Wat is de inspiratie achter de nieuwe 'Scream'-film die in 2022 komt?

Inhoudsopgave:

Wat is de inspiratie achter de nieuwe 'Scream'-film die in 2022 komt?
Wat is de inspiratie achter de nieuwe 'Scream'-film die in 2022 komt?
Anonim

Bestaat er een meer onberispelijke horrorfilm dan Scream? Vanaf de openingsscène nam het tienermeisjespersonage van Drew Barrymore de telefoon op terwijl hij onschuldig wat popcorn knalde. Ze dacht dat ze iemand zou vertellen dat ze het verkeerde nummer hadden en dan een horrorfilm zou kijken. In plaats daarvan werd ze vermoord en haar dood was het begin van een seriemoordenaar in het kleine stadje Woodsboro.

Barrymore houdt eigenlijk niet van horrorfilms, maar ze deed het geweldig met die rol. In de jaren daarna zijn er drie andere films geweest, en nu komt er een vijfde film in 2022 met David Arquette die Dewey speelt, Courteney Cox die Gale speelt en Neve Campbell als hoofdpersoon Sidney Prescott.

Fans kunnen niet wachten tot ze eindelijk deze nieuwe film kunnen zien, maar laten we tot die tijd eens kijken naar de inspiratie erachter.

Jordan Peele's Movies

Daniel Kaluuya in de Jordan Peele-horrorfilm ga weg
Daniel Kaluuya in de Jordan Peele-horrorfilm ga weg

Jordan Peele wilde een film maken over ras en hij schreef en regisseerde Get Out. Deze horrorfilm is ongelooflijk goed gedaan en Peele nam de Oscar voor beste originele scenario van 2018 mee naar huis.

Jordan Peele inspireerde de nieuwe Scream-film. Volgens Cinemablend.com zei Tyler Gillett, die samen met Matt Bettinelli-Olpin de regisseur van de nieuwe film is, dat ze genieten van hoe Peele's tweede horrorfilm Us "eerlijk en organisch" maar ook "leuk" is.

Gillet legde ook uit dat de films van Jordan Peele "het dichtst in de buurt komen van iets dat we hopen te doen". Hij legde uit dat ze van de toon houden omdat "het leuk is, en het gaat ergens over, en het is opwindend, en het is niet zomaar één ding."

Het zal geweldig zijn om te zien wat Gillet en Bettinelli-Olpin doen met dit nieuwe deel in de Scream-franchise, aangezien zij de mensen zijn achter de leuke horrorfilm Ready Or Not. De film uit 2019 vertelde het verhaal van een pasgetrouwde die op haar huwelijksnacht hoorde dat de familie met wie ze net getrouwd was een duister verstoppertje wilde spelen. Ze waren op haar aan het jagen en misschien zou ze morgenochtend niet meer leven. Hoewel dat angstaanjagend klinkt (en dat is het ook), is de film ook campy en zorgt voor een goede balans.

De originele 'Scream'-film

De titel van de nieuwe film is ook geïnspireerd op de originele film. Volgens Us Weekly deelde Kevin Williamson in november 2020 op zijn Twitter-account dat de nieuwe film Scream heet. Mensen hadden er zeker naar verwezen als Scream 5, maar dat is niet wat de uiteindelijke titel uiteindelijk was.

Williamson twitterde: "Dat is een wrap op Scream, waarvan ik verheugd aan te kondigen dat het de officiële titel is van de volgende film! Bijna 25 jaar geleden, toen ik Scream schreef en Wes Craven het tot leven bracht, kon ik had niet gedacht dat het een blijvende impact zou hebben op jullie, de fans."

neve campbell als sidney en rose mcgowan als tatum in schreeuwfilm
neve campbell als sidney en rose mcgowan als tatum in schreeuwfilm

Williamson vervolgde: "Ik vind het geweldig dat je terugkeert naar Woodsboro en weer echt bang wordt", wat muziek is in de oren van elke fan, aangezien de films bekend staan als campy maar ook eng.

Volgens de IMDb-pagina voor Scream (2022) zal Sidney terugkeren naar Woodsboro en zien dat er weer moorden plaatsvinden. De beschrijving luidt: "Een nieuwe aflevering van de horrorfranchise 'Scream' zal een vrouw volgen die terugkeert naar haar geboortestad om te proberen erachter te komen wie een reeks gemene misdaden heeft gepleegd." Het klinkt alsof het centrale verhaal iets is waar fans van de horrorfranchise aan gewend zijn, en het zal interessant zijn om te zien welke nieuwe elementen worden geïntroduceerd.

Wes Craven's Legacy

Helaas zal deze film plaatsvinden zonder Wes Craven, de ongelooflijke en beroemde regisseur die bekend staat om het regisseren van de Scream-franchise en ook zonder A Nightmare On Elm Street.

Hoe zal de nieuwe film de erfenis van de horrormeester eren?

Dit is iets waar de filmmakers zeker over hebben nagedacht. In een interview met Collider zei Betinelli-Olpin dat Wes Craven een grote inspiratiebron was voor Ready Or Not. Hij zei: "Dat is een toon waarop we zijn opgevoed dankzij Wes Craven en dat is een toon waarvan we denken dat we die in Ready or Not kunnen brengen. En dan die leiden tot Scream is nogal verbluffend en een soort van een droom komt uit."

De regisseur zei ook dat er een speciaal element in Scream was, waar het een plezierige "popcornfilm" was, maar het kon het publiek ook bij elke beurt verrassen. Het is waar dat de scènes soms behoorlijk dwaas zijn, zoals die met Dewey, maar de rest van de dialoog is intelligent.

Volgens Editorial.rottentomatoes.com, toen Kevin Williamson en Wes Craven in 2011 werden geïnterviewd over Scream 4, zeiden ze dat Scream 5 en Scream 6 in de maak waren. Williamson produceert de nieuwe film en aangezien hij Scream, Scream 2 en Scream 4 heeft geschreven, is dat opwindend nieuws.

Aanbevolen: