De unieke inspiratie achter 'Schitt's Creek

Inhoudsopgave:

De unieke inspiratie achter 'Schitt's Creek
De unieke inspiratie achter 'Schitt's Creek
Anonim

Een hit maken voor het kleine scherm vereist talent en een beetje geluk, en hoewel sommige projecten meteen een hit zijn, duurt het even voordat andere projecten tot bloei komen. Door de jaren heen hebben we tal van shows gezien zoals The Mandalorian, Friends en The Office die allemaal in een flits uitblinken op het kleine scherm, maar zo nu en dan komt er een slapertje langs en wordt een reus.

Schitt's Creek heeft zojuist zijn run op het kleine scherm afgerond, en men zou kunnen stellen dat de show nu groter is dan ooit tevoren. Het duurde een paar jaar om het door te krijgen, maar toen het eenmaal zover was, konden mensen gewoon geen genoeg krijgen van de familie Rose.

Laten we eens kijken naar de unieke inspiratie achter de show!

Het werd geïnspireerd door reality-tv

Iedereen die Schitt's Creek heeft gezien, zou waarschijnlijk kunnen inschatten dat de show zeker enige inspiratie putte uit het leven van de rijken en beroemdheden, maar wat de maker van de show Dan Levy kon doen met zijn draai aan de dingen was briljant. Hoe zou het zijn als een rijke familie alles zou verliezen en een normaal leven zou moeten leiden?

Levy zou Out Magazine vertellen: Het begon eigenlijk pas toen ik in Los Angeles was, wetende dat ik wilde schrijven. Ik had destijds naar reality-tv gekeken en concentreerde me op wat er zou gebeuren als een van deze rijke families alles zou verliezen. Zouden de Kardashians nog steeds de Kardashians zijn zonder hun geld.”

Levy's vader, Eugene, had door de jaren heen veel succes geboekt met zijn schrijven en zijn komedie, en Dan zou met hem samenwerken om Schitt's Creek tot leven te brengen.

Levy zei dat de show 'in twee richtingen kan gaan. Het kan een soort sitcom worden, of het kan heel echt worden gespeeld, en toen dacht ik aan mijn vader vanwege alles wat hij met Christopher Guest heeft geschreven en al die films en de gevoeligheid die hij brengt en het hart dat hij brengt in al zijn film- en televisierollen. En ja, ik vond het een goede match. Dus begonnen we te praten.”

De reality-televisie en het leven van beroemdheden waren enorm belangrijk bij het van de grond komen van de show, maar er was nog een ander element dat nodig was. Het bleek dat een echte blunder van beroemdheden een grote bron van inspiratie bleek te zijn.

Het was ook geïnspireerd door een Kim Basinger Bungle

In een van de vreemdste verhalen over beroemdheden aller tijden liet Kim Basinger ooit miljoenen dollars in een klein stadje verzinken. De stad werd in de jaren 80 voor ongeveer $ 20 miljoen gekocht en Basinger dacht dat het een plek zou kunnen zijn waar ze zich zou kunnen ontwikkelen en een munt van kan maken.

Dit was natuurlijk niet het geval, en het verhaal van Basinger die een stad kocht, is een van de meest beruchte momenten in de geschiedenis van Hollywood geworden. Het werd echter wel een bron van inspiratie voor de show.

Zoals fans heel goed weten, verliest de familie Rose alles in de show, behalve een klein stadje genaamd Schitt's Creek dat ooit als grap werd gekocht. Omdat het hun enige bezit is, wordt het gezin gedwongen daarheen te verhuizen en een nieuw leven te beginnen. Levy's interessante draai aan het Basinger-verhaal, terwijl hij ook inspiratie van reality-televisie volgde, bleek een geniaal idee te zijn.

Schitt's Creek was niet meteen een hit toen het debuteerde, maar zodra mensen erover hoorden op Netflix, kon het een behoorlijke hype genereren.

De serie heeft heel veel Emmy's gewonnen

Eerder dit jaar beëindigde Schitt's Creek officieel zijn run op het kleine scherm. De Canadese serie was van begin tot eind een absoluut juweeltje, en het argument kan worden gemaakt dat de show populairder is nu hij is afgelopen dan toen hij nog vers was.

De show heeft ongelooflijk veel bijval gekregen van zowel fans als critici, en uiteindelijk zou het enkele van de grootste prijzen in de branche mee naar huis nemen. Volgens IMDb heeft de show meer dan een paar Emmy's verdiend, waardoor de erfenis op het kleine scherm verstevigd wordt.

Hoewel fans graag meer van de Rose-familie willen zien, lijkt het er niet op dat de show een comeback zal maken. Het had een perfect einde en fans zullen gewoon moeten genieten van de geweldige 6 seizoenen die te vinden zijn op Netflix.

Dankzij een leuke draai aan een aantal unieke inspiratie, heeft Dan Levy een slim idee omgezet in een van de meest populaire shows in de recente geschiedenis.

Aanbevolen: