar één) en lanceerde hij zijn eigen label (We the Best Music Group).

Khaled leende niet alleen zijn stem aan albums van andere artiesten (en animatiefilms zoals 'Spies in Disguise'), maar hij leende zijn imago ook aan merken als Dolce&Gabbana. Maar een paar jaar geleden bracht Khaled ook zijn eigen luxe meubellijn uit.

Dat is echter niet het einde van Khaled's geldverdienende potentieel. Hij vertegenwoordigt veel merken via sponsoring op sociale media. Er is ook het eigen merk van Khaled; zijn website verkoopt merchandise, waaronder t-shirts en natuurlijk muziek.

De verkoop van zijn muziek en merch alleen is echter niet het enige dat Khaled voor hem doet. Het komt allemaal neer op hoe hij zichzelf op de markt brengt, wat hem een hoop geld oplevert.

DJ Khaled werd beroemd door Snapchat

DJ Khaled is geen onbekende in het posten voor sociale media, en dat is waarschijnlijk waar het grootste deel van zijn inkomen vandaan komt. Natuurlijk, sociale media volgen en likes verdienen geen geld, maar met zoveel fans die hem volgen, is het onmogelijk dat Khaled niet veel merch en muziek verkoopt vanwege zijn volgers.

En met alleen al 25,7 miljoen volgers op Instagram, is het duidelijk dat mensen kopen wat Khaled verkoopt.

Zijn imago is beslist gezond, ondanks de reputatie van zijn industrie in het algemeen, en Khaled deelt een heleboel foto's en video's van zijn familie, waaronder zijn twee jonge zonen. Het is dat herkenbare verhaal van vodden tot rijkdom dat fans lijkt te hebben aangetrokken.

En de schattige kinderen van Khaled doen ook geen pijn.

De nettowaarde van DJ Khaled is gewankeld, hoewel

Terwijl DJ Khaled tegenwoordig comfortabel rust met zijn miljoenen, heeft hij een paar tegenslagen gehad. Zijn verhaal is een van vodden-tot-rijkdom, en Khaled begon met niets en bouwde zijn imperium vanaf de grond op.

Maar hij heeft ook enkele misstappen gemaakt. Om te beginnen ontving hij blijkbaar wat geld voor het promoten van investeringen in digitale valuta-effecten. Maar hij maakte een fout door de betalingen niet bekend te maken, melden bronnen, en moest uiteindelijk een schikking betalen die vele malen hoger was dan de oorspronkelijke vergoeding die hem werd betaald.

De $50K werd bijna $750K toen het tijd werd voor Khaled en zijn collega Floyd Mayweather om te betalen. Dat is niet veel in het geheel van dingen -- voor iemand die $ 75 miljoen heeft -- maar het was waarschijnlijk geen hoogtepunt in Khaleds carrière.

Hij heeft tenslotte zijn geld verdiend door open, kwetsbaar en eerlijk te zijn tegen fans. De duistere valutapromo heeft misschien sommige fans van de beroemde DJ afgeschrikt, hoewel het geen invloed lijkt te hebben op zijn bedrijfsresultaten.

Maar de meeste optredens van Khaled zijn oprecht

Gelukkig voor Khaled waren de meeste van zijn zakelijke kansen uitstekend. Niet alleen heeft hij lonende merkpartnerships gehad en astronomisch succes met zijn eigen muzieklabel, maar de bekendheid van Khaled heeft hem ook een aantal andere optredens opgeleverd.

De artiest is in commercials geweest voor alles van TurboTax tot Geico tot 'Spider-Man: Homecoming'. Zijn herkenbare gezicht (en slogan) hebben hem tot een topkeuze gemaakt voor merken die verbinding willen maken met de Snapchat-generatie (of ook Instagram).

Hoewel Khaled al heel lang in de branche zit, weet hij zeker relevant te blijven -- en ervoor te zorgen dat zijn imago lucratief is.

Aanbevolen: