Inside De inspiratie achter tienerdrama 'Roswell

Inhoudsopgave:

Inside De inspiratie achter tienerdrama 'Roswell
Inside De inspiratie achter tienerdrama 'Roswell
Anonim

Aliens en UFO's zijn altijd een stadslegende geweest die sommigen meer geloven dan anderen. Tom DeLonge doet onderzoek naar UFO's en hoewel hij bekend staat als onderdeel van de band Blink-182, heeft zijn werk op dit gebied ook veel aandacht gekregen.

Het samenvoegen van het onderwerp buitenaardse wezens met liefdesverhalen en het tienerleven klinkt als een perfect idee voor een tv-show, en dat is precies wat er gebeurde met het tv-drama Roswell. De show werd drie seizoenen uitgezonden van 1999 tot 2002 en kan worden beschouwd als een leuke en sappige tienershow uit 2000.

Als de naam "Roswell" bekend klinkt, is dat omdat hij is geïnspireerd op de gebeurtenissen die plaatsvonden in de buurt van Roswell, New Mexico. Laten we eens kijken naar de inspiratie achter dit tv-programma.

Het waargebeurde verhaal

Net als Tom DeLonge zijn er enkele beroemdheden die het bovennatuurlijke bespreken, zoals de opmerkingen van Joe Rogan over buitenaardse wezens. Hoewel dit vandaag de dag nog steeds een onderwerp is dat veel mensen interesseert, is niets te vergelijken met het gebabbel in de jaren '40 en '50.

Roswell werd geïnspireerd door ware gebeurtenissen in Roswell, New Mexico. Volgens Raffinaderij 29 heeft de CW-reboot een paar dingen veranderd, maar de inspiratie blijft hetzelfde.

Volgens History.com begon het in de zomer van 1947. W. W. "Mac" Brazel, een boer, woonde in Lincoln County, New Mexico, dicht bij Roswell. Hij zag dat er wat voorwerpen op zijn land waren en hij dacht dat het deel uitmaakte van de "vliegende schotel" en "vliegende schijf" verhalen die in de media werden verteld. Toen er weer meer mensen erover hoorden, werd bevestigd dat het met buitenaardse wezens te maken moest hebben.

Travel Channel meldde dat dit "puin" "lichte metalen, glasvezelkabels en tape" was en vijf pond woog.

De cast van Roswell poseert samen in een promotiebeeld
De cast van Roswell poseert samen in een promotiebeeld

History.com meldde dat nadat de rancher de objecten aan Sherrif George Wilcox had laten zien, kolonel William Blanchard ervan hoorde, en een officiële verklaring deelde dat het echt was. De verklaring zei: De vele geruchten over de vliegende schijf werden gisteren werkelijkheid toen het inlichtingenbureau van de 509th Bomb Group van de Achtste Luchtmacht, Roswell Army Air Field, het geluk had een schijf in bezit te krijgen door de medewerking van een van de lokale boeren en het sheriffkantoor van Chaves County.”

In 1954 werd het nog interessanter: de luchtmacht nam weerballonnen en liet 'grijze dummies' vallen die op mensen leken. Dit werd "dummy drops" genoemd. Als je deze van veraf bekijkt, leken het buitenaardse wezens te zijn.

In 2020 vonden mensen een dagboek van een inlichtingenofficier in de Verenigde Staten dat meer vertelt over het Roswell-verhaal. Volgens WordsSideKick.com werd aangenomen dat het tijdschrift 'gecodeerde berichten' had. Hij geloofde absoluut dat er buitenaardse wezens betrokken waren bij het puin dat in 1947 werd gevonden.

Een boekenreeks en twee tv-shows

Het is interessant dat de gebeurtenissen rond Roswell zouden leiden tot een boekenreeks en twee tv-shows. Melinda Metz schreef een boekenreeks genaamd Roswell High, en dat leidde tot de show eind jaren 90/begin 2000, gemaakt door Jason Katims.

In een interview met BBC deelde Katims dat hoewel hij natuurlijk sciencefiction-elementen toevoegde, Katims dol is op personages en dat was de basis voor de show. Hij zei: "Voor mij begon het meer vanuit het perspectief van een personage en toen begonnen we meer sciencefiction-elementen te introduceren naarmate ik me daar meer op mijn gemak bij voelde. We probeerden gewoon zoveel mogelijk het beste van beide werelden te combineren. Ik het gevoel dat de show op zijn best is wanneer het geworteld is in een universeel herkenbaar thema, iets heel menselijks in feite, en we gebruiken het science-fiction uitgangspunt van de show als een manier om het te onderscheiden van andere dingen die er zijn. Om iets magisch aan deze wereld toe te voegen."

Jeanine Mason Roswell New Mexico
Jeanine Mason Roswell New Mexico

Carina MacKenzie, de showrunner voor Roswell, New Mexico, deelde met The Hollywood Reporter dat ze ervoor zorgde dat de show politiek relevant werd. Ze zei: "De onverdraagzaamheid in de echte wereld is iets waar ik voor heb gevochten, omdat sci-fi altijd een grote metafoor is voor iets, en ik wilde ervoor zorgen dat we nog steeds de realiteit van 2018 eren. Omdat dit een heruitvinding is van een 20 jaar oud eigendom, ik wilde er zeker van zijn dat er een reden was om het verhaal opnieuw te vertellen. Voor mij is het buitenaardse verhaal een metafoor voor islamofobie. Er is heel weinig positieve representatie van buitenaardse wezens."

Roswell is nog steeds een toeristische bestemming vanwege de associatie met buitenaards leven. Volgens Newmexico.org is er een Roswell UFO-museum. De website legt uit: "Museumexposities bevatten informatie over het Roswell-incident, graancirkels, UFO-waarnemingen, Area 51, oude astronauten en ontvoeringen. De exposities zijn ontworpen om niemand te overtuigen om op de een of andere manier over hun onderwerpen te geloven. Bezoekers worden aangemoedigd om vragen te stellen. Veel bezoekers komen meerdere keren en sommigen brengen dagen of zelfs weken door met onderzoek in de bibliotheek."

Het verhaal van Roswell is absoluut een fascinerende rol, dus het is geen wonder dat het zo'n interesse heeft gewekt in de wereld van de populaire cultuur.

Aanbevolen: